"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לא בחמישי: היום עם הכי הרבה תאונות בכבישים

מתי באמת הכי מסוכן לנסוע בכבישי ישראל? המספרים חושפים את "השעות האדומות" ומנפצים את כל הסטיגמות על הרגלי הנהיגה שלנו • החל מהיום המסוכן ביותר בשבוע, דרך הפער הדרמטי בשעות העומס ועד למאפייני הנהגים שנמצאים בסיכון הגבוה ביותר

,עודכן
0השמעה
פקקים. צילום: יהושע יוסף

רוב הנהגים בישראל בטוחים כי הסכנה הגדולה ביותר בכבישים אורבת בשעות הלילה המאוחרות, או בדרך חזרה מבילויים של סופי השבוע. אלא שנתוניהלשכה המרכזית לסטטיסטיקה(הלמ"ס) מלמדים כי המציאות בשטח שונה לחלוטין: דווקא הנסיעה השגרתית לעבודה, ללימודים או לבסיסבתחילת השבועהיא המלווה בסיכון הגבוה ביותר לתאונות דרכים.

ניתוח מקיף של נתוני תאונות הדרכים בישראל בין השנים 2020 ל-2026 מעלה כייום ראשוןהוא היום שבו נרשם מספר התאונות הגבוה ביותר עם נפגעים. במקביל, פילוח ממושך של עשרות שנים חושף כי שעות אחר הצהריים הן "השעות האדומות" של הכביש, כאשר קבוצת הגיל המעורבת ביותר בתאונות היאצעירים בני 20 עד 24.

הסכנה שבשגרה: יום ראשון בראש מדד התאונות

בין השנים 2020 ל-2026 נרשמו בישראל סך הכל 59,627 תאונות דרכים עם נפגעים. פילוח הנתונים לפי ימות השבוע מציב את יום ראשון בראש הרשימה עם 9,583 תאונות דרכים.

מיד אחריו נמצא יום חמישי, המאפיין את היציאה לסוף השבוע, עם 9,556 תאונות. ימי שני, שלישי ורביעי מציגים נתונים יציבים ודומים יחסית ברמת הסיכון.

היום שבו נרשם מספר התאונות הנמוך ביותר הוא יום שבת, עם 5,388 תאונות בלבד - כמעט מחצית מכמות התאונות של יום ראשון. הנתונים מדגישים כי העומס בתחילת השבוע, הלחץ להספיק להגיע בזמן למשרד והצפיפות בנתיבים מייצרים את התנאים המאתגרים ביותר עבור הנהגים, בניגוד מוחלט לתפיסה הרווחת לגבי נהיגה בסופי שבוע.

הצעירים משלמים את המחיר: נהגים בני 20-24 מובילים את המעורבות בתאונות

לצד נתוני ימות השבוע, בדיקת גיל הנהגים שהיו מעורבים בתאונות מציגה פערים דרמטיים. מתוך 90,969 נהגים שהיו מעורבים בתאונות במהלך השנים 2020-2026, צעירים בני 20-24 נמצאים בראש הרשימה עם 13,205 מעורבויות - יותר מכל קבוצת גיל אחרת בכביש.

ההבדל בין קבוצות הגיל השונות בולט במיוחד: נהגים צעירים היו מעורבים בכמעטפי 20תאונות בהשוואה לנהגים בני 85 ומעלה. בעוד שבקרב בני 20-24 נרשמו למעלה מ-13 אלף נהגים מעורבים, בקרב נהגים בני 85 ומעלה נרשמו 666 מעורבויות בלבד לאורך כל התקופה שנבדקה.

הסטטיסטיקה מצביעה על מגמה עקבית של ירידה במספר המעורבויות בתאונות ככל שקבוצת הגיל עולה, דבר המצביע על קשר ישיר בין ניסיון הנהיגה והגיל לבין היקף הסיכון בכבישי ישראל.

השעות עם הכי הרבה תאונות דרכים

עומסי תנועה כבדים, עייפות שנצברה במהלך יום העבודה ולחץ להגיע הביתה בהקדם ממשיכים להיות הגורמים המרכזיים לקטל בדרכים. כפי שפורסם בניתוח נתוני הלמ"ס לגבי שעות השיא המסוכנות ביותר בכבישים, השילוב בין יציאה המונית מהמשרדים לבין תשישות פיזית מייצר פער קיצוני של פי שבעה יותר תאונות בשעות אחר הצהריים בהשוואה לשעות הבוקר המוקדמות.

הריכוז הקיצוני בחלון הזמן של החזרה הביתה מדגיש את החובה לשמור על ערנות שיא דווקא בנתיב המוכר והיומיומי ביותר.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר