רשויות ההגירה בקולומביה ביצעו אתמול (ראשון) מבצע חילוץ, במהלכו אותרו 17 קטינים המשתייכים לכת החרדית הקיצונית "לב טהור". המבצע התקיים בעקבות דיווחים על שהות לא חוקית וסיכונים אפשריים לשלומם של הקטינים.
מעצר אנשי הכת לב טהור בשדה התעופה \\ דוברות המשטרה (ארכיון)
הפעולה נערכה במלון במדינה, שם מצאו הכוחות תשעה מבוגרים ו־17 קטינים שהיו משוייכים לכת. לפי הדיווח, חמישה מהקטינים, בעלי אזרחות קנדית, אמריקנית וגואטמלית, הופיעו עם "התראה צהובה" של אינטרפול, המופקת במקרים של היעדרות, חשד לסחר בבני אדם, חטיפה או ניצול.
עוד נמסר כי שבע המשפחות שבקבוצה נכנסו לקולומביה לפני כחודש, לאחר שהגיעו מניו יורק.
במהלך הפעולה נכחו גם נציגי המכון הקולומביאני לרווחת המשפחה, והמשפחות הועברו למרכז שירותי ההגירה במדיין להמשך טיפול ובירור. לפי הרשויות בקולומביה, חלק מחברי הקבוצה מקושרים להתראות של גופי אכיפה בינלאומיים, לרבות מידע על עבירות שנוגעות לפגיעה בקטינים.
באוגוסט האחרון, משפחה בת 12 נפשות, שני הורים ועשרה ילדים, הצליחה להימלט מכת "לב טהור" הקיצונית שפעלה בגואטמלה, והגיעה לישראל בשלום. החילוץ אז, וכן זה שהתקיים אמש בקולומביה, הם חלק ממאמץ רחב היקף לפירוק הכת, שבמהלכו חולצו בחודשים האחרונים מאות מנשותיה וילדיה למדינות שונות, בהן ארה"ב, קנדה וישראל.
יו״ר וועדת העלייה, הקליטה והתפוצות, חה״כ גלעד קריב: "מברך על חילוצם של של 17 קטינים מזרועות כת לב טהור בקולומביה. העובדה כי חברי הכת נתפסו בקולומביה מעידה על ניסיונותיה להעלם מעיני הרשויות, וצריכה להדאיג את ממשלת ישראל. כפי שדרשנו שוב ושוב בדיוני הוועדה, על ממשלת ישראל להנהיג דירקטיבה ברורה להבאת כלל ילדי הכת לארץ, להצלה ולשיקום".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו