הנשיא ג'ו ביידן נמצא תחת ביקורת של אתרים שמרניים בארה"ב בימים האחרונים לאחר שנודע כי השירות החשאי בונה מכשול סביב בית הנופש שלו בדלאוור וכי העלות המשוערת כבר התנפחה מעל למשוער ותגיע כנראה לכ-500 אלף דולר, כ-30 אלף דולר מעל המתוכנן.
התקציב הועבר כבר בספטמבר 2021 מטעם המשרד להגנת המולדת לחברת בנייה מקומית בלדאוור על מנת שתוכל לקנות ולהתקין את המכשול סביב ביתו של ביידן ברחובות' ביץ' בדלאוור, שם הוא נוטה לבקר מדי סוף שבוע, אבל מאז כאמור התקציב מתנפח עוד ועוד.
כ-7,000 דולרים נוספים הועברו בנובמבר על מנת להקים תשתיות למנופים ולהפעיל את הציוד וביוני האחרון עוד 26 אלף דולרים הועברו על מנת לממן את המשך הפרוייקט "במסגרת הסכם חדש" ללא פירוט הסעיפים השונים, מה שמגביר עוד יותר את הביקורת.
כאמור המשרד להגנת המולדת מתקצב את הבנייה המסיבית ואחראי על רוב החוזים מול הספקים, אך השירות החשאי, שעבורו בסופו של דבר ישמש המכשול, מעורב בכל השלבים וגם מעניק חוזים משלו על סמך התקציב הענק. אם לא די בכך, תאריך הסיום העדכני, שנדחה בלפחות שנה, עומד כרגע על יוני 2023, כחצי שנה לפני שהמרוץ לנשיאות ייצא לדרך, כאשר כלל לא ברור אם ביידן אכן ירוץ לכהונה שניה או יזכה בה.
כזכור, ישנה הערכה הולכת וגוברת בקרב חוגים במפלגה הדמוקרטית כי ביידן לא יבקש מהבוחר כהונה נוספת וגם אם כן, ייתכן שבסופו של דבר יפרוש מהמרוץ על מנת להגביר את הסיכויים שמועמד דמוקרטי אחר ינצח בנובמבר 2024. ביידן לפי שעה טרם הכריז רשמית על מועמדותו בפריימריז הדמוקרטיים אף שבדרך כלל נשיא מכהן זוכה כמעט אוטומטית במועמדות המפלגה.
פניה של "פוקס ניוז" לשירות החשאי נתקלה בסירוב להתייחס לפרטים. דובר של הארגון מסר כי לאור הצורך "להמשיך בביטחון המבצעי אין לנו יכולת לענות על האמצעים, השיטות או המשאבים הקשורים לדרך שבה אנחנו ממלאים את תפקידי ההגנה שלנו". גם המשרד להגנת המולדת סירב לפרט על החוזים ועל הסיבה שיש חריגה בתקציב.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו