בחר שם: אבינתן אור מתקדם לצעד הבא

שורד השבי עובד על הפרויקט הבא • "אם לא הספיק לכם שנתיים על הפוסטרים" • אור נחטף ב-7 באוקטובר עם בת זוגו דאז נועה ארגמני והוחזק 738 ימים בידי חמאס

אבינתן אור לצעד נועה ארגמני עם גיא גלבוע דלאל ואביתר דוד | צילום: Jewish Federations of North America

הספר של שורד השבי אבינתן אור עתיד לצאת בחודש ספטמבר, והיום (שישי) פרסם אור סרטון מבית הדפוס של אותו ספר וחשף את שמו - "מבעד לאדמה".

הספר צפוי לעסוק בתקופת השבי ובחוויות שעבר במהלך 738 הימים שבהם הוחזק בידי חמאס, ולראות אור בהוצאת כנרת זמורה בחודש ספטמבר.

בתיעוד שהעלה לחשבון האינסטגרם כתב: "אם לא הספיק לכם שנתיים על הפוסטרים עכשיו הפנים שלי מרוחות גם על הספר". 

מהנובה לשבי חמאס

אור נחטף ב-7 באוקטובר 2023 ממסיבת הנובה ברעים יחד עם בת זוגו דאז, נועה ארגמני. סרטון החטיפה, שבו נראים השניים מופרדים בכוח כשידה מושטת לעברו, הפך לאחד הדימויים המזוהים ביותר עם מתקפת הטרור.

ארגמני חולצה במבצע "ארנון" ביוני 2024, לאחר 246 ימים. אור נותר בשבי עוד יותר משנה, ושוחרר רק באוקטובר 2025, במסגרת עסקת החטופים. הוא הוחזק בבידוד כמעט מוחלט לאורך רוב התקופה, לא פגש חטופים אחרים, ולפי דיווחים לאחר שחרורו השיל אחוזים ניכרים ממשקלו.

הוחזק בבידוד כמעט מוחלט. אבינתן אור לאחר השחרור | צילום: קוקו

בחודשים שחלפו מאז שחרורו חשף אור פרטים בטפטופים בלבד, בהם ניסיון בריחה שנכשל ושבעקבותיו הוחמרו תנאיו באופן קיצוני. הספר הצפוי יהיה למעשה הפעם הראשונה שבה יובא הסיפור המלא ברצף אחד, בגרסתו שלו.

לא הראשון שכותב

אור מצטרף לשורה של שורדי שבי שבחרו לתעד את שעברו בכתב. בין הספרים שכבר ראו אור: "חטוף" של אלי שרעבי, "מופוואדאת" של אליה כהן, "לא נשבר" של בר קופרשטיין, "שבויה במשימה" של שושן הרן ו"העיקר לקום לבוקר חדש" של אביבה סיגל.

הגל הזה הפך בשנה האחרונה לז'אנר בפני עצמו בשוק הספרים הישראלי, ובחלק מהמקרים הספרים היו לרבי מכר עוד לפני שהגיעו לחנויות.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...