ראש נפץ חולץ מרקטום של מטופל. צילום: GettyImages

הגיע למיון עם נפל ממלחמת העולם בישבנו: בית החולים פונה

הצוות הרפואי בחדר הניתוח מצא את עצמו נאלץ לחלץ ״פגז ישן באורך כ-20 סנטימטרים״ • צוות סילוק פצצות הוזעק בשל חשש מפיצוץ

צוות סילוק פצצות הוזעק אתמול (ראשון) לבית חולים בטולוז שבדרום מערב צרפת בעקבות פגז שנתגלה ברקטום של אדם שהגיע לחדר המיון, כך דיווחה סוכנות הידיעות הצרפתית AFP.

נפלים של פגזים ממלחמת העולם הראשונה, צילום: AP

המטופל אושפז בבית החולים בלילה שבין שבת לראשון. לצוות הרפואי הוא סיפר כי החדיר את החפץ לגופו בעצמו, אך לא פירט מהו, כך דיווח העיתון המקומי La Dépêche du Midi.
הצוות בחדר הניתוח מצא את עצמו נאלץ לחלץ ״פגז ישן באורך כ-20 סנטימטרים״. צוות סילוק פצצות הוזעק בשל חשש מפיצוץ.

שירותי החירום במחוז הגארון עלית מסרו כי כבאים נשלחו אף הם למקום ״כדי להבטיח הגנה מפני שריפה במהלך פעולת צוות סילוק הפצצות״. הם הוסיפו כי הנפץ ״נוטרל״, מבלי לפרט. דובר שירותי הכבאות ובית החולים המקומי מסרו ל-AFP כי אין בידיהם מידע נוסף בנושא.

נפלים של פגזים ממלחמת העולם הראשונה, צילום: AP

לפי כלי תקשורת מקומי, מדובר בפגז גרמני בקוטר 37 מ"מ ממלחמת העולם הראשונה. עוד דווח, כי נפתחה חקירה בגין עבירה על חוקי נשק, אך פרקליטות טולוז הודיעה כי לא יוגש כתב אישום.
זהו אינו המקרה הראשון מסוגו בצרפת. בדצמבר 2022 הגיע גבר בן 88 לחדר המיון בבית חולים בטולון עם פגז דומה ברקטום, מה שהוביל לפינוי חלקי של המתקן הרפואי.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...