חבר הכנסת מהליכוד עמית הלוי הודיע הבוקר (רביעי) על התפטרותו בעקבות החלטת השופט סולברג להביא את התוצאות לאישור הוועדה.
״נוכח החלטת השופט סולברג להביא את תוצאות הבחירות לאישור הועדה ולאור החלטת הליכוד להימנע, הגשתי הבוקר את התפטרותי מחברות בוועדת הבחירות המרכזית כנציג הליכוד", מסר הלוי בהודעתו והוסיף: "עד שלא יוסרו החשדות החמורים של התערבות מדינות זרות, שהינן בעלי פן ביטחוני, כפי שהגדיר זאת השופט סולברג, אין סמכות לוועדת הבחירות לדון בהן או לאשר אותן".
במכתבו הלוי האשים את היועמ"שית וטען: "היא עושה הכל כדי לסכל את החקירה, כפי שנהגה בחקירות אחרות כמו של הפצ״רית והרוגלות, הופכת את החשדות לממשיים וחמורים עוד יותר. אנו, כחברי ועדת בחירות, יכולים ומחויבים לאשר אך ורק את בחירתם החופשית של אזרחי ישראל ולא את הבחירה של שליטי קטאר, איראן או תורכיה.
הלוי המשיך: "אני פונה לציבור הישראלי כולו, לא לתת יד לערעור היסוד של חופש הבחירה ולפגיעה אנושה בישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית. לא מדובר בעניין מפלגתי אלא בנאמנות למדינת ישראל ולריבונותה, אם חס ושלום ניסיון ההשתלטות הזרה הזה על הכנסת יצליח וחברי כנסת שקנו את כסאם בכספי שוחד יושבעו לכנסת, הדרך לחיסולה של ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית תהיה פתוחה בפני רבים נוספים".
"אני לא אצביע נגד צו מצפוני ונגד ביטחון המדינה, ומאחר ואני נציג מטעם הליכוד בועדה זו, הודעתי ליו״ר התנועה וליו״ר הסיעה על התפטרותי לאלתר מהוועדה״, סיכם חבר הכנסת.
במקביל, גם מפלגת עוצמה יהודית הודיעה שתצביע נגד אישור תוצאות הבחירות.
מהמפלגה נמסר: "לאחר שמספר גורמים פנו לעוצמה יהודית וביקשו לשקול הימנעות היום בהצבעה, נערך הבוקר דיון בראשות השר איתמר בן גביר והוחלט כי בעוצמה יהודית יצביעו נגד אישור תוצאות הבחירות בוועדת הבחירות המרכזית: 'לא נעשה שקר בנפשנו ונמנע. הבחירות הוטו, התוצאות שיקריות, מדינות זרות התערבו. ולכן נצביע נגד ולא נאשר את התוצאות היום'".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
