"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
יותר מ-1,600 הרוגים ברעש אדמה בעוצמה 7.8 בטורקיה ובסוריה; ישראל נערכת לסייע
מוקד הרעידה, שבעקבותיה נרשם רעש נוסף בעוצמה 7.4, היה בדרום מזרח טורקיה • בניינים התמוטטו על דייריהם בשלושה מחוזות • נזק כבד גם בצפון-מערב סוריה • הרעידה ורעשי המשנה שבאו אחריה הורגשו באזור כולו • בישראל לא היו נפגעים
אסון רעידת האדמה בעיר דיארבקיר במזרח טורקיה| צילום: רויטרס
צפו בתיעוד

יותר מ-1,600 הרוגים ברעש אדמה בעוצמה 7.8 בטורקיה ובסוריה; ישראל נערכת לסייע

מוקד הרעידה, שבעקבותיה נרשם רעש נוסף בעוצמה 7.4, היה בדרום מזרח טורקיה • בניינים התמוטטו על דייריהם בשלושה מחוזות • נזק כבד גם בצפון-מערב סוריה • הרעידה ורעשי המשנה שבאו אחריה הורגשו באזור כולו • בישראל לא היו נפגעים

,עודכן
0השמעה

אסון כבד בטורקיה: סמוך לשעה 03:30, רעש אדמה בעוצמה 7.8 הרעיד את דרום-מזרח המדינה - ומייד אחריו רעש נוסף בעוצמה של 7.4. נכון לעכשיו, ידוע על יותר מ-1,600 הרוגים.

היועץ לביטחון לאומי, ג'ייק סליבן, הודיע כי הבית הלבן הנחה את כוחות החילוץ הפדרליים בארצות הברית להיערך לסיוע לטורקיה ולסוריה בשל אסון רעידת האדמה.

חילוץ נפגעים בטורקיה,צילום: אי.פי

הרעידות הורגשו היטב באזור כולו, גם בישראל. משלחת חילוץ של פיקוד העורף הוזנקה על מנת לקדם מוכנות טיסה לאזור האסון בטורקיה, זאת לאחר שהמדינה הכריזה על מצב חירום וקראה לסיוע בינלאומי. שר הביטחון יואב גלנט התייחס לאירוע ואמר: ״כוחות הביטחון ערוכים להציע כל סיוע שיידרש. מערכת הביטחון צברה לאורך השנים ניסיון רב בטיפול באזורי אסון ובמשימת הצלת חיים״.

תיעוד רגעי קריסת הבניינים בטורקיה ובסוריה // השימוש בהתאם לסעיף 27 א לחוק זכויות יוצרים

טורקיה: כוחות החילוץ מדברים עם ניצולים הלכודים מתחת להריסות // צילום: רויטרס

"העבודה המרכזית שלנו כרגע היא לבצע משימות חיפוש והצלה, כל הצוותים שלנו נמצאים במוכנות גבוהה ובהתרעה קצרה", אמר שר הפנים הטורקי סולימאן סוילו לכלי התקשורת במדינה. רעידת האדמה מתרחשת כשסופת שלגים קשה פוקדת חלקים ממזרח טורקיה, משבשת טיסות וחוסמת דרכים. במדינה חוששים כי מזג האוויר הקשה יחבל במאמצי החילוץ וההצלה.

ההריסות בטורקיה,צילום: אי.פי

צבא טורקיה הודיע כי פתח מסדרון אווירי לסיוע למזרח המדינה. טיסות ינחת בשדות התעופה בגזיאנטפ ובדיארבקיר.

מושל מחוז גזיאנטפ, דבוט גול, ציין כי 531 מבנים קרסו במחוז שלו בלבד וכי יותר מ-600 זירות אסון שבהן נפגעו בני אדם דווחו ברחבי המחוז במהלך הלילה והבוקר. בנוסף, הודיע המושל כי מצודת גזיאנטפ, אחד האתרים ההיסטוריים החשובים בדרום מזרח טורקיה, נהרסה לגמרי ברעידת האדמה.

בתמונה רואים את הסייסמוגרמות של התחנות הסייסמיות בישראל שקלטו את הרעידה באגף סייסמולוגיה, במכון הגיאולוגי לישראלpic.twitter.com/ikmeac8x2o

— משרד האנרגיה Ministry of Energy (@Energy_IL)February 6, 2023

מדינות ברחבי העולם הודיעו כי יסייעו לטורקיה באסונה הכבד. נשיא אוקראינה, וולודימיר זלנסקי, פרסם הודעה שבה הביע השתתפות בצערו של העם הטורקי ואמר כי ארצו תפעל, חרף המלחמה המתחוללת בה, לסייע לטורקיה.

מוקד הרעש היה כ-21 ק"מ ממזרח לעיר נורדאגי במחוז גזיאנטפ. הרעידה הייתה בעומק של כ-17 ק"מ. נשיא טורקיה, רג'יפ טאיפ ארדואן, נשא נאום בעקבות רעש האדמה שבו אמר: "אני שולח איחוליי החלמה לפצועים ברעידת האדמה. כל צוותי החילוץ עובדים יחד בתיאום. אני מקווה שנתגבר על האסון הנורא הזה יחד".

Another Video- First video is emerging after a M7.8 earthquake in central Turkey.#earthquakein#Şanlıurfa#Turkey#Earthquakepic.twitter.com/mVxNorZ0j0

— Chaudhary Parvez (@ChaudharyParvez)February 6, 2023

הרעש גרם לקריסת בניינים בלפחות עשר ערים בטורקיה, ובהן גזיאנטפ, אדנה ודיארבקיר. מושל מלטייה שבטורקיה מסר שבמחוז לפחות 23 הרוגים ו-420 פצועים. כ-140 בניינים קרסו.

נזק עצום נגרם בצפון מערב סוריה, בערים חאלב וחאמה. באזור זה חיים מיליוני פליטים, שרבים מתגוררים באוהלים ובמבנים ארעיים. עבורם האסון עלול להיות כואב במיוחד. צבא רוסיה הודיע כי איש לא נפגע בבסיסיו בסוריה.

ההרס מרעידת האדמה בסוריה,צילום: אי.אף.פי

ארגון "הקסדות הלבנות", ארגון חילוץ ולהצלה הפועל באזורים שנשלטים על ידי המורדים בסוריה, הודיע כי יש עשרות הרוגים ומאות פצועים במחוז אידליב, הנשלט על ידי המורדים, בצפון המדינה.

בניין מתמוטט שעות אחרי הרעש בחאלב, סוריה

על פי דיווחים, רעש האדמה גרם גם לפיצוץ בצינור גז בעיר קרמנמארש בדרום טורקיה.

Due to the Earthquake a Gas Pipeline near the City of Kahramanmaraş in Southern Turkey has reportedly Exploded and is burning out of control with Emergency Services completely overwhelmed with Rescue Operations.pic.twitter.com/FnvZ3i1hEp

— OSINTdefender (@sentdefender)February 6, 2023

גם בארץ הרעידה הורגשו היטב.ישראלים מחיפה ועד קריית אונו, ומתל אביב ועד אשדוד סיפרו על תנודות חזקות של בנייני המגורים. בחלק מהקומות הופעלה התראת רעידת אדמה.

"ישנו ואז הכלבה נבחה", סיפר נעם אמיר מכפר יונה. לדבריו, "בדרך כלל זה אומר שיש משהו מאחורי הדלת. היא העירה אותנו ואז החל כל הבית להתנדנד. כמה ארוך זה היה? עד כדי כך שהספקתי להבין שזו רעידה, להעיר את האישה ולרוץ לשני חדרים, להעיר תאומים ולהיכנס אותם לממ"ד".

רעש האדמה הורגש גם בישראל \\ רשתות חברתיות

טורקיה היא אחד האזורים הסייסמיים הפעילים ביותר בעולם. היא יושבת על הלוח האנטולי של קליפת כדור הארץ, המסתובב בניגוד לכיוון השעון במהירות של כ-3 ס"מ בשנה, ומתנגש בלוחות טקטוניים סמוכים. ברעש האדמה שהתרחש ב-1999 נהרגו במדינה קרוב ל-18,000 איש.

בהכנת הידיעה השתתפו יהודה שלזינגר, לילך שובל ואבי כהן

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו