"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

נהרות של לבה: התפרצות מרהיבה של הר געש בקוסטה ריקה

פיצוץ אדיר ואחריו עמוד עשן מרשים שהיתמר לגובה של 3.416 מטר – זה מה שראו מבקרי הפארק הלאומי ברפובליקה הלטינית, שבליבו ממוקם הר הגעש רינקון דה לה ווייג'ה • צפו

,עודכן
0השמעה
רגע ההתפרצות, הר הגעש רינקון דה לה ווייג'ה, צילום: דף הפייסבוק של רשת חדשות מקומית בטילראן, קוסטה ריקה

הר הגעש רינקון דה לה ווייג'ה (Rincón de la Vieja), הממוקם במחוז גואנאקאסטה שבמערב קוסטה ריקה, התפרץ הבוקר (שני) לגובה של 3.416 מטר מעל לוע המכתש שבפסגתו, במחזה עוצר נשימה שנמשך שלוש דקות מרהיבות למראה.

שטחים נרחבים בסביבת ההר עדיין אפופים ריחות של גופרית ואפר, אך ככל הידוע עד כה לא דיווחו הרשויות המקומיות על נזקים כלשהם שנגרמו לאדם או לרכוש עקב ההתפרצות. עם זאת, רשות החירום הלאומית של המחוז המליצה לקהילות המתגוררות באזור ההר, להיזהר מזרמי מים חזקים שעלולים להיווצר בנהרות הסמוכים בעקבות ההתפרצות.

בסרטון המתעד את ההתפרצות הבוקר בשעה 05:42, שפורסם על ידי המצפה הוולקנולוגי והסייסמולוגי בקוסטה ריקה, ניתן לראות כיצד מתפרץ לפתע עמוד העשן מלוע ההר במעין פיצוץ, שלאחריו זורמים נהרות לוהטים של לבה במורד ההר אל השדות למרגלותיו.

ההר עצמו, שנמצא כ-11,200 מטר מעל פני הים, ממוקם בליבו של פארק לאומי המושך אליו מבקרים רבים לאורך השנה בשל הצמחייה, בעלי החיים, מפלי המים והפעילות הגיאותרמית הייחודיים שבו.

בשנים האחרונות נחסמה הגישה אל מכתש ההר עקב פעילות געשית מתמשכת, שהאחרונה שבהן התרחשה בשנת 2019. בקוסטה ריקה קיימים מספר הרי געש פעילים, ולכן רשות החירום הלאומית ממליצה למבקרים להקפיד על ערנות, להכיר מסלולי פינוי ומקומות בטוחים – ותמיד להגיע מראש עם תוכנית חירום למקרה של התפרצות געשית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר