זלנסקי: "נהדוף את הרוסים חזרה אל הגבול"

נשיא אוקראינה נשא נאום ובו התייחס למתקפת הנגד שנפתחה בדרום המדינה, במטרה לשחרר את העיר חרסון • "לא יהיה מקום לכובשים בשטחה של אוקראינה"• בד בבד, ארבעה אזרחים נהרגו בהפגזה רוסית בעיר חרקיב

חיילים אוקראינים על נגמ"ש בדרום המדינה, צילום: איי.פי

משרד הנשיאות באוקראינה הכריז הבוקר (שלישי) כי לחימה מתחוללת כעת "בכל חלקי מחוז חרסון", בשעה שדיווחים מהשטח מאמתים את ההכרזה האוקראינית. סרטונים שהעלו גולשים הראו ירי בשטחה של העיר חרסון עצמה, ככל הנראה בשל פעילות פרטיזנים אוקראינים שמבקשים לערער את הכוחות הרוסיים המוצבים בעיר. 

בנוסף, תיעוד נתקבל של פיצוצים גדולים שנגרמו, ככל הנראה, מיירי טילים ארוכי טווח לעבר מתקנים של צבא רוסיה ברחבי העיר. פיצוצים גדולים של מחסני אמל"ח נרשמו במהלך הלילה בעיירה נובה קחובקה, הנמצאת מזרחית לחרסון. 

כוחות של צבא אוקראינה מתקדמים במחוז חרסון

נשיא אוקראינה, ולודימיר זלנסקי, התייחס לראשונה באופן כללי ומרומז למתקפת הנגד ואמר בנאום הלילי שלו: "אנו נהדוף את הרוסים חזרה לגבול, הגבול הבינלאומי. הפולש יודע זאת היטב.אוקראינה תחזיר לעצמה את שטחיה. נחזיר את אזור חרקיב, אזור להונסק, אזור דונצק, אזור חרסון, אזורר קרים ואזור ז'פוריזקה. לכובש אין שום מקום בארצנו.". 

משרד הביטחון הבריטי פרסם הבוקר הערכה לפיה צבא רוסיה הצליח בטרם המתקפה לעבדות באופן משמעותי את כוחותיו במחוז חרסון ובגדה השמלאית של נהר הדנייפר, אך קשיי אספקה בשל תקיפת הגשרים על הנהר תקשה עליו להפעיל את הכוחות ביעילות ולספק  את כוח האש הדרוש לעבור ממגננה למתקפה באזור. 

בתוך כך, כלי תקשורת באוקראינה דיווחו על ארבעה הרוגים בהפגזה רוסית על העיר חרקיב, העיר השנייה בגודלה במדינה, שסובלת בשבוכעות האחרונים מהרעשה רוסית בלתי פוסקת שגרמה נזק כבד למרכז העיר ההיסטורי. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר