לוחם מליציה פרו רוסי תמשתתף ב"משאל העם" במחוז לוהאנסק באוקראינה

לצד הלחימה: רוסיה פתחה ב"משאלי עם" בשטחים הכבושים באוקראינה

הרשויות בארבעה מחוזות שנתפסו על ידי הצבא הרוסי החלו בהצבעה על סיפוח לרוסיה • המהלך הוא בעיקר סמלי וברוב המקומות אין קלפיות או רישום מסודר של האוכלוסיה

שלטונות הכיבוש הרוסיים באוקראינה החלו הבוקר (שישי) בסדרה של "משאלי עם" בארבע מחוזות כבושים במזרח ובדרום מזרח אוקראינה, זאת במטרה להכריז על סיפוחם הישיר לשלטונה של מוסקבה.

הרשויות במחוזות דונצק, לוהאנסק, חרסון וזפוריז'יה החלו בהצבת קלפיות אישור טפסים והצבעה במשאלי העם על סיפוח מרצון לרוסיה. על פי דיווחים מהשטח, בשכונות ויישובים רבים כלל לא הוצבו קלפיות ורבים מתושבי המחוזות כלל אינם רשומים להצביע בשל הארגון החפוז וחסר הסדר של המהלך הפוליטי.

הצבעה ב"משאל העם" בשטחים הכבושים באוקראינה

סרטונים שפורסמו ברשתות החברתיות על ידי סוכנויות הידיעות הרוסיות הראו תושבים, בעיקר קשישים, מתקבצים להצביע כשהם מחזיקים במסמכים שהוכנו מבעוד מועד. בכמה מקומו תדווח על איומים מצד ראשי שלטונות הכיבוש על אזרחים כי יפונו מבתיהם או עבודתם תיפגע אם לא יצאו להצביע במשאל העם.

בעיר מליטפול שבמחוז זפוריז'יה דווח על תחנת קלפי שהותקפה על ידי פרטיזנים מקומיים ונשרפה. על פי הדיווחים, לא נגרמה פגיעה בחיי אדם. במקומות אחרים, בעיקר במחוזות דונצק ולהונסק, לא תתקיים הצבעה בשל הקרבה לקווי החזית.

חשוב לציין כי כל ארבעת המחוזות בהם מקיימים שלטונות הכיבוש את ההצבעה אינם בשליטה מוחלט של רוסיה ורבים מתושביהם עזבו בשל הפלישה הרוסית. למהלך אין תמיכה בינלאומית כלשהי ומדינו תאירופה כבר הודיעו כי לא יקבלו את תוצאות משאלי העם וימשיכו לראות בשטחים הללו חלק בלתי נפרד משטחה של אוקראינה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...