אלו האירועים אליהם יגיעו עשירי העולם השנה - ועלות הכניסה אליהם

תאמינו או לא, לוח השנה של המיליארדרים הגדולים בעולם יכול להיות צפוי להפליא • הטייקונים הגדולים, כך מתברר, מתחילים את השנה בדאבוס (שווייץ) וסוגרים את השנה בסנט בארטס (אי קריבי יוקרתי) יחד עם עצירה קצרה בדרך בלאס וגאס ומונקו

אילון מאסק ומארק צוקרברג. צילום: AFP, רויטרס

תאמינו או לא, לוח השנה של המיליארדרים הגדולים בעולם יכול להיות צפוי להפליא, עם כנסים מרכזיים ומוקדי עניין ספציפיים. הטייקונים הגדולים, כך מתברר, מתחילים את השנה בדאבוס (שווייץ) וסוגרים את השנה בסנט בארטס (אי קריבי יוקרתי) יחד עם עצירה קצרה בדרך בלאס וגאס ומונקו. 

עם פתיחת השנה החדשה, אתר "ביזנס אינסיידר" מפרסם את רשימת האירועים אליהם צפויים להגיע השנה אנשי העסקים העשירים בעולם - קבלו מבט חטוף אל לוח הזמנים, האירועים והיעדים המרכזיים:

אילון מאסק, צילום: רויטרס

נודדים ממקום למקום

כמו עדר של גנואים הנודד על פני מישורי מזרח אפריקה או פרפרי מונרך שעפים אלפי קילומטרים דרומה בכל שנה, מיליארדרים - כך מתברר - הם זן אקסקלוסיבי, אך צפוי למדי. 

כמעט 3,000 המיליארדרים הגדולים בעולם עוקבים אחרי מסלול שנתי קבוע המוכר לכולם: שייט בין יעדי נופש ביאכטות יוקרתיות, טיסה לאירועי ספורט חווייתיים והגעה לכנסים עסקיים סגורים.

"ציפורים דומות מתקבצות יחדיו", אומר דאג גולן, מייסד חברת Private Jet Card Comparison, ל"ביזנס אינסיידר". ואכן, בכל שנה, מטוסים פרטיים מתאספים לקראת אירועי ענק כמו טורניר המאסטרס או הסופרבול, ומרכזים אליהם את אנשי העסקים הגדולים בעולם.

וורן באפט (ארכיון), צילום: אי.אף.פי

ינואר - זמן לדיונים

את השנה פותחים אנשי עסקים מובילים ופוליטיקאים עשירים בכנס השנתי של הפורום הכלכלי העולמי בדאבוס, שוויץ. שם, הם עוסקים בדיונים לגבי מדיניות, מינגלינג, ואם הזמן מאפשר - גם כמה גלישות סקי, על פי סוכנות החדשות האמריקנית.

הפסגה שתתקיים השנה בין 19 ל-23 בינואר, נושאת את הטייטל: "רוח של דיאלוג". בעוד שרשימת הדוברים בכנס טרם פורסמה, מסתבר כי בין המשתתפים הקבועים נמנים לארי פינק (יושב הראש והמנכ"ל של בלאקרוק - יו"ר משותף של הפורום הכלכלי העולמי), ריי דליו (מייסד ברידג'ווטר, שנחשבת לקרן הגידור הגדולה בעולם), ומארק בניוף (מנכ"ל סיילספורס).

הכניסה לאירוע, המיועדת למוזמנים בלבד, יכולה לעלות עשרות אלפי דולרים - ורוב מלונות היוקרה בדאבוס בתקופה הזאת, כמו  'Steigenberger Icon Grandhotel Belvédère' או AlpenGold, סגורים לקהל הרחב בעת הזאת.

מייסד מטא מארק צוקרברג על החשיבות ברקע בהנדסה בחברת טכנולוגיה וסטארט אפ | פודקאסט ACQUIRED

בנוסף, עלויות השכרת הדירות בדרך כלל מזנקות במהלך האירוע, כאשר יחידות סמוכות דורשות מחיר עם לפחות ארבע ספרות ללילה. הזינוק האמור במחירים חל גם על עלויות רכישת מזון - ומכיוון שרוב המסעדות מלאות באירועי הכנס, ייתכן שתמצאו את עצמכם משלמים 43 דולר עבור נקניקייה.

*פברואר - גן עדן לאוהדי הספורט*

ליגת הפוטבול הלאומית היא ללא ספק תחביבם של העשירים ביותר: רוב וולטון (יורש ההון של וולמארט) מחזיק בקבוצת הברונקוס, דיוויד טפר (מנהל קרן גידור מהגדולות בעולם) הוא הבעלים של הפנתרס, קלארק האנט ואחיו הם הבעלים של קנזס סיטי צ'יפס, וכיוצא בזאת.

מיליארדרים אלה - כמו גם אוהדים אחרים - נוהרים לסופרבול, כשהשנה המשחק יחול ב-8 בפברואר בסנטה קלרה, קליפורניה.

"הסופרבול הוא תירוץ כדי לחוות את הטוב ביותר בעולמות הספורט, המסיבות והבידור", אומרת אליזבת בראון, מנהלת לקוחות בחברת נסיעות, ל"ביזנס אינסיידר".

סוכנויות נסיעות מארגנות חוויות יוקרה עבור אוהדי הפוטבול העשירים ביותר, חבילות אשר יכולות להגיע בקלות למחיר עם שש ספרות. מה זה כולל? מטוסים שכורים, לינה במלונות חמישה כוכבים וגישה למגרש לאחר המשחק. 

כמו כן, לאורך סוף השבוע, ישנן מסיבות VIP בהשתתפות אורחים מפורסמים ומארחים מיליארדרים, כמו איש העסקים היהודי מייקל רובין (מנכ"ל פנאטיקס), שנודע בזכות מסיבת הסופרבול השנתית עמוסת הכוכבים שלו.

 

מנכ"ל אמזון ג'ף בזוס (ארכיון). למד הנדסת חשמל ומדעי המחשב, צילום: איי.פי

החגיגה האקסקלוסיבית מכולן, בכל אופן, מתקיימת בחדר ההלבשה של הקבוצה המנצחת - ואם אתם לא מאמינים, תשאלו את המיליארדר ג'פרי לורי, גם הוא איש עסקים יהודי - שקבוצתו פילדלפיה איגלס זכתה בגביע בשנה שעברה.

מרץ על השטיח האדום

גם טקס פרסי האוסקר והאירועים השונים שמצוינים סביבו, הפכו למגנט עבור מיליארדרים רבים בעולם. בין היתר, אופרה ווינפרי עלתה לבמה בטקס בשנה שעברה לכבוד קווינסי ג'ונס, ומסיבת האוסקר של וניטי פייר משכה אליה את ג'ף בזוס ולורן סנצ'ז בזוס. שני מיליארדרים נוספים, ג'יי זי וביונסה, נוהגים לערוך מסיבת אפטר פארטי יריבה בשאטו מרמונט (מלון פופולרי בקרב שחקני ושחקניות קולנוע).

טקס האוסקר השנה, שיתקיים ב-15 במרץ, צפוי למשוך קהל בעל ערך דומה: לארי אליסון, שבנו דיוויד אליסון עומד בראש אולפן הסרטים המפורסם פרמאונט, עשוי להופיע השנה - וכך גם המיליארדרים סטיבן ספילברג, ג'יימס קמרון וכן הלאה.

אפריל בלבן

טורניר המאסטרס, שיתקיים השנה בין 9 ל-12 באפריל, פותח את אליפויות הגולף המקצועיות הגדולות בעולם, ומסמן את תחילת האביב עבור מיליארדרים. בכל שנה, מאות מטוסים פרטיים נוחתים בשדות התעופה סביב אוגוסטה (העיר השנייה בגודלה במדינת ג'ורג'יה). בשנים עברו, מיליארדרים כמו פיל נייט (מנכ"ל נייקי לשעבר) והמשקיע הרברט (הרב) אלן ג'וניור, נחתו במקום. הטורניר מתקיים במועדון הגולף הלאומי אוגוסטה, היוקרתי והמפורסם בג'ורג'יה - ומונה מספר מיליארדרים בין חבריו הקבועים.

במאי חוקרים 

בכל שנה, מכון מילקן, מכון מחקר שנוסד על ידי המשקיע והמיליארדר היהודי מייקל מילקן, מארח את ועידת מילקן העולמית בלוס אנג'לס.

מילקן, שכונה ה"דאבוס של החוף המערבי", השיק את הפסגה בשנת 1998 כפורום לדיונים בנושאים כלכליים ומדיניים. בעוד שתוכנית הוועידה השנה, שתתקיים בין 3 ל-6 במאי, לא פורסמה - בשנה שעברה איש העסקים הנרי קראביס, המיליארדר ביל אקמן וג'נסן הואנג (נשיא ומנכ"ל אנבידיה) היו בין הדוברים המרכזיים. האירוע האמור אינו מיועד באופן רשמי למוזמנים בלבד - הציבור יכול לשלם 35,000 דולר כדי לתמוך במכון ולקבל כניסה בחינם.

יוני במגרשים

בעוד שמיליארדרים נוטים להעביר את חודש יוני בהמפטונס או על יאכטות המפליגות לאורך הים התיכון, השנה צפויים רבים להגיע לאולמות ברחבי צפון אמריקה - לקראת מונדיאל פיפ"א.

"הדבר הגדול ביותר שכולם מדברים עליו וקונים אליו כרטיסים, הוא גביע העולם", אומר צ'רלי גרסיה, מייסד המועדון היוקרתי R360, ל"ביזנס אינסיידר".

תחרות הכדורגל המתקיימת בכל ארבע שנים, מתחילה ביוני ונמשכת עד לתחילת יולי. הכרטיסים לגמר מתחילים ממחיר הגבוה מ-9,000 דולר בשוק, ומועדונים רבים כמו צ'לסי, ארסנל וליברפול - הם בבעלות של מיליארדרים.

משקיעים ביולי

מטוסים פרטיים נוחתים מדי שנה בעיירה הקטנה היילי שבאיידהו לרגל כנס סאן ואלי. מאז 1983, בנק ההשקעות אלן ושות' מארח בחודש יולי את האירוע, אשר מושך אליו את השמות הגדולים ביותר בעולם העסקים. בין היתר, אפשר למצוא שם את ג'ף בזוס, סם אלטמן, ביל גייטס, מארק צוקרברג וורן באפט.

הכנס נודע בזכות העסקאות שנחתמו במהלכו בין סבבי גולף, טיולים מודרכים ומשחקי טניס. שם ג'ף בזוס רכש את הוושינגטון פוסט תמורת 250 מיליון דולר בשנת 2013, ושם נזרע הרעיון לרכישת ABC על ידי דיסני תמורת 19 מיליארד דולר בשנת 1995.

אוגוסט מוזיקלי ה"ברנינג מן" - פסטיבל האומנות והמוזיקה האנטי-קפיטליסטי שבמדבר נבדה - אירח לאורך השנים משתתפים כמו דסטין מוסקוביץ' ומארק צוקרברג (מייסדי פייסבוק), גארט קאמפ (מייסד אובר) ואפילו ריי דליו (מנהל קרן הגידור) - שהצטרף בשנת 2019. על אף שהפסטיבל שנערך בשנה שעברה, משך אליו פחות מיליארדרים מאשר בשנים קודמות - מאות מטוסים פרטיים טסו לשדה התעופה הזמני של ברנינג מן במהלך הפסטיבל. השנה, הפסטיבל יתקיים בין 30 באוגוסט ל-7 בספטמבר, כאשר הארגונים לברנינג מן כבר בעיצומם. ספטמבר על החוף

קו החוף של מונטה קרלו, שכבר מוכר מזה שנים כגן עדן לעשירים במיוחד, מתמלא ביאכטות בסוף ספטמבר לרגל תערוכת היאכטות של מונקו, שם מיליארדרים בוחנים את הצעצועים החדשים שלהם. יותר מ-120 "יאכטות-על" מוצגות בתערוכה, וכוללות מעליות, ברים, ספא, בריכות, חדרי כושר, ג'קוזי ומנחת מסוקים. שווין הכולל היה 5 מיליארד דולר בשנה שעברה, אשר הציגה יאכטות בבעלות מיליארדרים כמו דניס אובריאן ופול פיירמן. הגדולה שבהן, מאר, עדיין רשומה למכירה במחיר צנוע של 230 מיליון דולר.

תערוכת היאכטות של מונקו פתוחה לקהל הרחב, עם כרטיסים ליום אחד החל מכ-800 דולר.

אוקטובר של אומנות חודש אוקטובר מציג הזדמנויות רבות עבור עשירים המעוניינים להרחיב את אוספי האומנות שלהם. בין היתר, יריד האמנות Art Basel Paris ויריד פריז מאסטרס, אירחו בשנים שעברו אספנים כמו סטיב כהן (המנכ"ל של קרן הגידור Point72) ואיש היהלומים לורנס גראף. 

בשנה שעברה הירידים משכו אליהם את דלפין ארנו, בתו של המיליארדר ברנרד ארנו, ואת אספן האומנות והמיליארדר ג'יי טומילסון היל.

ציור של גרהרד ריכטר סימן את המכירה הגדולה ביותר של היריד, כשהוא נמכר ב-23 מיליון דולר - וכמה יצירות נמכרו בסכומים בני שבע ספרות.

בעוד שתצוגות ה-VIP, בהן נצפים רוב המיליארדרים, הן למוזמנים בלבד - כל אחד יכול לקנות כרטיסים למופעים.

*בנובמבר מתחיל המרוץ*

פורמולה 1 הפכה למוקד עניין משמעותי בקרב מיליארדרים רבים בשני העשורים האחרונים. עסקי המרוצים עצמם נמצאים בבעלות ליברטי מדיה של ג'ון מאלון, וכמעט כל הקבוצות קשורות למיליארדרים דרך מבני הבעלות שלהן. מרוצי הגרנד פרי למכוניות מושכים אליהם בעלים ואוהדים עשירים בזכות התחרויות, אבל גם המסיבות. המרוץ בשנה שעברה משך אליו מיליארדרים כמו ביונסה וג'יי זי, מג'יק ג'ונסון, מייקל רובין ורבים אחרים.

כמה זה עולה, אתם שואלים? כרטיסים לשלושה ימים למרוץ פורמולה 1 ב"עיר החטאים", לאס וגאס, בין 19 ל-21 בנובמבר - מגיעים ל-400 דולר עבור כניסה כללית. המחירים עולים משמעותית כאשר מחפשים מקומות ישיבה או חבילות שונות במסגרת התחרות.

סוגרים שנה של עושר

לקראת חגיגות השנה האזרחית החדשה, נראה כי אין יעד פופולרי כמו סנט ברת'ס - שם עגנו בשנה שעברה יאכטות בבעלותם של דיוויד גפן, ג'רי ג'ונס ואריק שמידט. גם ג'ף בזוס ולורן סנצ'ז בזוס נראו חוגגים במועדון חוף באי הקריבי, בצורה פרטית ואקסלוסיבית.

למי שלא שוהה על יאכטות באי, יש גם חדרים במלונות יוקרה פופולריים, כמו אתר הנופש עדן רוק וCheval Blanc - בבעלות LVMH של ברנרד ארנו, ובמחיר של למעלה מ-7,000 דולר ללילה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר