ועדת הכלכלה אישרה היום (שני) קנס של 1,000 שקלים על רכיבה ללא קסדה והאחדה של הקנסות בגין עבירות בשימוש בכלים החשמליים.
האישור התאפשר לאחר שבשבוע שעבר דנה הוועדה בנושא, והוחלט שלא לקיים הצבעה ולבקש הסברים נוספים.
על פי הצו החדש, נקבעו קנסות לעבירות בדבר שימוש באופניים, חשמליים, קורקינטים חשמליים, סגוואי והוברבורד, בהם קנס של 1,000 שקלים לרוכבים מתחת לגיל 16, 1,000 שקלים על רכיבה ללא קסדה ו-1,000 שקלים על שימוש בכלי לא תקני.
נוסף על כך, נקבע כי רוכבים מעל גיל 16 שירכבו ללא הכשרה מתאימה צפויים לקנס של 750 שקלים. עוד אושר להחיל את הקנס הקיים היום על רכיבה על אופניים חשמליים לא תקניים, בסך 250 שקלים, גם על הכלים החשמליים הנוספים. בנוסף נקבע קנס של 250 שקלים על חסימת חניה ו-1,000 שקלים על חסימת חניית נכה.
"מחקרים מראים אפקטיביות בהעלאת הקנס"
ח"כ איתן גינזבורג, הזכיר כי מדובר בדיון שהוא המשכו של הדיון אותו ניהל בשבוע שעבר, ואמר כי הצו חשוב ובא לעשות סדר ואחידות באכיפה אל מול שלל הכלים החשמליים. הוא הוסיף כי בשבוע הבא צפויות להגיע התקנות שיאפשרו להרחיב את סמכויות האכיפה של הפקחים העירוניים בנושא, כך שגם האכיפה תוגבר.
בתגובה כי לוועדה לא הוצגו נתונים וחברי הוועדה סבורים שהעלאת הקנס לא תשיג את המטרה. גינזבורג הוסיף: "חשבנו שבעת הזו, לנוכח היעדר מחקרים שמראים אפקטיביות בהעלאת הקנס, לא ראינו ביסוס להצדקת עמדת הממשלה", וציין כי במקביל צריך לעדכן את העבירה האוסרת דיברו בזמן נהיגה ולהתאימה להתקדמות הטכנולוגית.
עו״ד יניב יעקב, מנכ״ל עמותת "אור ירוק", אמר: ״העלאת הקנסות שאושרו בוועדת הכלכלה תהיה אפקטיבית ותתרום לבטיחות בדרכים רק כאשר היא תהיה חלק ממהלך כולל של חיזוק אכיפה, סלילת שבילי רכיבה והגברת ההסברה והחינוך בקרב הרוכבים. חשוב לזכור כי מטרתו של קנס גבוה הוא לייצר הרתעה שתמנע עבירת תנועה ולא להעשיר את קופת המדינה. עוד קנסות והיטלים על הציבור לא יועילו ללא תוספת של שוטרים והעברת סמכויות אכיפה לפקחים העירוניים שיגבירו את ההרתעה וימנעו עבירות תנועה מסכנות חיים״.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו