ועדת העבודה והרווחה של הכנסת תקיים היום (שני) דיון והכנה לקריאה ראשונה של מספר הצעות חוק שעניינן: הקמת רשות לאומית למאבק בעוני. את הצעת החוק העיקרית יזם ח"כ ינון אזולאי (ש"ס), והיא הוגשה עוד בכנסת הקודמת כאשר ש"ס הייתה באופוזיציה, ואשר עליה התבסס קמפיין הבחירות של המפלגה החרדית.
בדיון ישתתף שר הרווחה והביטחון החברתי, יעקב מרגי, אשר יציג את עמדת משרדו, לפיה יש להקים רשות מייעצת יחד עם קידום תוכנית לאומית ממשלתית למיגור העוני. הרשות, כך לפי עמדתו של מרגי, תייעץ לממשלה בנושאי חקיקה ותקצוב, יהיו לה סמכויות להוביל ולתאם מדיניות ממשלתית אחודה, היא תוכל לקדם ולתכלל פעולות בין משרדיות ובין מגזריות, לקדם החלטות ממשלה ותוכנית לאומית למיגור העוני, והיא תעסוק במחקר, מידע ופיתוח דרכי פעולה.
התקציב אשר יוקצה לשם הקמת הרשות הוא 5 מיליון שקלים בשנת 2023, ועוד 10 מיליון בשנת 2024 - בסך הכל 15 מיליון לשנתיים הקרובות רק לצורך הקמתה ויצירת תשתית להתחלת עבודה.
במקור יועדה הרשות להקמה במשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, אך כיוון שש"ס כבר אינה שולטת במשרד זה, בכוונתה לדרוש כי הרשות תפעל תחת משרד הרווחה. מעניין יהיה לראות אם במשרד הנגב והגליל יסכימו לבקשה או יתעקשו להשאיר את הרשות תחת סמכותם.
בישיבת היערכות במשרדו של שר הרווחה, לקראת הדיון בוועדת העבודה והרווחה של הכנסת, הוצגו לשר מרגי נתוני דו"ח מימדי העוני והאי שוויון של הביטוח הלאומי אשר יצא בתחילת השנה, וממנו עלה כי בשנת 2021 עומק העוני עלה לעומת שנת 2020 מ-38.7% ל-39.4%.
בשנת 2021 חלה עלייה במספר הנפשות בישראל החיות בעוני. אם בשנת 2020 חיו בישראל מיליון ו-877,594 אזרחים עניים, מתוכם 819,990 ילדים ו-192,416 אזרחים ותיקים, בשנת 2021 חיו בישראל מיליון ו-954,776 אזרחים עניים, מתוכם 853,823 ילדים ו-212,324 אזרחים ותיקים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו