ראשי האופוזיציה בישיבה סגורה בכנסת

האופוזיציה מאתגרת את הקואליציה: הצעת "חוק יסוד: ההגירה" במקום "חוק איחוד משפחות"

נציגי מפלגות המחנה הלאומי באופוזיציה בהובלת ח"כ שמחה רוטמן, הניחו על שולחן הכנסת את חוק ההגירה לישראל, זאת במטרה לאתגר את הקואליציה • הצעת החוק תקבע לראשונה בחקיקת יסוד את הקווים הכללים בנוגע לכניסה לישראל • "תוכיחו שהמדינה מעל כל שיקול קואליציוני"

נציגי מפלגות המחנה הלאומי באופוזיציה בהובלת ח"כ שמחה רוטמן, הניחו היום (חמישי) על שולחן הכנסת הצעת חוק-יסוד: ההגירה לישראל.

מטרת החוק היא להסדיר את מדיניות ההגירה הישראלית. מדובר למעשה בשדרוג לחוק האזרחות שאותו מתכוונת להעלות בשבוע הבא שרת הפנים שקד, ובכך האופוזיציה מאתגרת פעם נוספת את הקואליציה.

״השיקול הביטחוני מחייב לקדם את חוק יסוד ההגירה. מצפים מכל גורם ציוני לתמוך ולשים את ישראל לפני כל שיקול קואליציוני״, אמרו נציגי האופוזיציה.

על הצעת החוק, חתומים חברי הכנסת בצלאל סמוטריץ (הציונות הדתית), אמיר אוחנה (הליכוד), עמיחי שיקלי (ימינה), אוריאל בוסו (ש״ס), יצחק פינדרוס (יהדות התורה) וינון אזולאי (ש״ס).

ח"כ שמחה רוטמן מוביל את הצעת החוק, יהודה בן יתח

כזכור, שרת הפנים איילת שקד התחייבה לקדם את חוק היסוד במקום הארכות חוזרות ונשנות של הוראת השעה של חוק הכניסה לישראל שנשחק שוב ושוב על ידי בג"ץ והערכאות הנמוכות.

הצעת החוק תקבע לראשונה בחקיקת יסוד את הקווים הכללים בנוגע לכניסה לישראל: למי יהיו נתונות הסמכויות לאסור כניסה לארץ, הדרך שבה ניתן יהיה לאסור כניסה לישראל, וכן הדרך בה ניתן יהיה לשלול את אזרחותו של תושב או אזרח ישראלי.

בין סעיפי הצעת חוק היסוד המוצע נקבע כי אין זכאות לקבלת מעמד תושבות ארעית, תושבות קבע או אזרחות בישראל, אלא מכח חוק; שר הפנים יקבע בתקנות, באישור ועדת הפנים, את הכללים לכניסה לישראל.

אדם שאיננו אזרח או תושב ישראל לא יוכל לפנות לערכאות על מנת לקבל אישור כניסה לארץ, מדינת ישראל תרחיק משטחה את מי שנכנס למדינה או שוהה בה בניגוד לחוק. כמו כן, המדינה תעודד עזיבה של שוהים בלתי חוקיים, גם אם מסיבות שונות אין יכולת להרחיקם.

בנוסף, מוצע כי מדינת ישראל מוסמכת לקבוע כי כספים, מכל מקור שהוא, המגיעים לשוהה בלתי חוקי, יוחזקו, כולם או מקצתם, בנאמנות על ידי מדינת ישראל וינתנו לשוהה הבלתי חוקי, רק לאחר שיעזוב את המדינה. כנסת ישראל רשאית לקבוע בחוק מקרים שבהם תישלל תושבות או אזרחות ישראלית.

עמיחי שיקלי. גם הוא חתום על ההצעה, אייל מרגולין - ג׳יני

חברי הכנסת החתומים על ההצעה, אמרו: ״מפלגת ימינה ואיילת שקד התחייבו לקדם את חוק יסוד ההגירה במערכת הבחירות. לא ייתכן שכעת כדי לשמר קואליציה עם גורמים אנטי-ציוניים, הממשלה תקדם הוראת שעה בשיטת הטלאי על טלאי במקום להבטיח שמדיניות ההגירה הישראלית תהיה ציונית.

"חוק היסוד נותן מענה להארכה המבוקשת ואם יעבור - לא יהיה צורך בהוראת שעה. שקד, שנכנסה לתפקידה כשרת הפנים על קולו של מנסור עבאס ורשת ביטחון של הרשימה המשותפת, מיד נסוגה לחקיקת הוראת שעה הנשחקת שוב ושוב על ידי בתי המשפט ומאפשרת שקט".

עוד אמרו: "הגיע הזמן שתחום ההגירה בישראל יוסדר באופן רציני ויסודי. הצעת החוק זוכה לתמיכה של כל מפלגות המחנה הלאומי. השיקול הביטחוני מחייב לקדם את חוק יסוד ההגירה. מצפים מכל גורם ציוני לתמוך ולשים את ישראל לפני כל שיקול קואליציוני. יש רוב מוחלט בכנסת לעשות את השינוי ההיסטורי - זה תלוי רק בכם״, אמרו.

ח"כ בצאלאל סמוטריץ' כתב בחשבון הטוויטר שלו: "בשבוע הבא נעלה להצבעה את חוק ההגירה. אני לא מעלה על דעתי שהקואליציה תפגע בביטחון המדינה בשם משחקים פוליטיים.

"אני בטוח שהם יגלו את הבגרות הנדרשת ויתמכו בחוק. אין לי ספק שראש הקואליציה יקיים את דבריו שבענייני ביטחון ישראל "אין אופוזיציה ואין קואליציה". בעניין הזה כולנו בחזית אחת", כתב.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו