ועדת החוקה אישרה הבוקר (שלישי) לקריאות שניה ושלישית את הצעת החוק התקדימית שתאפשר לראשונה נוכחות סניגור בעת חקירת קטינים ואנשים עם מוגבלות שכלית או נפשית שהוגדרו בחוק
על פי ההצעה, עו"ד יתלווה לחקירתם של קטינים ושל אנשים שאובחנו עם אוטיזם, סכיזופרניה, הפרעה סכיזו-אפקטיבית, הפרעה אפקטיבית דו-קוטבית לכל סוגיה, וכן מי שנקבעה לו נכות נפשית בשיעור 20% לפחות, ואנשים שנקבעה להם קצבת נכות בשל משכל גבולי, שאינם נחקרים ע"י חוקר מיוחד.
עוד מוצעים כללים באשר לאופן התנהלותו של עורך הדין במהלך החקירה, ובהם איסור התערבות, איסור הקלטה ואיסור תיעוד, לצד מתן אפשרות לעורך הדין לכתוב הערות על אופן התנהלות החקירה, אשר יתויקו בתיק החקירה. הפרת כללים על ידי עורך דין מהווה עילה לעצור את החקירה ובמקרים מסוימים אף מקנה סמכות לממונה על החקירות בתחנה להוציא את עורך הדין מחדר החקירות.
כמו כן, החוק קובע חריגים בנוגע לנוכחות עו"ד, כגון במקרים של חקירות דחופות, חשש לסיכול פשע או שיבוש מעצר חשודים נוספים, חקירות חשודים בעבירות ביטחון או ארגוני פשיעה חמורה.
במהלך הדיונים הזהיר נצ"מ גלעד בהט, מהייעוץ המשפטי למשטרה, כי "אין בהצ"ח איזון נכון וראוי בין זכויות החשוד לזכויות הקורבן, והתוצאה תהיה שהרבה מאוד נפגעי עבירה ייפגעו יותר״.
יו"ר הוועדה ח"כ שמחה רוטמן, אמר כי "הצעת החוק מאוזנת, ותכליתה מניעת הסכנה של הרשעות שווא; חוק חשוב מאין כמותו, שנותן מענה יסודי לרוב המוחלט של הסוגיות שהועלו על ידי המשטרה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)