בעקבות הנזק לתשתיות החשמל של הרכבת בגנות ובוויתקין, תנועת הרכבות בצאת השבת ובשבוע הבא תופעל באופן חלקי וחלקה יבוטל.
תחקיר האירוע שבו רכבת משא ככל הנראה פגעה בכבלי חשמל עודנו נמשך, ומסקנותיו יפורסמו עם סיום ההליך.
גם לאחר כניסת השבת המשיכו עובדי רכבת ישראל לפעול בשטח על מנת לתקן את התקלה מוקדם ככל הניתן, ולתת מענה לציבור.
הרכבות לא יופעלו בקווים: חיפה-תל אביב, באר שבע-תל אביב והרצליה-נתב”ג (קו ירושלים יצחק נבון). לא יופעלו גם רכבות לילה בקו בנימינה-נתב”ג. בנוסף, קו בית שמש-נתניה יפעל עד תחנת בנימינה, עם עצירה בכל תחנות הביניים. קו אשקלון-בנימינה יפעל בין אשקלון ולוד בלבד. שאר הקווים ברחבי הארץ פועלים, אך ייתכנו עיכובים.
במקביל, רכבת ישראל מפעילה היסעים בחינם בתחנות השונות: ת”א סבידור מרכז, לוד, נתב”ג, נתניה, בנימינה, חיפה חוף הכרמל, מודיעין מרכז. חלופות התחבורה הציבורית המומלצות: בין ת”א וחיפה/הצפון - אוטובוסים מתוגברים ממסוף 2000, חוף הכרמל ומרכזית המפרץ. בין ירושלים ות”א - אוטובוסים ממסוף 2000 והתחנה המרכזית בירושלים.
עוד אתמול התייחס ראש עיריית חיפה, יונה יהב, אל השיבושים הצפויים ברכבת ישראל - אחרי הפגיעה בתשתיות: ״אני קורא לרכבת ישראל לתקן את התשתיות שנפגעו במהירות האפשרית, כדי שהתנועה לחיפה תשוב לפעול כסדרה.
"המצב הנוכחי, בשיא הקיץ ובתקופה עמוסה של בילוי וחופשות, יקשה על ציבור הרחב לצאת מחיפה או לבקר בה, ובוודאי עבור מי שתלויים ברכבת לטובת פרנסתם. חיפה היא העיר השלישית הגדולה בישראל, ולכן יש לכך השלכות כלכליות גדולות מאוד. אני בטוח שברכבת ישראל מבינים את המציאות המורכבת הזו".
לפי הבדיקות שנעשו עד כה, לתשתית נגרם נזק כבד המתפרס על פני מאות מטרים. האירוע מתוחקר. צוותי רכבת ישראל עודם פועלים כאמור לאיסוף ופינוי חלקי התשתית מתוואי המסילות, ונערכים למתן פתרונות שירותיים כגון הפעלה של כל רכבות הדיזל בימים הקרובים, תוך מאמץ לצמצם את הפגיעה בשירות הרכבתי באופן ככל הניתן. לצורך תיקון התקלה מוקדם ככל האפשר, תגברה הרכבת את צוותי העבודה בשטח.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו