יממה לאחר שיו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט נעם סולברג, קבע כי הבחירות לכנסת ה-26 התנהלו בתקינות למרות החשדות להתערבות זרה, בליכוד דורשים שלא לאשר את התוצאות הרשמיות לפני בירור החשדות. עו"ד אילן בומבך, נציג הליכוד וסגן יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, פנה היום (שני) לסולברג בדרישה לכנס בדחיפות את נשיאות הוועדה בהשתתפות ראש השב"כ דוד זיני, כדי לקבל מידע על החשדות ועל ממצאי החקירה עד כה, עוד לפני אישור התוצאות ביום רביעי.
המכתב נשלח יממה לאחר שסולברג הצהיר, לצד היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה וראש השב"כ דוד זיני, כי הבחירות התנהלו בתקינות וכי תוצאותיהן משקפות את רצון הבוחרים. סולברג אישר כי נפתחה חקירה בחשד למימון זר שנועד להשפיע על הבחירות, אך הבהיר כי גם אם החשדות יאומתו, אין בכך כשלעצמו כדי לפגוע בתקינות ההליך. בליכוד מתחו ביקורת על הדברים וטענו כי לא ניתן לקבוע שאין לחשדות השפעה על התוצאות לפני שהחקירה הסתיימה.
במכתבו מזכיר בומבך את פנייתו של סולברג לראש השב"כ ב-28 באוקטובר, שבה התייחס ל"חשדות חמורים להשפעה פסולה באמצעות מימון זר מידי גורמי חוץ הפועלים נגד האינטרס הישראלי, על הבחירות". לדבריו, סולברג עצמו הורה לחקור את החשדות ולהביא לפניו ממצאים בתוך כשבוע, אך בהצהרתו לציבור הודיע כי התוצאות הרשמיות יפורסמו ויוגשו לנשיא המדינה במועדן.
"חומרת החשדות, בצירוף חוסר הבהירות בדבר טיבם והיקפם, אינם מאפשרים לנשיאות ולמליאת ועדת הבחירות המרכזית לאשר את פרסום תוצאות הבחירות, כאילו לא אירע דבר", נכתב במכתב. בומבך טוען כי נשיאות הוועדה אינה יכולה להסתפק באישור התוצאות מבלי לקבל את המידע הדרוש לה: "הנשיאות אינה אמורה להיות כבני ישראל במעמד הר סיני, המודיעים 'נעשה ונשמע'. אם כך תנהג - תמעל בתפקידה".
הדרישה: לחשוף את ממצאי החקירה
בומבך טוען כי החשדות להתערבות זרה באמצעות מימון ממקורות חיצוניים נוגעים לשורש תקינות ההליך הדמוקרטי. לדבריו, כל עוד לא הוסרו החשדות, לא ניתן לשלול את האפשרות שתוצאות הבחירות אינן משקפות את רצונם החופשי והאמיתי של הבוחרים.
במכתב דורש בומבך לקבל מידע מפורט על החשדות, היקף האירוע הנחקר, פעולות החקירה שבוצעו ואלה שמתוכננות, וכן הממצאים שהתקבלו עד כה. לדבריו, המידע חיוני כדי שחברי נשיאות ועדת הבחירות יוכלו לשקול את ההשלכות האפשריות על הפעלת סמכויותיהם לקראת פרסום התוצאות.
בומבך מדגיש כי ניתן להציג לחברי הנשיאות מידע מסווג ואף להחתימם על התחייבות לשמירת סודיות. הוא מציין כי הנשיאות כוללת את נציגי ארבע הסיעות הגדולות ביותר, וכי גם הוא עצמו מחזיק בסיווג ביטחוני גבוה. לפיכך, הוא מבקש מסולברג לכנס ישיבת נשיאות דחופה עוד לפני הישיבה שנקבעה ליום רביעי, 4 בנובמבר.
בסיום המכתב מודיע בומבך כי יישלח מכתב נוסף בשם חלק נכבד מחברי מליאת ועדת הבחירות המרכזית, בדרישה להציג גם בפני המליאה את מלוא המידע הנוגע לחשדות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
