צבא רוסיה החל אמש (שני) את המתקפה הגדולה שלו בחבל דונבאס בהרעשה ארטילרית חסרת תקדים מאז ימיה הראשונים של הפלישה לאוקראינה. עשרות ערים, עיירות וכפרים ברחבי אוקראינה הופגזו והופצצו בארטילריה, טילי גראד ופצצות מהאוויר.
בשעות הצהריים רשם הצבא הרוסי הישג ראשון: ראש המינהל האזורי של מחוז לוהנסק, סרגיי גיידאי, מסר היום כי העיירה קרמינה נכבשה בידי הרוסים. "קרמינה נמצאת בשליטה של הרוסים. הם נכנסו לעיר והמגינים שלנו נאלצו לסגת. כוחותינו התבצרו בעמדות חדשות וממשיכים להילחם בצבא הרוסי". לדבריו, הכוחות הרוסיים תקפו "מכל הצדדים".
מוקדם יותר, משרד ההגנה הרוסי מסר כי החלק השני של הפלישה החל. בהודעה שיצאה מהמשרד הרוסי צויין כי כוחות ארטילריים תקפו 1,260 מטרות במהלך הלילה. כוחות ההגנה האווירית הורידו מטוס אוקראיני מסוג MiG -29 במחוז דונייצק שבמערב המדינה.
בתוך כך, בריטניה תשלח סיוע נוסף לאוקראינה של כלי רכב משוריינים המסוגלים לשגר טילים נגד מטוסים ומסוקים כדי לסייע לכוחות. ראש ממשלת בריטניה, בוריס ג'ונסון צפוי לשוחח עם בעלי הברית בינהם נשיא ארה"ב ג'ו ביידן בכדי לדון בתמיכה המערבית באוקראינה לאחר שרוסיה הגבירה את המאמצים לכבוש את אזור דונבאס.
הלילה כאמור החלה מתקפה חריפה של כוחות רוסיים על אוקראינה. בעיר חרקיב, העיר השנייה בגודלה במדינה, הושמדו כמה מבני מגורים במהלך הפגזה לילית ממושכת. הרשויות בעיר מדווחות כי נערה בת 14 נפצעה באורח קשה בהפגזות. במחוז דונייצק הפגיזו הרוסים את העיירות מרינקה, אדבינקה ואוצ'רטינה. במקביל, בפוסט שהעלה לפייסבוק, ראש המינהל האזורי של לוהנסק, סרגיי גיידאי, הפציר בתושבים להתפנות בדחיפות מהאזור.
צבא אוקראינה מצידו טען כי עלה בידו להדוף מתקפה קרקעית רוסית סמוך לעיר רוביז'נה. בפנטגון אישרו הבוקר כי צבא רוסיה הוסיף בשבוע החולף 11 צוותי קרב למצגת הכוחות שלו באזור דונבאס, שעומד כעת על 76 צוותי קרב וכוחות מסייעים.
מוקדם יותר הבוקר, מושל אזור בלגורוד שברוסיה, ויאצ'סלב גלדקוב, טען כי הכפר גולובצ'ינו הופגז על ידי הכוחות האוקראינים. לדבריו, תושבת מקומית נפצעה כתוצאה מהירי ונזקקה לטיפול רפואי. בנוסף אמר כי יש נזק לכפר, שנמצא ליד הגבול עם אוקראינה ובו חיים כ-4,000 איש.
בתוך כך, משרד החוץ הרוסי כינה את ההצהרה האמריקנית על הכללת רוסיה ברשימת המדינות המפרנסות טרור בתור "מהלך תעמולה". מוקדם יותר דווח כי וושינגטון שוקלת את האפשרות להכריז על רוסיה כמדינה נותנת חסות לטרור. הנשיא ביידן צפוי לקיים שיחה עם ראשי מדינות ברית נאט''ו בעקבות פתיחת המתקפה הרוסית ולדון באמצעים לסייע לצבא האוקראיני לעמוד במתקפה. ארה"ב הודיעה אמש כי החלה לאמן תותחנים אוקראינים השימוש התותחים הוביצר מתוצרת ארצות הברית שסופקו לצבא אוקראינה.
כמו כן, שגריר בריטניה ברוסיה לשעבר, סר טוני ברנטון אמר בראיון לסקיי ניוז כי המלחמה באוקראינה נמצאת ב"שלב מכריע" והשימוש בנשק גרעיני על ידי רוסיה היא צעד שלא ניתן למנוע לחלוטין.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו