"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

הסכמה בממשלה על קיצוץ 30% מחוק ההסדרים

הרפורמה ברשות הדואר, ההיטל על הרפואה הפרטית וחוק המטרו של גוש דן יעברו להצבעה רגילה • יו"ר הכנסת: "יש בחוק רפורמות שיטיבו עם העם בישראל"

,עודכן
0השמעה
שר האוצר אביגדור ליברמן, צילום: מארק ישראל סלם

במסגרת מו"מ שנוהל בין יו"ר הכנסת ח"כ מיקי לוי לשר האוצר אביגדור ליברמן בעבודה משותפת עם יו"ר הקואליציה עידית סילמן וסגנה בועז טופורובסקי וכן יושבי ראש סיעות הקואליציה, הוסכם על צמצום משמעותי של כ30% מחוק ההסדרים.

בין הנושאים שיפוצלו מחוק ההסדרים ויועברו לחקיקה רגילה נמצאים ההיטל על רפואה פרטית, תשלום על ביטול תורים לרופא וגביית השתתפות עצמית לרופא מקצועי במערכת הבריאות, והליך מכרזי להקמת מרפאה או חדר ניתוח - מדובר בנושא מורכב בעל השלכות רחבות על הבריאות מבחינת זמינות השירותים לציבור ואיכותם.

בנוסף, יוצא מחק ההסדרים גם חוק המטרו בגוש דן, בטענה כי לאור היקפו ומורכבותו של חוק המטרו, רוב פרקי החוק יועברו למסלול חקיקה רגיל. כמו כן, יוצאו מהחוק שינויים מבניים בדואר ישראל – תכנית לשינוי שירותי הדואר בישראל לרבות הפרדה מבנית בין חברת הדואר לבנק הדואר.

פריטי חקיקה אחרים שיוצאו מחוק ההסדרים כחלק מההסכמה על צמצומו הם חוק הפיקוח על מטבעות וירטואליים, העברת נתונים פיננסיים לרשות המיסים ושינוי מנגנון ההלוואות לדיור.

יו"ר הכנסת מיקי לוי אמר לאחר ההסכמה בין חברי הממשלה: "אני מודה לשר האוצר ליברמן על השיח הפתוח ועל הנכונות להגיע להסכמות וכן לכל הגורמים שהיו מעורבים במו"מ וביניהם חברי הכנסת עידית סילמן ובועז טופורובסקי ויושבי סיעות הקואליציה שסייעו מאוד לאורך הדרך"..

"התקציב שיובא לכנסת הוא תקציב טוב וחוק ההסדרים שיונח כעת לאחר הפיצול יאפשר לכנסת לדון בו באופן רציני ומספק. יש בחוק רפורמות חשובות שיטיבו עם אזרחי ישראל. שאר הרפורמות שיפוצלו יידונו בכנסת במסלול חקיקה רגיל".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר