"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
סין: שריפת ענק פרצה במפעל של ענקית הרכבים הפופולרית | תיעוד
דליקה פרצה אמש סמוך למפעל ענקית הרכב החשמלי BYD • בתיעודים מהמקום נראו להבות ענק ועשן כבד • החברה מסרה כי האש כובתה במהירות, לא היו נפגעים ולא נגרם נזק לקווי הייצור • סיבת הדליקה עדיין נחקרת
שריפה במפעל BYD בשנזן . צילום: רויטרס

סין: שריפת ענק פרצה במפעל של ענקית הרכבים הפופולרית | תיעוד

דליקה פרצה אמש סמוך למפעל ענקית הרכב החשמלי BYD • בתיעודים מהמקום נראו להבות ענק ועשן כבד • החברה מסרה כי האש כובתה במהירות, לא היו נפגעים ולא נגרם נזק לקווי הייצור • סיבת הדליקה עדיין נחקרת

דין ברנדשטטר
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

שריפת ענק פרצה הלילה (בין שני לשלישי) בחניון של פארק תעשייה השייך לענקית הרכבים החשמליים הסינית BYD, בעיר שנזן שבדרום סין. החניון שימש כאזור חניה ל"רכבי בדיקה וגרוטאות", ולא לאחסון כלי רכב המיועדים למכירה בשוק החופשי, כך נמסר מהחברה.

השריפה התחילה בשעה 2:48 לפנות בוקר שעון מקומי. תיעודים שפורסמו ברשתות החברתיות הציגו עשן סמיך ושחור שהיתמר לשמיים לצד להבות ענקיות שהשתלטו על בניין רב-קומות. עשרות צוותי כיבוי אש וניידות משטרה הוזעקו למקום. החברה מסרה כי לא היו נפגעים בנפש, כי האש כובתה במהירות וכי לא נגרם נזק לקווי הייצור או למתקני ההרכבה.



המתחם בשנזן הוא אחד ממפעלי הייצור הגדולים בעולם של BYD. בחודש מרץ האחרון מכרה החברה יותר מ-300 אלף רכבים, ובסך הכול כ-700 אלף רכבים ברבעון הראשון של 2026. החברה הציבה לעצמה יעד שאפתני של מכירת מיליון וחצי רכבים במהלך שנת 2026 כולה.

מומחים ששוחחו עם סוכנות הידיעות רויטרס ציינו כי שריפות בכלי רכב חשמליים מתנהגות באופן שונה מאלה של מכוניות עם מנועי בעירה פנימית, אותן קשה יותר לכבות מאחר והן עלולות להתלקח מחדש. סיבת הדליקה טרם התבררה והיא נמצאת בחקירה.





טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...