המשטרה במחוז קסגאנג' שבמדינת אוטר פרדש בהודו עצרה חמישה בני אדם, ובהם אמו של תינוק בן 45 ימים, בחשד שמכרה אותו לזוג ממחוז אחר וביימה את חטיפתו. התינוק אותר בריא ושלם בתוך פחות מיממה מהגשת התלונה על היעלמותו.
הפרשה החלה כשארווינד, תושב הכפר בנופור פוחתא העובד בחברה בעיר פארידאבאד, הגיש תלונה בתחנת המשטרה סורון. לפי אתר Aaj Tak, הוא סיפר כי ב-16 באוקטובר נסעה אשתו עם בנם בן החודש וחצי לקסגאנג' כדי להשיג תרופות. לדבריה, בזמן ששהתה בתחנת האוטובוס השאירה את התינוק לזמן קצר בהשגחת אישה שלא הכירה, וכשחזרה גילתה כי האישה והתינוק נעלמו.
הרופא ואשתו תיווכו בעסקה
שוטרי תחנת סורון ואנשי יחידת המבצעים המיוחדים (SOG) פתחו בחיפושים, אולם החקירה העלתה במהירות כי לא מדובר בחטיפה, אלא במכירה שתואמה מראש. לפי Hindustan Times, האם, קראנטי, מכרה לכאורה את בנה לזוג ממחוז האטרס, בתיווכם של ד"ר ארון קומר ואשתו, המנהלים מרפאה באזור. החמישה נעצרו במחסה לנוסעים סמוך לצ'אנדפורה-גאופארה קאט, שם חולץ התינוק.
מהחקירה עולה כי הזוג הרוכש, מהיפאל ואשתו, תושבי סיקנדרה ראו, שילם עבור התינוק 200 אלף רופי (כ-6,500 שקלים). הרופא ואשתו סיפרו לחוקרים כי העבירו לאם 130 אלף רופי ושמרו לעצמם 70 אלף כדמי תיווך. מתוך הסכום שקיבלה האם, 120 אלף רופי הופקדו בחשבון הבנק שלה ו-10,000 נמסרו לה במזומן, והיא הספיקה למשוך 20 אלף רופי מהחשבון ולהוציא את המזומן.
"בהסכמת האם"
לפי Aaj Tak, בני הזוג מהאטרס טענו בחקירתם כי רכשו את התינוק באמצעות הרופא ואשתו ובהסכמת האם. נגד החמישה נפתח תיק בחשד לקשר פלילי ולסחר בבני אדם, לפי החוק הפלילי ההודי, וכן לפי חוק הצדק לנוער. הרשויות בודקות גם את כשירותם המקצועית של הרופא ואשתו.
החוקרים ממשיכים לבחון כיצד תוכננה העסקה ומה היה חלקו של כל אחד מהמעורבים. מפקד המשטרה המחוזי, או. פ. סינג, הודיע על פרס של 25 אלף רופי (800 שקלים) לצוות שאיתר את התינוק.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
