הודו במתקפה גדולה על בסיסים צבאיים בפקיסטן. צילום: רשתות ערביות

הסלמה משמעותית: הודו תקפה ליד בירת פקיסטן, שסגרה את המרחב האווירי

דובר צבא פקיסטן טען כי מטוסים הודיים תקפו מספר בסיסים צבאיים, כולל בסיס אווירי ליד איסלמאבאד, אך רוב הטילים יורטו • "הודו צריכה כעת להמתין לתגובתנו", הזהיר הדובר, בעוד ארבעה פיצוצים נשמעו בעיר אמריצר שבהודו

[object Object]

מטוסים הודיים שיגרו הלילה (בין שישי לשבת) טילים לעבר מספר בסיסים צבאיים בפקיסטן, כך טען דובר צבא פקיסטן. תיעוד שהתפרסם ברשת הראה כביכול פגיעה בבסיס האווירי נור חאן, הממוקם בקרבת בירת פקיסטן, איסלמאבאד.

בין המטרות שהותקפו היה גם בסיס אווירי בראוואלפינדי. לפי הודעת דובר הצבא הפקיסטני, ״עד כה נכסי חיל האוויר הפקיסטני בטוחים״. הדובר טען כי ״רוב הטילים ההודיים יורטו על ידי מערכות ההגנה האווירית של פקיסטן״ וכי ״הטילים שהצליחו לחדור לא הצליחו לפגוע במטרות״. עוד הוסיף כי ״לפקיסטן יש חתימות אלקטרוניות של כל הטילים ומהיכן הם שוגרו״. בסיום הודעתו הזהיר הדובר: ״הודו צריכה כעת להמתין לתגובתנו״.

רשות שדות התעופה של פקיסטן הודיעה כי המרחב האווירי של המדינה יישאר סגור לכל סוגי הטיסות מהשעה 03:15 עד 12:00 בצהריים.

במקביל, ארבעה פיצוצים נשמעו הלילה בעיר אמריצר שבהודו, כך דיווחו עדי ראייה לסוכנות הידיעות רויטרס. בהצהרה שנמסרה בערוץ הטלוויזיה הלאומי הפקיסטני לפנות בוקר, טען דובר צבא פקיסטן כי ״הודו שיגרה שישה טילים בליסטיים״ וכי כולם נפלו בשטח הודו באזור אדמפור ואמריצר.

נציב מחוז אמריצר ההודי מסר בהודעת טקסט במהלך הלילה: ״אל תיכנסו לפאניקה. הסירנה מושמעת כיוון שאנו תחת התרעה אדומה. אל תיכנסו לפאניקה, כמו קודם, כבו אורות, התרחקו מחלונות. נעדכן אתכם כאשר נוכל לחדש את אספקת החשמל״.

הסלמה על רקע פיגוע קטלני בקשמיר

מדובר במה שנראה כהסלמה נוספת בעימות הנוכחי בין המדינות שפרץ בעקבות הפיגוע בפלגאם, קשמיר, בו נרצחו 26 מטיילים הודים. הודו האשימה כי ארגוני הטרור ״לשקאר א-טייבה״ ו״ג'יש-י מוחמד״ עומדים מאחוריו.

הפיגוע בקשמיר, צילום: REUTERS

ביום שלישי הודיעה הודו כי פתחה ב״מבצע סינדור״ ופגעה בתשתיות טרור בשטח פקיסטן. ממשלת הודו תיארה את התקיפות כ״ממוקדות, מדודות ולא מכוונות להסלמה״. מאז מחליפות המדינות מהלומות אוויריות וארטילריות. פקיסטן האשימה את הודו כי זו עשתה שימוש במל״טים מתאבדים מתוצרת ישראל מסוג הארופ.

גורם ביטחוני פקיסטני אמר כי במהלך השבוע התרחש ״הקרב האווירי הגדול בהיסטוריה בין המדינות״ בו לקחו חלק יותר מ-100 מטוסים שירו זה על זה טילי אוויר-אוויר מבלי לחצות למרחב האווירי זו של זו. הפקיסטנים טענו שהפילו חמישה מטוסים הודים, ביניהם מטוסי ראפאל צרפתיים מתקדמים.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו