הסערה בעקבות ארוחת הערב המביכה של דונלד טראמפ עם מכחיש השואה ניק פואנטס והזמר יה (קניה ווסט) לא נרגעת: לצד התגברות הביקורת מצד הקהילה היהודית, דווח כי הנשיא לשעבר סירב להוקיע את פואנטס בגלל שיקולים פוליטיים.
הארגון היהודי Orthodox Union - אחד הארגונים הגדולים ביותר בקהילה היהודית בארה"ב ומי שנחשב במידה רבה לנותן הטון בסוגיות כמו כשרות בקהילה היהודית האורתודוקסית-חרדית במדינה - הצטרף לגינויים נגד הנשיא היום (שני) ואמר כי ההחלטה של טראמפ לארח את השניים באחוזתו בפלורידה הייתה שגויה מהיסוד.
"אנחנו קוראים לנשיא לשעבר לגנות את שני האנשים האלו ולגדוע את קשריו עימם ועם מקורביהם", כך אמר הארגון, שחבריו נחשבים באופן כללי לחלק מתומכים המובהקים של טראמפ. "כדמות ציבורית משמעותית, על דונלד טראמפ מוטלת האחריות להוקיע את כל השנאה על כל גווניה ולהוות דוגמא עבור תומכיו הרבים. כל התנהלות אחרת נותנת הכשר לשנאה העתיקה ביותר שידע העולם", כך כתב הארגון בהודעה המיוחדת, פחות יומיים אחרי שדבר קיום האירוע התפרסם בתקשורת.
לפי דיווח ב"גרדיאן" היום (שני), יועציו של טראמפ דחקו בו לבקר בפומבי את פואנטס על רקע היותו מכחיש שואה, אך הוא סירב מתוך חשש כי צעד זה עלול לגרום לפגיעה במעמדו בקרב מצביעיו הפוטנציאלים, שכוללים בין היתר גם גורמי שוליים בימין.
לפי הדיווח, בעקבות הסערה שניצתה בימים האחרונים, ניסה המעגל הפנימי של טראמפ לשכנע אותו להוקיע את פואנטס לאחר האירוע, אשר נערך באחוזתו של הנשיא לשעבר "מאר א-לאגו" בשבוע שעבר וגרמה להדים בכל העולם, אך טראמפ סירב בתוקף ואף התבצר בעמדתו זו ככל שיועציו דחקו בו. בין היתר, כך מסרו שני גורמים המעורים בפרשה, טראמפ חשש שמהלך כזה יוביל לתחושת זעם בקרב מצביעיו הפוטנציאלים. כזכור, מיד לאחר הביקורת נגדו, שכללה גם ציוץ נוקב נגדו על מטעם השגריר האמריקני לשעבר בישראל דייוויד פרידמן, אמר טראמפ כי לא ידע שפואנטס יגיע.
"קניה ווסט רצה מאוד לבקר במר-א-לאגו. פגישת ארוחת הערב שלנו אמורה הייתה לכלול את קניה ואותי בלבד אך הוא הגיע עם אורח שלא פגשתי בעבר ולא ידעתי דבר אודותיו", הסביר טראמפ בשישי, בהתייחסות למפגש עם "יה", בזמן שהוסיף כי "אני לא מכיר את פואנטס".
הוא אמר את הדברים בהודעה אשר פורסמה דרך הרשת החברתית בבעלותו, "Truth Social", אך לא התנצל.
כזכור, טראמפ הכריז מוקדם יותר החודש על ריצה מחודשת לבית הלבן ב-2024, אך נראה כי דרכו אינה סלולה לניצחון בפריימריז הרפובליקניים, בין היתר לאור המכה שספגו המועמדים שבהם תמך במרוצי "בחירות האמצע" לקונגרס ולתפקידי מושל והן בשל הפופולריות הגואה של מושל פלורידה רון דסנטיס, שרבים צופים שיכריז על כניסה למרוץ בשבועות הקרובים.
במקביל, טראמפ לאחרונה מצא את עצמו בעיצומה של פרשה נוספת לאחר שבאוגוסט סוכני הבולשת הפדרלית פשטו על אחוזתו כחלק מחקירה סביב החזקה של מסמכים מסווגים שלא כדין, אף שטראמפ - לפחות באופן פומבי - אינו מואשם בסעיפים פליליים כרגע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו