צפו: הרכבת הקלה בנסיעת מבחן מלאה ראשונה

חברת נת"ע ערכה נסיעה לילית בקו האדום מפתח תקווה לבת ים • פתיחת הקו לנוסעים: רק בעוד כשנה • ראש עיריית בת ים צביקה ברוט: "רגע היסטורי, רואים את האור בקצה המנהרה"

הרכבת הקלה בנסיעת מבחן (ארכיון), צילום: עיריית בת ים

חברת נת"ע ערכה הלילה (בין רביעי לחמישי) נסיעת מבחן מלאה ראשונה בקו הרכבת הקלה מפתח תקווה לבת ים. בנת"ע ציינו כי הנסיעה ההיסטורית במסלול האדום שאורכו כ-24 קילומטרים, עברה בצורה חלקה. מדובר בנסיעה איטית שנועדה לבדוק את כל תנאי הדרך. היא החלה בשעה 00:30 והסתיימה כעבור שעתיים וחצי ובמהלכה נבדקו מערכות הבטיחות, האיתות, התקשורת והחשמל.

פתיחת הקו לנוסעים: רק בנובמבר הבא // צילום: עיריית בת ים,

"עשינו היום היסטוריה, נסענו באופן מעשי מפתח תקווה לבת ים. פתחנו לראשונה את הקו מצד לצד עם מערכת מושלמת מבחינת חשמל, קרונות ומסילה", אמר מנכ"ל נת"ע חיים גליק.

בשל עיכובים בעבודות, הקו האדום אמור להיפתח רק בשנה הבאה. הקו יעבור ב-34 תחנות בהן תחנה המרכזית פתח תקווה, בית החולים בילינסון, רכבת סבידור, עזריאלי ת"א, שדרות ירושלים ביפו עד לתחנות בת ים. נסיעות המבחן יימשכו עד לפתיחת הקו בנומבמבר בשנה הבאה.

ראש עיריית בת ים צביקה ברוט // צילום: עיריית בת ים,

"בפעם הראשונה נכנסו בשערי העיר שתי רכבות לנסיעת מבחן לילית, ובימים הקרובים יחלו נסיעות מבחן גם ביום", אמר ראש עיריית בת ים צביקה ברוט שליווה את הנסיעה. "מדובר ברגע היסטורי שיביא בשורה לעיר. על אף חילוקי הדעות עם נת"ע, הפקקים והקושי במהלך השנים - אנו שמים את המחלוקות בצד כדי להנות מהעובדה שרואים אור בקצה המנהרה ומצפים לפעילות מלאה כמה שיותר מהר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר