אופרה אחרת: אגודת האופרה של אונ' קיימברידג' ביטלה ביצוע של האופרה "שאול" בגלל "הקבלות" למשבר ההומניטארי בעזה.
ביצוע האופרה מאת גאורג פרידריך הנדל תוכנן לשבוע הבא, אולם הסטודנטים החליטו פה אחד לבטלו בשל "סינכרוניות בולטת לעין בין תוכן האופרה לבין הסכסוך המתמשך במזרח התיכון".
"שאול", שהולחנה ב-1738, עוסקת בשלוש מערכות בקנאת שאול לדוד. באחד הקטעים דוד הורג את גוליית הפלישתי – וזו הנקודה שגרמה לסטודנטים להחליט על ביטול ההופעה.
מקס מייסון, מנהל בית האופרה של האוניברסיטה, הצהיר: "לאור המצב המתפתח בעזה ומזרח התיכון, שמזעזע אנשים בכל העולם ובייחוד אנשים שיש להם קשר מיוחד לאזור ולאור ההקבלות של המחזה לסכסוך הנוכחי קיבל צוות ההפקה את ההחלטה הקשה של ביטול המחזה". מייסון לא הזכיר את פשעי חמאס בשטח ישראל. גם אגודת לא הזכירה את חמאס בהצהרתה מוקדם יותר.
טראמפ טען כי "יש פחות מ-20 חטופים חיים" והודיע: "לא מרוצה מתקיפת ביה"ח בעזה"
תקיעת שופר והומור עצמי: כך לוחמי צה"ל קיבלו את חודש אלול בלב עזה
פרסומת | אורז בסמטי או מלא? זה מה שחשוב לדעת
הכוחות ניסו להוריד מצלמה - והאירוע הסלים: פרטים חדשים על התקיפה החריגה בחאן יונס
פסטיבל התרבות הבריטי יהפוך את הכיכר המרכזית לכפר העזתי אל-מוואסי
ביטול האופרה גרר ביקורת קשה. פרופ' רוברט טומבס, פרופ' אמריטוס בקיימברידג', אמר ל"טלגרף": ההודעה שלהם לא מובנת, אבל גם נשמעת משוגעת ומאוד מעציבה. ביטול של יצירה מסובבת תנ"ך מהמאה ה-18 זו דוגמה קיצונית לתרבות הביטול, אם נאמר זאת בעדינות". ואילו פרופ' דוד אבולעפיה, היסטוריון מגונוויל אנד קיז קולג' באוניברסיטה, אמר כי הפלשתינים היו ככל הנראה יוונים מיקניים, שחיו בשלהי תקופת הברונזה. "היו לי סטודנטים פלשתיניים שהיו מאוד מאוכזבים לגלות שאין קשר בינם לבין הפלשתים", הוסיף פרופ' אבולעפיה. "בדיקות הדנ"א מראות כי דווקא יהודים ופלשתינים מאוד קרובים גנטית, ולכן הרעיון של איזה שוני אתני גדול אינו עומד במבחן. דומני שבחברת האופרה זהירים מדי".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

