"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

תיעוד דרמטי: לוויתן בלע גבר בקיאק בצ'ילה

אדריאן סימנקס חתר יחד עם אביו בסמוך לחופי פטוגניה שלפתע הגיח הלוויתן מהמים ובלע אותו • שניות לאחר מכן הדג החליט לוותר על ארוחתו ושחרר אותו לחופשי • "חשבתי שהוא בלע אותי, חשבתי שאני מת"

,עודכן
0השמעה

תיעוד דרמטי: לוויתן בלע גבר בקיאק בצ'ילה / ללא

יונה והלווייתן, גרסת המציאות:לוויתן ענק בלע אדם שחתר בקיאק לחופי פטגוניה הצ׳יליאנית במצרי מגלן, שבקצה הדרומי של דרום אמריקה. האדם יצא ללא פגע והאירוע הדרמטי תועד במצלמה של אביו שחתר בקיאק בסמוך.

האירוע התרחש ביום שבת בשבוע שעבר. אדריאן סימנקס חתר יחד עם אביו במימי אחד המפרצים במצרי מגלן, כשלפתע הגיח מהמים לוויתן ענק ובלע את אדריאן עם הקיאק הצהוב שבו חתר. מספר שניות לאחר מכן ויתר הלוויתן על הארוחה ושחרר את אדריאן לחופשי.

רגעי הבליעה של הלוויתן בצ'ילה,צילום: ללא

"חשבתי שהוא אכל אותי, בלע אותי, חשבתי שאני מת", תיאר אדריאן את הרגעים בפיו של הלווייתן. בהמשך הסרטון אדריאן נראה מצליח להגיע לקיאק של אביו, בעוד אביו מנסה להרגיעו. אדריאן הסביר לסוכנות הידיעות שהפחד האמיתי היה לאחר שהלוויתן שחרר אותו, שכן הוא חשש שייפגע במים הקפואים של מצרי מגלן או שהלוויתן ישוב ויפגע באביו.

הלוויתן שתקף את אדריאן היה מסוג לוויתן גדול סנפיר. אורכו של לוויתן בוגר ממין זה נע בין 10-16 מטרים ומשקלו הממוצע 27 טונות. הוא נודע בקפיצותיו המרשימות מעל המים ובתקשורת המורכבת בין הפרטים במין זה הידועה בתור "שירת הלווייתנים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר