למרות הכאוס ששורר במשרדי טוויטר בימים האחרונים - שהוביל לגל עזיבות ולנעילת המשרדים לפי חלק מהדיווחים - נראה כי הבעלים החדשים מצא זמן להתעסק בעניינים העסיסיים, כדוגמת גורל החשבון המושעה של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ (שהכריז לאחרונה על כניסה למירוץ לנשיאות).
אילון מאסק צייץ בסוף השבוע ציוץ שבו ביקש מהגולשים "להצביע" בסקר מיוחד שיצר דרך האפליקציה בשאלת החזרת החשבון לפעילות, כמעט שנתיים לאחר שטוויטר הודיעה על הקפאתו בגלל החשש לשלום הציבור סביב המהומות בגבעת הקפיטול, שלפי חלק מהטענות נוצרו בין היתר בגלל דרבון הרוחות מצד טראמפ.
Reinstate former President Trump
— Elon Musk (@elonmusk) November 19, 2022
"קול העם קול האלוהים", מאסק צייץ בלטינית, יחד עם הסקר, שאמור להיות פעיל למשך 24 שעות. כבר במאי האחרון מאסק ציין כי אם ירכוש את טוויטר הוא יאפשר חופש ביטוי מוחלט עד כמה שאפשר, ולא "יצנזר" גורמים שנויים במחלוקת כל עוד לא עברו על החוק.
הוא אף אמר שיפעיל מחדש את חשבונו של טראמפ, אך עם השלמת הרכישה לפני כמה שבועות הצהיר כי כל ההחלטות מהסוג הזה יתקבלו רק אחרי עבודת מטה מסודרת מצד "מועצת התוכן" שייכנס בחברה. לא ברור אם הסקר הזה הוא חלק אמיתי מעבודת המטה המסודרת או רק חלק מהגימיקים השיווקיים - יש שיאמרו אפילו אימפולסיביים - של מאסק מאז שקנה את טוויטר, כמו ההחלטה שלו לאפשר לכל מי שמוכן לשלם שמונה דולרים בחודש מנוי ב"טוויטר בלו" שגם מקנה את ה"וי הכחול" המאמת את זהות המשתמש (התכנית בינתיים הוקפאה בגלל ניצול לרעה מצד מתחזים).
עם זאת בימים האחרונים הוא אכן החזיר לפעילות מספר משתמשים שהוקפאו תחת תנאי השימוש של החברה טרם רכישתה, כולל של האתר הסטירי Babylon Bee ושל הקומיקאית Kathy Griffin.
כך או כך, נראה כי מאסק עצמו מרוצה מהסקר שיצר, וצייץ לאחר כמה שעות העלאת הסקר: "מרתק לראות את סקר טראמפ!". עם זאת, לא חשף את תוצאות הבינתיים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו