שטפונות כבדים פקדו היום (חמישי) את מערב אירופה והרשויות בגרמניה הכריזו על מצב חירום, ולפחות 44 בני אדם מצאו את מותם כתוצאה מהשטפונות, שנגרמו מגשמים כבדים ופתאומיים.
נהרות ויובלות בחבל הריין עלו על גדותיהם והחלו להציף את רחובות הערים הסמוכות למסלולם, לגרוף מכוניות, להציף בתים ולגרום לקריסתם.
עשרות אנשים נלכדו על הגגות בהמתנה להצלה, בעוד פעולות החילוץ נפגעו בחלק מהמקומות כי חיבורי הטלפון והאינטרנט קרסו. נוסף על כך, הגישה לכפרים נחסמה לאחר שהכבישים הפכו לנהרות.
הרשויות הזהירו כי סכר הנמצא במחוז ריין-סיד עלול להתמוטט והורו לפנות כפרים סמוכים. כמו כן, הרכבות הושעו.
כזכור, שירות מזג האוויר הגרמני פרסם אתמול אזהרת מזג אוויר קיצונית עבור חלקים משלוש מדינות מערביות, ואכן, הגשמים הבלתי פוסקים במהלך הלילה החמירו את השיטפונות.
כל העת, כבאים עסוקים בשאיבת מים ממאות מרתפים וחיילים מפנים אזורים שבהם יש סכנה לחיי אדם.
"אנו רואים מצב כזה רק בחורף. משהו כזה, בעוצמה הזו, הוא יוצא דופן בקיץ", אמר ברנד מהליג, ממונה איכות הסביבה בגרמניה.
הולנד: 70 חיילים מפנים תושבים וממלאים שקי חול
במזרח בלגיה דווח על שני הרוגים. בעיירת בליאז' במדינה, המשטרה הזהירה כי נהר המוזה עלול לעלות על גדותיו ולהישפך אל לב העיר, וביקשה מהציבור לנהוג במשנה זהירות.
הרשויות בעיירה ולקנבורג בדרום הולנד פינו הלילה בית אבות והוספיס על רקע השיטפונות. נוסף על כך, ממשלת הולנד שלחה כ-70 חיילים לסייע במשימות הכוללות הובלת מפונים ומילוי שקי חול.
גשמים עזים שטפו את צפון מזרח צרפת, הפילו עצים וחסמו עשרות כבישים. גם שם כבאים פינו עשרות אנשים מבתיהם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו