תיעוד מסמר שיער: גבר ניצל ברגע האחרון מתופת בוערת

אנחל מרטין אריונה, אזרח ספרד, נקלע לשריפה שהקיפה אותו מכל צד בשעה שחפר שוחה בניסיון להגן על שדה • האי נמלט ברגע האחרון כשבגדיו בוערים

נמלט בעור שיניו: גבר ספרדי הצליח להיחלץ מתופת בשדה בוער // רויטרס

גל השריפות שהיכה בספרד גבה את חייהם של עשרות בני אדם והביא לפינויים של אלפים מבתיהם. בתוך מערבולת האש וההרס, תושב אחד של אזור חקלאי בצפון מערב המדינה הפך לגיבור מקומי לאחר שניצל בעור שיניו מהתופת הבוערת בניסיון נואש להגן על העיירה בה הוא מתגורר.

אמחל מרטין אריונה עבד על מחפרון בניסיון לחפור שוחה שתעצור את הלהבות המתקרבות לעיירת מגוריו טברה, השוכנת סמוך לגבול פורטוגל בחבל קסטיליה ולאון. אריונה המשיך לעבוד ממש עד הרגע האחרון בו הלהבות הקיפו את כל העבודה שלו מכל עבר והוא נאלץ לנטוש את הכלי ולנוס על נפשו ברגל.

אריונה הצליח להימלט כשבגדיו בוערים והוא תועד במצלמה של אחד מעובדי הכיבוי האחרים שנכח במקום. בתיעוד נראה הספרדי כשהוא רץ, מטפס על גדר ומצליח להימלט ממערבולת הלהבות המקיפה אותו אך בקושי.

השריפה ממנה ניצל אזרח ספרד בעיירה טברה, צילום: רויטרס

האש אחזה בבגדיו של אריונה והוא נפל ומעד, אך המשיך לרוץ. בשלב מסוים כבאים שנכחו במקום הגיעו לעזרתו ובגדיו כובו. הוא הובל לקבלת טיפול רפואי כשהוא במצב קשה. חברו סיפר לסוכנות הידיעות רויטרס כי הוא פונה מזירת האירוע במסוק.

החבר, חואן לוזנו, אמר לרויטרס: "האש יכלה לשרוף הכל, פשוט את כל העיירה. היא לא התפשטה והעיירה ניצלה בזכות המקצוענים והאנשים האמיצים שהגיעו לפה ומנעו את זה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר