"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
השריפות בהוואי: לפחות 36 איש נהרגו
האש משתוללת באי זה יומיים, מלובה על ידי רוחות חזקות שמנשבות בפריפריה של הוריקן שעובר באוקיינוס השקט • להאיינה, הבירה ההיסטורית של ממלכת הוואי, נהרסה כמעט כליל • כ-4,000 תיירים ביקשו להתפנות מהאי
סירה חרוכה בחוף ההרוס של להאיינה, האי מאווי, הוואי. צילום: רויטרס
אש בגן עדן

השריפות בהוואי: לפחות 36 איש נהרגו

האש משתוללת באי זה יומיים, מלובה על ידי רוחות חזקות שמנשבות בפריפריה של הוריקן שעובר באוקיינוס השקט • להאיינה, הבירה ההיסטורית של ממלכת הוואי, נהרסה כמעט כליל • כ-4,000 תיירים ביקשו להתפנות מהאי

דוד ברון
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

לפחות 36 שני אדם נהרגו בשריפות שהשתוללו באי מאווי בהוואי.

השריפות החלו באי ביום שלישי בשלושה מוקדים שונים והתפשטו במהירות בגלל הלחות הנמוכה מחד ובשל רוחות שנשבו בפריפריה של הוריקן "דורה" שעובר באוקיינוס השקט, מאידך. גם ריבוי המבנים מעץ ובידודו היחסי של האי תרמו לקושי להשתלט על האש.

רויטרס

המצב היה כל כך מאיים עד שלפחות 12 איש קפצו לאוקיינוס כדי להינצל ואותרו על ידי משמר החופי האמריקני. "כל הסירות במפרץ בערו, זה נראה כמו סט של סרט מלחמה", העידה אחת התושבות במהדורת חדשות מקומית.

אש אוחזת בסירה בלהאיינה, צילום: רויטרס

להאיינה, עיר היסטורית באי ובירת ממלכת הוואי ההיסטורית, נחרבה כמעט כליל. "הכבאים שלנו עדיין מנסים להשתלט על האש", כתב בריאן שץ, סנאטור אמריקני מטעם האי. "המחלצים עורכים סריקות". ראש מחוז מאווי, ריצ'ארד ביסן ג'וניור, אמר כי בתים ועסקים רבים הפכו לעיי חורבות. לפי ההערכות, כ-2,100 איש איבדו את בתיהם.

האי מכוסה בשמיכת עשן, צילום: רויטרס

השריפות הביאו לקריסת תשתיות אנרגיה וכ-13,000 נותרו ללא חשמל. גם שירות החירום 911 קרס. אלפי אנשים נותרו ללא קליטה סלולרית.

לאן להתפנות? שיחה עם שוטרת באחד המחסומים במאווי, צילום: רויטרס

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן מסר כי השלטון הפדרלי שלח סיוע להוואי והוסיף כי מחלקת התחבורה בממשל פועלת לחילוץ של כ-4,000 תיירים שביקשו להתפנות מהאי הבוער. כ-11,000 איש כבר פונו.

נוסעים מתקבצים בנמל התעופה קהולואי כדי לעזוב את הוואי, צילום: אי.פי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...