בשורה לתושבי הדרום: הכביש החדש נפתח לתנועה

בשורה לנהגים: השבוע נחנך המקטע המערבי בכביש 334 החדש, המהווה כניסה נוספת לשדרות ולאור הנר • המקטע החדש צפוי לקצר את זמני הנסיעה עבור עשרות אלפי נהגים מדי יום • ראש העיר שדרות אלון דוידי: "צעד משמעותי בחיזוק העיר ובהכנתה לעשורים הבאים"

המקטע החדש לשדרות. צילום: דוברות נתיבי ישראל

בשורה משמעותית לתושבי שדרות ולעוטף עזה: שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, מירי רגב, חנכה השבוע את המקטע המערבי בכביש 334 החדש. מדובר בשלב משמעותי נוסף בפרויקט תחבורתי רחב היקף שנועד לשפר את הנגישות לשדרות, לחזק את הקישוריות התחבורתית בנגב המערבי ולתמוך בהמשך פיתוחה וצמיחתה של העיר. הפרויקט כולו בוצע באמצעות חברת נתיבי ישראל ובשיתוף פעולה הדוק עם עיריית שדרות, בהשקעה כוללת של כ-263 מיליון שקלים. 

המקטע החדש מחבר בין כביש 34 לכביש 334 ולצומת שדרות - אור הנר החדש, ומהווה כניסה נוספת לעיר שדרות ולקיבוץ אור הנר. מדובר במקטע השני בפרויקט, לאחר שבשנה שעברה נפתח המקטע המזרחי. בחודשים הקרובים צפוי להיפתח גם המקטע השלישי, שישלים את המהלך התחבורתי כולו ויחזק את רשת הכבישים באזור.

חניכת המקטע החדש לשדרות, צילום: דובורת משרד התחבורה

המטרה: פיתוח מואץ וקיצור זמני הנסיעה לעשרות אלפים

פרויקט כביש 334 החדש, שבוצע בהשקעה כוללת של כ-263 מיליון שקלים, צפוי לשפר משמעותית את זרימת התנועה באזור, לקצר את זמני הנסיעה עבור עשרות אלפי נהגים מדי יום, להגביר את בטיחות משתמשי הדרך ולספק מענה תחבורתי להתפתחותה המואצת של שדרות, לרבות הקמת שכונות מגורים חדשות וחיזוק מוקדי התעסוקה והשירותים בעיר ובסביבתה.

הכביש החדש מצטרף לשורת השקעות שמקדם משרד התחבורה והבטיחות בדרכים בנגב המערבי ובעוטף עזה, כחלק ממדיניות כוללת לחיזוק הפריפריה, שיפור החיבוריות בין יישובים, עידוד צמיחה כלכלית וחברתית ומתן מענה תחבורתי מתקדם לתושבי האזור.

חניכת המקטע החדש לשדרות, צילום: דוברות נתיבי ישראל
המקטע החדש לשדרות, צילום: דוברות נתיבי ישראל

שרת התחבורה והבטיחות בדרכים, תא"ל (במיל') מירי רגב: "פתיחת המקטע המערבי בכביש 334 היא בשורה חשובה לשדרות, ליישובי שער הנגב ולעוטף כולו. משרד התחבורה משקיע בתשתיות שמחברות את התושבים למוקדי תעסוקה, חינוך ושירותים, מקצרות זמני נסיעה ומשפרות את הבטיחות בדרכים. שדרות והעוטף נמצאים בלב העשייה הלאומית שלנו, ואנחנו נמשיך לחבר, לחזק ולפתח את האזור כחלק מחזון 'מחברים את ישראל'".

ראש עיריית שדרות אלון דוידי מסר: ״פתיחת המקטע המערבי בכביש 334 היא עוד צעד משמעותי בחיזוק שדרות ובהכנת העיר לעשורים הבאים. שדרות נמצאת בתנופת פיתוח חסרת תקדים, עם שכונות חדשות, גידול באוכלוסייה והרחבת אזורי התעסוקה והמסחר, ולכן תשתיות תחבורה מתקדמות הן תנאי הכרחי להמשך הצמיחה.

אני מודה למשרד התחבורה ולחברת נתיבי ישראל על המימון והביצוע ועל ההשקעה המשמעותית בעיר ובאזור כולו. הכביש החדש ישפר את הנגישות, יקל על עומסי התנועה ויחזק את החיבור של שדרות למרחב הנגב המערבי ולמדינת ישראל כולה".

המקטע החדש לשדרות, צילום: דוברות נתיבי ישראל

מנכ"ל משרד התחבורה והבטיחות בדרכים, משה בן זקן: "כביש 334 החדש הוא פרויקט תשתיתי חשוב שמעניק מענה אמיתי לצורכי התחבורה של שדרות והסביבה. המקטע שנפתח היום ישפר את הגישה לעיר, יפחית עומסים, יחזק את הקישוריות האזורית ויתמוך בפיתוח העתידי של שדרות. משרד התחבורה ימשיך לקדם פרויקטים משמעותיים בנגב המערבי, מתוך מחויבות לתושבים, לבטיחות ולצמיחה של האזור".

מנכ"ל נתיבי ישראל, ניסים פרץ: "פתיחת המקטע המערבי בכביש 334 היא בשורה משמעותית לתושבי שדרות, יישובי שער הנגב והאזור כולו. מעבר לשיפור הנגישות והבטיחות, מדובר בפרויקט שמחזק את החיבור של העיר למרחב כולו ומייצר תשתית שתשרת את הצמיחה וההתפתחות של שדרות לשנים רבות קדימה. נתיבי ישראל ממשיכה לפעול יחד עם משרד התחבורה לקידום תשתיות מתקדמות בנגב המערבי, מתוך מחויבות לתושבים, לחיזוק ההתיישבות ולפיתוח כלכלי וחברתי של האזור. אנו גאים לקחת חלק בפרויקט משמעותי נוסף שמעניק לתושבי שדרות והסביבה תחבורה בטוחה, יעילה ומתקדמת יותר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר