חשד: צפון קוריאה שיגרה טיל בלסטי

הרמטכ"לים המשולבים של דרום קוריאה דיווחו כי הטיל נורה מול החוף המזרחי, סמוך לשדה התעופה הבינלאומי של פיונגיאנג • שר ההגנה היפני התריע: "הם ממשיכים לפתח במהירות טכנולוגיית טילים בליסטים"

ניסוי בטיל בליסטי, צפון קוריאה, ארכיון, צילום: אי.אף.פי

צפון קוריאה ירתה מה שיכול להיות טיל בליסטי - כך דיווחו הלילה (בין שבת לראשון) גורמים צבאיים בדרום קוריאה וביפן. כזכור, הניסוי האחרון של צפון קוריאה היה ב-30 בינואר.

כאמור, הרמטכ"לים המשולבים של דרום קוריאה דיווחו כי קוריאה הצפונית ירתה טיל בליסטי חשוד אחד לעבר הים מול החוף המזרחי שלה סמוך לסונאן, שם נמצא שדה התעופה הבינלאומי של פיונגיאנג.

שר ההגנה של יפן, נובו קישי, אמר כי ייתכן שהטיל טס עד 600 ק"מ (400 מייל), לטווח של 300 ק"מ (200 מייל).

"היו שיגורים תכופים מתחילת השנה, וצפון קוריאה ממשיכה לפתח במהירות טכנולוגיית טילים בליסטים", אמר קישי בהצהרה בטלוויזיה, והוסיף: "השיגור מגיע בזמן שהקהילה הבינלאומית מגיבה לפלישה הרוסית לאוקראינה, ואם צפון קוריאה עושה שימוש במצב הזה, זה משהו שאנחנו לא יכולים לסבול".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר