מהפך בכנסת: סלטי הבריאות ניצחו את הבורקס

במהלך השנה החולפת, מכירת המנות ב"מסלול הירוק" במשכן הוכפלה • למרות זאת, מרכזת תחום בכיר במערך ההסעדה אומרת כי עדיין יש כאלו שמעדיפים את השניצל הביתי

סלט שמוצע במזנון הכנסת, צילום: אורן בן חקון

לקראת סיום השנה האזרחית ולבקשת מדור הכנסת, בדק מערך ההסעדה של משכן הכנסת מה היו המנות האהובות והנמכרות ביותר השנה במזנוני המשכן, והתוצאות - מפתיעות ובריאות למדי.

עשרות אלפי המבקרים שפקדו השנה את דיוני ועדות הכנסת, הסיורים והטקסים הרשמיים - הגיעו במהלך ביקורם לבית הקפה החלבי, למזנון הבשרי ולמזנון חברי הכנסת שבמשכן. לצערנו, בשבוע שעבר בעקבות וריאנט האומיקרון המקומות נסגרו לישיבה במקום, וכעת חברי הכנסת ועובדי המשכן יכולים לקחת מנות רק באיסוף עצמי.

מזנון הכנסת הבשרי, צילום: אורן בן חקון

 

בשנה האחרונה מתחמי האוכל בכנסת מצויים בעיצומה של מהפכה בריאותית, שכוללת בין היתר מנות רבות הזוכות לסימון תזונתי ייחודי של "מסלול ירוק": מנות המכילות תוספות של פחמימות מלאות וירקות, אוכל דל נתרן ושומן לצד קטניות ומזונות על - תפריט שנבחר ופותח יחד עם צחי בן שבת, השף הראשי של מטבחי הכנסת. על פי נתונים שמתפרסמים לראשונה ב"ישראל היום", מתברר כי במהלך השנה החולפת צריכת המזון במסלול הירוק הכפילה את עצמה, ובמנות הירק המבושל - אף שילשה את עצמה.

ענבר שמילוביץ, דיאטנית קלינית ומרכזת תחום בכיר במערך ההסעדה, סיפרה בסיפוק רב כי מנת השף המנצחת בבית הקפה של הכנסת השנה היא דג סלמון על מצע אורז ריזוטו, מנה שדורגה כטעימה במיוחד. "ניתן לראות כי הסועדים בוחרים לאכול אותה בתדירות גבוהה. בנוסף ראינו עלייה במכירה של מנות שף בריאות, כמו המבורגר הבית מעדשים שחורות או מסויה, קובה במילוי סויה במרק סלק וקובה במילוי פטריות במרק חמוסטה".

מדירוג הכנסת ניתן לראות כי ישנם עדיין סועדים שבוחרים לקנות בורקסים. "היינו מעדיפים שכל האוכל שיימכר יהיה בריא ומזין, אבל יש עדיין מי שאוהבים את הקלאסיקה הישראלית. לאלו שאוהבים בורקס והיו מעדיפים לשמור על תזונה בריאה, יצרנו מבחר בורקסים בריאותיים במילוי גבינות רזות בעבודת יד", ציינה שמילוביץ.

מנת אסאדו שמוצעת במזנון הכנסת, צילום: אורן בן חקון

 

המבורגר ואסאדו

במזנון הבשרי ובחדר האוכל של חברי הכנסת מנות השף המנצחות הן המבורגר אמריקני בשלל תוספות ורטבים. על המקום השני התחרו פרגית ואסאדו במעשנה, בליווי ג'בטה כפרית או תפוחי אדמה. "למרות העלייה הניכרת בביקוש למנות בריאות יותר, השניצל הביתי וחזה העוף הן המנות שנמכרו בהיקפים הגדולים ביותר", הודתה שמילוביץ. "אם אני צריכה להמליץ על מנה אחת מבין השתיים, אמליץ תמיד על חזה עוף בגריל. זאת מנה עם אחוז חלבון גבוה, וביחס לשניצל המטוגן, אחוזי השומן בה נמוכים בהרבה. כשמשלבים מנה כזאת עם סלטים אז מתקבלת מנה בריאה הרבה יותר".

דירוג המנות השונות בסיכום השנתי מתבסס על מספר המנות שנמכרו ביחס לאחרות, ועל העדפות הסועדים ותגובותיהם. "אל הכנסת מגיעים מדי שנה מאות אלפי מבקרים", סיפר דוד שטרית, מנהל תחום ההסעדה של הכנסת, "מורכב מאוד לקלוע לטעמם של סועדים כה רבים, ואנו משתדלים לעשות זאת תוך הקפדה מקסימלית על איכות וטריות הרכיבים שמהם אנו מנסים לייצר מנות טעימות ובריאות לכל הסועדים שמגיעים לכנסת".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר