החוף המזרחי של ארה"ב התעורר היום למצב סוריאליסטי של אובך צהוב סמיך ששיבש את שגרת החיים של עשרות מיליונים - מבתי ספר לטיסות ועוד - בגלל שריפות קשות בפרובינציות המזרחיות של קנדה השכנה.
שירות מזג האוויר האמריקני הוציא אזהרה לאמריקנים לאור הקשיים הצפויים לחלק מהם בנשימה, ולמעשה כמעט כל התושבים במזרח ארה"ב נקראו לנקוט משנה זהירות ולקחת בחשבון כי שהיה מחוץ לבית עשויה לגרור לבעיות בריאותיות בגלל כניסה חלקיקים מזוהמים לדרכי הנשימה. אפילו במדינות מערביות יותר כמו אוהיו וקנזס התנאים היו קשים.
בעיר ניו יורק, קו הרקיע המפורסם נעלם כלא היה. "אני לא יכול לנשום, קשה פה", אמר אחד התושבים ל"רויטרס". הוא הוסיף: "הייתי אמור לעשות טסט כדי לקבל רישיון, אבל זה בוטל".
מינהל התעופה הפדראלי הוציא הנחיה שטיסות שנוחתות בשדה התעופה לה-גווארדיה שגרמה להאטת הטיסות אל העיר ואף להשעיית חלק מהן.
בבתי ספר ברחבי מזרח ארה"ב התלמידים נאלצו לבלות את ההפסקות בתוך כותלי הבניין וחלק מהאירועים - כולל שיעורי ספורט וטיולים - בוטלו.
השריפות כרגע נמצאות בעיקר בפרובינציות קוויבק, נובה סקושיה ואונטריו בקנדה, והרוחות הובילו לכך שמסך הענן כאמור כיסה חלקים שלמים גם מהשכנה בדרום. עד כה נשרפו ברחבי קנדה - גם במערב בפרובינציית בריטיש קולומביה - כ-30 מיליון דונם.
אם המצב יימשך כך, כנראה שניתן יהיה להכריז בקנדה על עונת השריפות הגרועה ביותר, ורבים טוענים כי המצב קשה שבעתיים בגלל שהאנושות לא פעלה כדי למנוע את תופעת ההתחממות הגלובלית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו