"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
אוטובוס של דן ברחוב אלנבי, 1947| צילום: יעקב פרידמן

תחנה אחרונה, אלנבי: אחרי 95 שנים - האוטובוסים של דן נפרדים מהרחוב

הרחוב התל אביבי המיתולוגי נסגר הלילה לתנועת כלי רכב למשך ארבע וחצי שנים, לטובת עבודות הרכבת הקלה • חלק מהנוף המוכר היו האוטובוסים של דן, שנסעו בו כמעט מאה שנים • צפו בתמונות ההיסטוריות המרגשות

,עודכן
0השמעה

רחוב אלנבי בתל אביב שינה הלילה (בין חמישי לשישי) את פניו ונסגר לתנועת כלי רכב למשך ארבע וחצי השנים הקרובות, לטובת העבודות על הרכבת הקלה.

למשך 4.5 שנים: רחוב אלנבי המיתולוגי בתל אביב נסגר לתנועה // צילום: פז בר

אתמול, אחרי כמעט מאה שנים, היה גם היום האחרון שבו פעלו קווי האוטובוס של "דן" ברחוב התל אביבי המיתולוגי.

למעלה: אוטובוס של דן נוסע באלנבי פינת קינג ג'ורג' בשנת 1938; למטה: אוטובוס חשמלי של דן נוסע באותה צומת השבוע,צילום: יעקב פרידמן, רועי קסטרו

"אני נוהג בדן כבר 33 שנה, כולן ברחוב אלנבי", סיפר אילן מזרחי, נהג בקו 4, אחד הקווים המוכרים של דן. "אני מכיר כל חנות וכל אבן ברחוב והוא ממש כבר חלק ממני. הפרידה מאלנבי קשה לי, אבל נגמר פרק אחד ופרק חדש מתחיל".

האוטובוסים של "דן" הם חלק בלתי נפרד מהנוף של תל אביב בכלל ושל רחוב אלנבי בפרט עוד משנת 1928, אז החלה החברה את פעילותה.

100 שנים של נסיעות. אוטובוסים של דן ברחוב אלנבי בשנות ה-30,צילום: יעקב פרידמן

כדאילהכיר