בכירים בקואליציה מפעילים בשעות האחרונות לחצים כבדים על משרד הבריאות, לאפשר לח"כ ולדימיר בליאק (יש עתיד) להגיע למליאת הכנסת, אף שבליאק אובחן כנשא קורונה וחייב לשהות בבידוד - כך נודע ל"ישראל היום". עוד נודע כי לבכירים במשרד הבריאות נאמר הבוקר (רביעי) ש"אם לא יאפשרו לבליאק להגיע, הממשלה תיפול".
בעקבות הלחצים, צייץ ח"כ בליאק בטוויטר כי "לא סביר למנוע מחבר כנסת להצביע במליאה - גם אם הוא מאומת קורונה. חד וחלק". הח"כ הוסיף כי אף שלעולם לא יפר את הנחיות הקורונה, הוא מצפה ממשרד הבריאות "להציע פתרון סביר שיאפשר לי לממש את זכותי הדמוקרטית".
לא סביר למנוע מחבר הכנסת להצביע במליאה, גם אם הוא מאומת קורונה. חד וחלק.
לעולם לא אעבור על ההנחיות, אך אני מצפה ממשרד הבריאות להציע פתרון סביר שיאפשר לי לממש את זכותי הדמוקרטית.— MK Vladimir Beliak ולדימיר בליאק🟠 (@VladimirBeliak) July 14, 2021
הסערה החלה לאחר שהבוקר עדכן ח"כ בליאק את קצין הכנסת, ניצב יוסף גריף, שנמצא חיובי לקורונה. מבדיקה ראשונית עולה כי היום האחרון שבו שהה בליאק בכנסת היה יום שני האחרון.
בהודעה שהוציא ניצב גריף לכלל באי המשכן, נכתב כי על כל מי שהיה במגע קרוב עם בליאק או בקרבתו ועבר חיסון - אינו מחויב בבידוד; עם זאת, ההמלצה לח"כים על פי משרד הבריאות היא לבצע בדיקת קורונה לאחר 72 שעות. מנגד, ח"כים שאינם מחוסנים ובאו במגע אישי עם בליאק, התבקשו להישאר בבתיהם ולא להגיע לעבודה עד לקבלת הנחיות ממשרד הבריאות.
כמו כן צוין כי כפי שנעשה במקרים הקודמים, גם הפעם ייערכו בדיקה וחקירה אפידמיולוגית בשיתוף גורמי המקצוע במשרד הבריאות.
החיובי-גבולי הפך לשלילי
ובשעה שהקואליציה לוחצת להכניס למליאה ח"כ שחולה בקורונה - שר שנחשד כי נדבק יוצא מהבידוד.
לאחר שאתמול קיבלה יועצת שר החוץ יאיר לפיד תשובה חיובית גבולית לבדיקת קורונה שביצעה, עברה היום היועצת שתי בדיקות נוספות - שבהן התקבלה תשובה שלילית.
בעקבות כך, הודיע משרד הבריאות לשר החוץ לפיד, ליועצת השר ולצוותו שאינם מחויבים עוד להישאר בבידוד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו