ג'ונסון. הזהיר, אך פוטין לא שעה | צילום: אי.אף.פי

ג'ונסון: פוטין איים עליי במתקפת טילים

ראש ממשלת בריטניה לשעבר סיפר ל-BBC כי ניסה להניא את נשיא רוסיה מלפלוש לאוקראינה - אבל שמע ממנו "משהו 'כמו לטיל ייקח דקה' להגיע"

ולדימיר פוטין איים עליי במתקפת טילים, כך מגלה ראש ממשלת בריטניה לשעבר בוריס ג'ונסון.

בסרט תיעודי, שיעלה היום לשידור ב-BBC, מספר ג'ונסון כי שוחח עם נשיא רוסיה בפברואר 2022 לפני הפלישה והתריע בפניו על כך שתהפוך לאסון. "הוא אמר לי: 'בוריס, איני רוצה לפגוע בך, אך עם טיל, זה ייקח דקה' או משהו כזה...", מספר ג'ונסון בסרט, "מהטון הנינוח שבו דיבר, מתחושת הניתוק ששידר, הרגשתי שהוא רק מעמיד פני משתף פעולה עם הניסיון שלי לשאת ולתת".

עוד אומר ג'ונסון כי הזהיר את פוטין כי "פלישה לאוקראינה תוביל ליותר סנקציות מערביות ולעוד כוחות נאט"ו בגבולות רוסיה". כחלק ממאמץ השכנוע אף הבטיח שאוקראינה לא תתקבל לנאט"ו "בעתיד הנראה לעין".

מאז אותה השיחה בפברואר לפני שנה, הרבה מאוד אבד מכוח ההרתעה הרוסי. בניגוד לתוכניות פוטין להרחיק את נאט"ו מגבולות רוסיה, פינלנד - מדינה שהייתה נייטרלית עשורים רבים - ביקשה להצטרף לברית הטרנס-אטלנטית, ואילו הצבא הרוסי התברר כמסורבל ופגיע הרבה יותר משנחשב לפני הפלישה.

בוריס ג'ונסון אמנם הודח מהבית ברחוב דאונינג 10, אך באוקראינה הפך לגיבור לאומי כמעט בשל תמיכתו הנחרצת בקייב וביקוריו במדינה בעיצומה של המלחמה.  

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...