מבנה בית הספר ששוטח לגמרי בתקיפת צבא אוקראינה

נקמתה של קייב: דיווחים על פגיעה קטלנית במיוחד בבסיס צבאי רוסי

מקורות רוסיים ואוקראיניים טוענים כי מתקפת טילים מדגם HIMARS השמידה בית ספר בו התכנסו מאות חיילים רוסים • על פי חלק מהדיווחים מאות לוחמים נהרגו

כלי תקשורת ברוסיה ואוקראינה דיווחו הלילה (אור ליום שני) על פגיעה קטלנית במיוחד בבסיס מאולתר של צבא רוסיה בשטח אוקראיני וכבוש ועל עשרות אם לא מאות חיילים רוסים שנהרגו בתקיפה. 

לטענת המקורות, חלקם בתוך הצבא הרוסי עצמו, כ-600 חיילים רוסים חגגו את ערב השנה החדשה, או הנוביגוד, בבית ספר תיכון בעיירה מקיבקה בשעה שמטח של טילי HIMARS שסיפקה ארצות הברית לאוקראינה פגע במבנה התלת קומתי הגדול. 

על פי סרטונים ותמונות מהמקום המבנה נחרב כליל, ככל הנראה בשל תחמושת רבה שאוחסנה בו והתפוצצה עם פגיעת הטילים. מספר הנפגעים המדויק אינו ידוע ומקורות שונים מעירים כי בין עשרות למאות חיילים רוסים, רובם מגוייסים טריים, מצאו את מותם בהפצצה, המהווה נקמה לסדרת התקיפות שביצעה רוסיה על אוקראינה לקראת ערב השנה החדשה ובמהלכו, תקיפות שכוונו בעיקר נגד ערי אוקראינה ומטרות אזרחיות. 

בחלק מערוצי הטלגרם המזוהים עם הצבא הרוסי נרשמה מורת רוח רבה מהמנהג הצבאי להחזיק מאות חיילים במתחם אחד לצד תחמושת ודלק וביקורת נרשמה על אי הפקת לקחים מפעולות קודמות שעלו בחייהם של חיילים רוסים רבים.

לוחם אוקראיני לצד משגר HIMARS מקושט בערב השנה החדשה

בכלי תקשורת המזוהים עם אוקראינה תועד משגר טילי HIMARS כשהוא מקושט באופן חגיגי ולצידו מופיע חייל עם כובע של סנטה קלאוס. בנוסף דווח כי מתקן של כוח וואגנר, חברת שכירי חרב רוסית המשתתפת באופן פעיל מאוד בלחימה באוקראינה, נפגע גם הוא סמוך לעיר בחמוט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...