הממשלה אישרה היום (חמישי) את הצעתם של שרת התחבורה, מירי רגב, שר האוצר, בצלאל סמוטריץ' וראש העיר אילת, אלי לנקרי, לתגבור טיסות בין נתב"ג לשדה התעופה רמון.
במסגרת ההחלטה שגובשה עם רשות התעופה האזרחית ורשות שדות התעופה, אושר תקציב של 40 מיליון שקלים לשנים 2027-2026 להפעלת מכרז לטיסות מוגברות בקו נתב"ג-רמון. המטרה היא להגדיל את תדירות הטיסות בשעות נדרשות, כך שהתושבים ייהנו מגישה נוחה יותר למרכז הארץ.
בנוסף, תושבי אילת וחבל אילות ימשיכו להנות בשנתיים הקרובות ממחיר מוזל של 99 שקלים בטיסות לאילת וממנה, וכן הוחלט להאריך את שירות השאטל בין הטרמינל בנתב"ג לתל אביב - במטרה להקל על זמן הנסיעה מאילת לתל אביב.
שרת התחבורה רגב קראה: "ההצבעה בעד ההחלטה היום משדרת מסר ברור: מדינת ישראל רואה את כל אזרחיה, והמרחק לא יעמוד בחסם לשוויון הזדמנויות".
ראש העיר אילת, אלי לנקרי, אמר בתגובה למהלך: "קו נתב"ג-אילת הוא מקור החמצן של תושבי העיר. המשך סבסוד הטיסות על ידי משרד האוצר לצד הגדלת התקציב המאפשרת את הסדרת תדירות וקביעות הטיסות שמוביל משרד התחבורה הם בשורות משמעותיות לאילת וצעד חשוב ואחראי של המדינה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו