רה"ב בנט | צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ

רה"מ בנט: "איראן תשלם בדם אם לא תפסיק לפעול בסוריה"

מרכז מורשת מנחם בגין קיים טקס ממלכתי לזכרו של ראש הממשלה לשעבר • בנט אמר כי בעבר האיראנים קיבלו מישראל "פטור" והדגיש: "אנחנו כבר לא חוטפים וממשיכים הלאה" • על התיווך בין רוסיה לאוקראינה: "לעם היהודי יש חובה למנוע סבל מיותר"

רה"מ בנט אמר היום (שני) במהלך טקס לציון 30 שנה לפטירתו של מנחם בגין, כי איראן "תשלם בדם" אם תמשיך לפעול בסוריה. כמו כן, בנט התייחס גם למאמציו לתווך בין קייב למוסקבה ואמר: "לעם היהודי יש חובה למנוע סבל מיותר". בטקס השתתפו גם הנשיא יצחק הרצוג ויו"ר הכנסת מיקי לוי.  

ראש הממשלה בנט אמר במהלך האירוע: "הפעם, בניגוד לעבר, אנחנו עוסקים בבניין כוח עוצמתי ומהיר. משנת 2015 עד 2019 איראן קיבלה מאיתנו פטור. הפעם זה הפוך, אנחנו כבר לא חוטפים וממשיכים הלאה. יש תגי מחיר מהירים, כואבים וקרובים לבית שלהם. אני מייעץ לאיראנים לחדול גם את הפעולות בסוריה ולהוציא את הכוחות משם. תשלמו בדם ובדמים, לא נרפה. נפעל כלכלית להסביר לכל חברה בינלאומית לא להתקרב לאיראן, אין להם מה לחפש שם".

בהתייחס לפעילותו למען הפסקת המלחמה באוקראינה ציין בנט: "יש לנו כעם היהודי מחויבות להיות אור לגויים, לעשות הכול כדי למנוע סבל מיותר ומלחמות מיותרות בעולם. לצד זה גם מחויבות לשמור על נצח העם היהודי בארץ ישראל".

מנחם בגין ז"ל, צילום: רוברט ליפגר, באדיבות מרכז מורשת מנחם בגין

בתוך כך, בשבוע הבא ייערך במרכז למורשת בגין "כנס בגין לביטחון האומה" בו יתארחו פוליטיקאים ואנשי ביטחון בכירים לדיונים וראיונות על ענייני השעה. במקביל, מוזיאון בגין פתח את שעריו בחינם לציבור הרחב בשבוע הקרוב, בהרשמה מראש, וברחבי הארץ מתקיימות הקרנות סרטים ואירועים נוספים לזכרו של מנחם בגין ז"ל. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו