ביידן צוחק עם התקשורת: "שמח שיש אנשים עם סקרים גרועים יותר משלי"

ביידן חידש את המסורת השנתית כאשר הגיע לארוחת הערב של כתבי הבית הלבן, ולא שכח להתבדח גם על חשבון קודמו בתפקיד: "היתה לנו מגיפה נוראית, ואז גם שנתיים של קורונה"

הנשיא ג'ו ביידן במהלך הארוחה של כתבי הבית הלבן, צילום: איי.פי

אחרי שנתיים של הפסקה, הבית הלבן אירח את סגל כתבי הבית הלבן בוושינגטון לארוחה השנתית שבמהלכה, כמיטב המסורת, עשה גם קטע "סטנד אפ" על עצמו והתקשורת.  

"תארו לעצמכם אם קודמי בתפקיד היה מגיע לארוחת הערב" אמר ביידן מול 2,600 הכתבים וידוענים. "זה יהיה יכול להיות מהפכה של ממש", עקץ, בהתייחסו לנסיונות של תומכי הנשיא לשעבר דונלד טראמפ למנוע את הפסדו בבחירות על-ידי הסתערות על גבעת הקפיטול, וגם על החרמתו של האירוע השנתי על-ידי טראמפ במהלך כהונתו. בעקיצה נוספת אמר ביידן: "היתה לנו מגיפה נוראית, ואז גם שנתיים של קורונה". 

ביידן גם לא שכח לעקוץ את עצמו לאור מצבו הקשה בדעת הקהל האמריקנית. "אני ממש שמח להיות פה לצד האנשים היחידים בציבוריות האמריקנית שמקבלים פחות ממני בסקרים", אמר ביידן לכתבים לנוכח הביקורת הקשה של האמריקנים כלפי התקשורת. הוא גם לא שכח לצחוק על גילו המתקדם, 79, שהפך אותו לנשיא הזקן ביותר בהיסטוריה בכהונתו הראשונה. הוא הזכיר שארוחת הערב לכתבי הבית הלבן החלה בשנת 1924. "בדיוק באותה שנה נבחרתי לסנאט בפעם הראשונה", התבדח, אף שכאמור נולד כ-20 שנה לאחר מכן. 

גם מי שניהל את האירוע, הקומיקאי טרוור נואה, שהזכיר לממשל את המחדל בעת הנסיגה החפוזה מאפגניסטן. "תיזהרו כשאתם עוזבים את החדר בסוף הערב, אנחנו יודעםי שהממשל הזה לא טוב בלפנות מקומות", התבדח נואה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר