מחלקת המדינה מתכוונת להוציא בקרוב חמישה ארגונים מרשימת ארגוני הטרור שלה בשל ההערכה כי הם כבר חדלו מלהתקיים באופן מעשי וכבר לא מהווים איום משמעותי, כך דיווחה AP ביום ראשון. ככל הנראה גם הארגונים היהודים כהנא חי וכך יוצאו מהרשימה (שבה הם מוגדרים כיישות אחת). ההודעה על הכוונה כבר נמסרה לקונגרס ביום שישי, כך דווח.
המהלך הזה מתקיים במקביל לשיחות עם איראן על חידוש הסכם הגרעין, שנתקעו בגלל הדרישה של טהרן להוציא את משמרות המהפכה מהרשימה. לא ברור אם המהלך קשור, אך ייתכן שמדובר בניסיון להכשיר את הקרקע בדעת הקהל העולמית, במטרה ליצור תמונה מאוזנת לכאורה.
עוד שני ארגונים אסלאמיים יוצאו גם הם מהרשימה, כולל ארגון ג'יהאדי בשם MSC שפועל בעזה ושירה רקטות על ישראל מאז הקמתו בשנת 2012 וגם הארגון האסלאמיסטי הג'יהאדיסטי אל-גמאעה אל-אסלאמיה שפעל במשך שנים נגד המשטר המצרי, והיה בין היתר אחראי לרצח הנשיא אנוור סאדאת. גם הארגון הבדלני של המחתרת הבאסקית בספרד, ETA, יוצא מהרשימה, וגם ארגון טרור יפני.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו