האקדמיה המלכותית השבדית למדעים הודיעה היום (שלישי) כי הזוכים בפרס נובל היוקרתי לפיזיקה הם אלן אספה, ג'ון קלאוזר ואנטון זיילינגר.
הוועדה הצדיקה את הפרס המחולק בין שלושת המדענים "עבור ניסויים עם פוטונים סבוכים, ביסוס ההפרה של אי-השוויון של בל וההובלה של המידע הקוונטי".
בשנה שעברה, הפרס הוענק למטאורולוג ומומחה הקלימטולוגיה סוקורו מנאבה היפני-אמריקני ולקלאוס האסלמן הגרמני בשל עבודתם במודלים של אקלים.
מחר הוועדה תפרסם את הזוכה בנובל לכימיה. לאחר מכן יפורסמו הפרסים בספרות (חמישי), שלום (שישי) וכלכלה (שני).
BREAKING NEWS:
The Royal Swedish Academy of Sciences has decided to award the 2022 #NobelPrize in Physics to Alain Aspect, John F. Clauser and Anton Zeilinger. pic.twitter.com/RI4CJv6JhZ— The Nobel Prize (@NobelPrize) October 4, 2022
הפרס על שמו של המדען השבדי וממציא הדינמיט אלפרד נובל (1896-1833), מוענק באופן מסורתי בבירה השבדית - היכן שוועדה מיוחדת שוקדת על בחירתם של המועמדים במעטה של סודיות.
בין הזוכים הבולטים בפרס היוקרתי נמנים מספר רב של ישראלים, ביניהם: הסופר ש"י עגנון (1966), ראש הממשלה לשעבר מנחם בגין (1978), הנשיא לשעבר שמעון פרס אשר חלק את הפרס עם ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין (1994), הכלכלן דניאל כהנמן (2002), המדענים אברהם הרשקו ואהרן צ'חנובר (2004), הכלכלן ישראל אומן (2005), המדענית עדה יונת (2009), המדען דן שכטמן (2011), המדענים אריה ורשל ומיכאל לויט (2013) והכלכלן ג'ושוע אנגריסט (2021).
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו