לאחר המדגמים: חגיגות ב"דמוקרטים" - ליברמן קורא למרד בליכוד

שיא הצבעה של 25 שנה: 77.7% מכלל בעלי זכות הבחירה יצאו לקלפיות • ח"כ אימאן ח'טיב מרע"ם: "הציבור הבין את גודל השעה, רוצים לחיות בכבוד" • סמוטריץ' מאשים את מפלגות הימין שלא עוברות: "הסיבה היחידה לערב היא זריקת קולות" • דרעי ובן גביר נגד ממשלת אחדות: "לא נוותר על העקרונות והדרך" • ליברמן קרא למרד בליכוד - וגולן עם נאום ניצחון • כל העדכונים מהלילה הדרמטי

מטה הדמוקרטים , יהושע יוסף
מטה הדמוקרטים | צילום: יהושע יוסף

שיעור ההצבעה בבחירות לכנסת ה-26 רשם שיא חסר תקדים מאז שנת 1999 שעמד על 77.7% מכלל בעלי זכות הבחירה. בצלאל סמוטריץ' ואיתמר בן גביר יצאו במתקפה חריפה נגד ניסיונות להקמת ממשלת אחדות ונגד הריצה העצמאית של עופר וינטר, בעוד שיו"ר "עמך ישראל" הבהיר כי מפלגתו כאן כדי להישאר. מנגד, אביגדור ליברמן ואריה דרעי קראו לתומכיהם להמתין בסבלנות לספירת המעטפות הכפולות, שצפויות להכריע את תמונת המנדטים הסופית. "היום" עם כל העדכונים ממטות המפלגות - ומספירת הקולות במשכן הכנסת.

שידור חי ממטה ישר! \\ משה בן שמחון

00:23 לייטנר: "עמדנו בשלנו ולא נשברנו" | יעקב הרשקוביץ 

יו״ר מפלגת הציבור החרדי מוטי לייטנר בהתייחסות ראשונה לתוצאות המדגמים: "‏מחסום הפחד נשבר. זיק של תקווה הוצת. הערב הזה הוא תחילתו של דרך ארוכה. הערב הזה הוא הניצחון שלנו. ‏למול איומים, זיופים, קללות ונאצות. עמדנו בשלנו, לא נשברנו. ‏מערכת הבחירות הזו תיזכר כהיסטורית, עבורנו החרדים. עומדים כחומה בצורה על שלנו, למען ילדינו. ‏עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה". 

לייטנר במטה הציבור החרדי | צילום: .

00:21 סמוטריץ': "הסיבה היחידה של הערב הזה היא זריקת הקולות לפח" | יותם דשא 

יו"ר הציונות הדתית ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' נאם במטה מפלגתו: "אחים יקרים לפני 6 שנים האולם והמפלגה שלנו הייתה היחידה שזיהתה את הסכנה של הרמת הראש והמפלגות הערביות שתומכות בטרור. עמדנו כחומה בצורה מול מה שכל העם רואה היום. את הנהירה של הערבים תומכי הטרור, תומכי החמאס, תומכי הטבח הנורא מפלגות שלא מסוגלות לגנות את הטבח וחמאס לא יהיו בפוליטיקה הישראלית".

"אני שמח שהמחנה הלאומי עומד מאחורי זה, והאחריות שלנו שכך זה ישאר. חברים הקמפיין הזה אנחנו גילינו אחריות ויצרנו כמה שיותר חיבורים לא לזרוק קולות לפח וצדקנו. הערבים יתחרו, אחינו בשמאל התאחדו, ולצערינו במחנה שלנו לא. הסיבה היחידה של הערב הזה זה בגלל אנשים שפעלו בחוסר אחריות וזרקו קולות לפח. לאותם אנשים חסרי אחריות, הציבור הנפלה שלנו, הוכיח בגרות ואחריות. אנו מקווים לקום מחר בבוקר לתוצאות טובות יותר". 

סמוטריץ' נואם במטה המפלגה | צילום: .

00:17 ח"כ אימאן ח'טיב מרע"ם: "לא שכחנו את פלסטין אבל מגיע לנו לחיות בכבוד" | מישל מכול

חברת הכנסת אימאן ח׳טיב מרע״מ התייחסה בשיחה עם ״היום״ להישג המסתמן של מפלגתה בבחירות, על פי המדגמים, והביעה התרגשות משיעור ההיענות של הציבור הערבי לקריאה לצאת ולהצביע.

״אני מתרגשת מכך שאנחנו ברע״מ קראנו נכון את המפה ואת המציאות, וידענו מה צריך לעשות. אבל הדבר המרגש ביותר הוא שהחברה שלנו הבינה את גודל השעה ונתנה את מה שהיה עליה לתת. עכשיו החובה שלנו כמפלגה היא לעשות את מה שצריך. היה שווה כל המאמץ וכל הדרך הארוכה״, אמרה.

בהתייחסה לסוגיה הפלסטינית ולמקומה בסדר היום של רע״מ, הדגישה ח׳טיב: ״אנחנו ברע״מ דוגלים בפתרון שתי המדינות ורוצים מאוד שתקום במהירות מדינה פלסטינית ריבונית, לצד מדינת ישראל, ושנחיה בשלום באזור הזה. לא שכחנו את פלסטין ולא נשכח אותה, אבל הבנים והבנות שלנו נרצחים יום־יום, והבתים שלנו נהרסים יום־יום. קודם כול אנחנו צריכים לחיות כאן בכבוד, להיות חזקים ולזכות בחיים ראויים. כך נוכל גם לקדם תהליך מדיני שיביא לשלום באזור כולו״. לכתבה המלאה

00:16 המעטפות הכפולות מגיעות למשכן הכנסת | לידור סולטן 

המעטפות מגיעות בשיירות מאובטחות, בין היתר בשיירות מוצבים חיילי צה״ל שמלווים את הקלפיות אל תוך המשכן. על פי הוועדה מדובר בכ-650,000 קולות. 

המעטפות הכפולות מגיעות למשכן הכנסת | צילום: .

23:55 מודים בהפסד? ש"ס דוחה את הכנס ומחכה לתוצאות האמת | יעקב הרשקוביץ

אריה דרעי, יו"ר ש"ס: "אני מודה מקרב לב למאות אלפי אזרחי ישראל מכל המגזרים, שבחרו בדרך אמונה, והצביעו לתנועת ש״ס. אני מודה למרנן מועצת חכמי התורה, שמסרו נפש להצלחת תנועת ש״ס במערכת הבחירות, וכן לכלל הרבנים מכל הקהילות והעדות, לנציגי התנועה בכנסת וברשויות המקומיות ולאלפי הפעילים המסורים שנתנו את כל כולם למען הצלחת תנועתו של מרן, אל מול מכונת רעל חסרת תקדים. תוצאות המדגמים מציגות פערים גדולים, ולכן נצטרך להמתין לתוצאות האמת. מהנתונים שבידי ש״ס תציג תוצאה טובה מאד, שתביא לידי ביטוי את העבודה האדירה שנעשתה בשטח. פעילים יקרים, עבדתם קשה, ויש שכר לפעולתכם. לכו לנוח, ומחר בבוקר נקום לתוצאות האמת". 

מטה ש"ס ריק | צילום: יוסי זמיר/פלאש90

23:50 בן גביר: "הזהרנו מממשלת אחדות עם איזנקוט" | כרמי יוגב 

בן גביר לאחר המדגמים: "אני כבר שומע את התקוות של המחבלים בבתי הכלא, שמקווים שהקייטנות יחזרו. אני שומע את התקוות של פורעי הבנייה הבלתי חוקית, שמקווים שיוכלו לחזור ולהשתלט על אדמות מדינה בלי לתת את הדין. אני אומר להם הערב: אני אמשיך להיאבק כדי שהתקוות האלה לא יתממשו. לא נכנסתי לפוליטיקה כדי להתנצל על העקרונות שלי, ולא באתי לכאן כדי לוותר על הדרך שבה אני מאמין. לצערי, הערב אנחנו שומעים שיש מי שמדברים על ממשלת אחדות עם אייזנקוט. זה בדיוק התרחיש שהזהרנו מפניו – זו טעות נוראה. ואם חלילה יהיו מי שיבחרו לוותר על האינטרסים של מדינת ישראל ועל אופייה היהודי - זו תהיה טעות קשה, ועם ישראל לא יסלח למי שיעשה אותה". 

23:42 גולן חוגג את תוצאות המדגמים: "הציבור הישראלי פיטר היום את נתניהו" | אבי כהן

לקול תשואות רמות שהרעידו את האולם, הודה גולן לציבור על התמיכה בדמוקרטים ואמר: "לילה טוב ישראל! אני רוצה לומר תודה למאות אלפי המצביעים שלנו, לעשרות אלפי הפעילות והפעילים הנחושים שלנו, לחבריי לסיעה: נעמה, גלעד ואפרת על הכישרון ורוח הלחימה. אני רוצה להודות למטה המפלגה - עשיתם עבודה יוצאת מן הכלל. התמונה שמתבהרת מולנו היא שניצחנו. גוש השינוי ניצח. הציבור הישראלי פיטר היום את נתניהו ואת הליכוד. עכשיו צריך לוודא שהפיטורים נכנסים לתוקף. עלינו להקים ממשלת שינוי - ובהקדם". לכתבה המלאה

חגיגות בדמוקרטים | צילום: יהושע יוסף

23:39 וינטר: "התמודדנו מול מכונה" | אור נזרי

יושב ראש מפלגת "עמך ישראל", תת-אלוף (מיל') עופר וינטר, הגיב לתוצאות המדגמים במטה המפלגה והבהיר כי אין בכוונתו לסגת מהדרך הפוליטית. וינטר ציין כי מפלגתו יצאה לדרך לפני כחודשיים כדי להביא בשורה ומנהיגות אחרת לימין, והוסיף כי התמודדה מול "מכונה ומעצמה" תוך הפעלת רמה נמוכה נגדה. הוא סיכם ואמר כי הלילה עוד ארוך והבהיר: "אנחנו נמשיך את הדרך, המסע רק התחיל".

וינטר: "עמך ישראל כאן כדי להישאר. כדי להביא מנהיגות אחרת. לכבד ולא לרמוס. מנהיגות שיודעת לאחד ולא לפלג. הגיע הזמן לאחד את עם ישראל. היום אנחנו יודעים בוודאות שהמצביעים שלנו הם מציבור שלא היה מוכן להצביע לא למפלגות הקואליציה הנוכחית, ולא באופוזיציה. אנחנו עבורם בית".  

לאחר התבוסה במדגמים - קריאות לעבר וינטר: ״שר הביטחון הבא״// אור נזרי

23:36 ליברמן קורא למרד בליכוד: "האיש הרס את המחנה" | נועם (דבול) דביר 

יו"ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן, התייחס לתוצאות המדגמים בטון מאופק ומבדח, תוך שהוא מתנצל על הגעתו באיחור ומשתף כי נדרש "לשדרוג להארכת הפתיל הקצר". בדבריו הדגיש ליברמן את החשיבות בסבלנות ובאורך רוח, וקרא לתומכיו להמתין להשלמת ספירת הפתקים הרשמית בוועדת הבחירות המרכזית ולהתבסס רק על תוצאות האמת.

"הבחירות האלה שונות לחלוטין מכל התוצאות שהכרנו קודם כי אני לא בטוח שכל הסקרים משקפים את תוצאות האמת ומעולם לא היו לנו כ"כ הרבה מעטפות כפולות של 14-15 מנדטים שיש שם. אני מניח שתוצאות אמת נראה בשישי בבוקר. אם אני לוקח בחשבון שרוב מעטפות כפולות זה חיילים ומילואים וכנראה איי הרבה קולות לערביות וחרדיות וזה לא יתחלק כמו תמיד. אז כדאי להתאפק". 

ליברמן קורא למרד בליכוד: "הגיע הזמן שתגידו בקול רם. האיש הרס את המחנה הלאומי. מרסק כל חלקה טובה ומרסק את המחנה בתורה צינית. כל חברי בליכוד הגיע הזמן שתגידו אמת בפומבי ולא בחדרים סגורים. זה המפתח". לכתבה המלאה

לאחר פרסום תוצאות המדגמים: יו"ר ישראל ביתנו ליברמן במטה המפלגה // השימוש לפי 27א' לזכויות יוצרים

23:29 חגיגות מאולצות לצד השלמה עם תבוסה במטה "עמך ישראל" | אור נזרי

במטה מפלגת "עמך ישראל" בראשות תא"ל (מיל') עופר וינטר נרשמו מחזות מורכבים בעקבות פרסום תוצאות מדגמי הבחירות לכנסת ה-26. בעוד נציגי המפלגה ניסו להרים את המורל השפוף בשירה ובריקודים לצלילי שירים כמו "מחשבות טובות" ו"אל תירא", בקרב התומכים והפעילים בשטח שררה אכזבה תהומית. רבים מהפעילים שעבדו שעות ארוכות בשטח השלימו עם אי-מעבר אחוז החסימה והביעו תחושה כי ההזדמנות אבדה, תוך הערכה כי וינטר לא ישוב להתמודד בעתיד. נציגי הרשימה מוסיפים להימנע ממתן ראיונות לכלי התקשורת.

23:27 מנסור עבאס: "בכיר בגוש הימין פנה אלינו"  

יו"ר רע"ם, מנסור עבאס, התייחס בראיון לחדשות 12 לתוצאות המדגמים ולשיעור ההצבעה הגבוה בחברה הערבית, והדגיש כי התסכול והייאוש מהמדיניות הנוכחית תורגמו ליציאה מוגברת לקלפיות במטרה להביא להחלפת הממשלה. עבאס הבהיר כי הוא פתוח למשא ומתן עם כל הצדדים והזכיר כי בעבר דיבר הן עם הליכוד בראשות נתניהו והן עם ראשי ממשלת השינוי. לדבריו, הציבור דורש מענה לבעיות היסוד של החברה הערבית, והוא יפעל רק מול מי שיוכל להציג היתכנות ממשית להקמת ממשלה יציבה לארבע שנים שתשרת את כלל אזרחי המדינה. עבאס הוסיף כי גם במחנה הימין לא מחרים אותו ושילב נכונות לסייע בהרכבת הקואליציה.

23:25 ג'בארין: "אין עתיד בלי הקול של המשותפת" | ביני אשכנזי

יוסף ג'בארין, יו"ר המשותפת: "זהו יום היסטורי. הציבור אמר את דברו ונהר בהמוניו לקלפיות, והעניק לנו את אמונו באופן חד-משמעי. המסר שלנו ברור וחד: ממשלת הדמים הביתה! הוכחנו שאנחנו כוח פוליטי שאי אפשר להתעלם ממנו, ושאי אפשר לבנות כאן עתיד בלי הקול שלנו". 

חגיגות ברשימה המשותפת--שמואל בוכריס

23:17 סגלוביץ: "אל תדחו יד מושטת" | מישל מכול

יואב סגולוביץ: "אסור שחמאס יהיה על הגדר אסור שישלוט בעזה, אבל מה שעומד על הפרק זו ממשלה רעה, מה שאני רוצה לומר זה 70 -50 ואי אפשר לדחות יד מושטת של איקס מנדטים שרוצים להיות חלק".

סגלוביץ במטה רע"מ | צילום: מיכאל גלעדי/פלאש90

23:15 בליכוד עוקצים את בן גביר: "דאג לנהירה של הערבים לקלפיות"

בכיר בליכוד: "מודים לבן גביר על עבודתו המעולה שהביאה לנהירה חסרת תקדים של הערבים לקלפיות"

23:12 יועז הנדל לאחר המדגמים: "צריך לחכות לתוצאות האמת ולמעטפות החיצוניות" | ניצן כהן

הנדל: "צריך לחכות לתוצאות האמת שיהיו מחר וגם לחיילים שזה אירוע משמעותי. הטענה שלנו שלא מצליחים לייצר אלטרנטיבה. אני חושב ש-17 מנדטים של ערבים ומהצד השני חרדים. המדינה תתפרק אם לא נבין שיש כוח ואינטרס לנושא הציוני. צריך לחזור לנקודה האחרונה שהיינו בה ב-7 באוקטובר וצריך כאן ממשלה". 

הנדל לאחר המדגמים | צילום: .

23:09 סגירת הקלפיות: 77.7% הצביעו בבחירות לכנסת ה-26

ועדת הבחירות המרכזית עדכנה כי שיעור ההצבעה הסופי עם סגירת הקלפיות בשעה 22:00 עומד על 77.7% מכלל בעלי זכות הבחירה, שקולים ל-5,695,682 מצביעים ומצביעות. מדובר בעלייה של כ-7.1 נקודות אחוז לעומת הבחירות לכנסת ה-25, ובשיא ההשתתפות הגבוה ביותר שנרשם בשעה זו מאז שנת 2001. 

23:07 שתיקה בעוצמה יהודית: מחכים לנאום בן גביר ולספירת מעטפות הכפולות | כרמי יוגב

במטה מפלגת עוצמה יהודית ביקשו מהפעילים והמועמדים להימנע מקיום ראיונות לתקשורת, לכל הפחות עד לאחר שיושב ראש המפלגה, איתמר בן גביר, יישא את נאומו המרכזי במטה. בסביבתו של בן גביר מביעים אופטימיות זהירה לקראת המשך הספירה וטוענים כי קולות המעטפות החיצוניות, ובהן הצבעות לוחמי שב"ס וקולות החיילים, צפויים להעניק לרשימה מנדט נוסף.

23:07 בסביבת וינטר לא עונים להאשמות | אור נזרי 

 בסביבתו הקרובה של יו"ר המפלגה עופר וינטר נשמרת כעת דממה תקשורתית. אנשי המטה והנציגים ברשימה נמנעים מלתת מענה או להתייחס לביקורת החריפה מצד הליכוד ומפלגות הקואליציה.

ההאשמות במערכת הפוליטית מתמקדות בטענה כי סירובו של וינטר לפרוש מהמרוץ או להצטרף להצעות איחוד ברגע האחרון הוביל לשרפת קולות בימין שהיו עשויים להכריע את תמונת הגוש. בסביבת וינטר בוחרים בשלב זה שלא להיגרר לחילופי ההאשמות וממתינים לסיום ספירת קולות האמת.

23:05 ירון זליכה לאחר התוצאות המאכזבות: "לא הולכים לשום מקום, נגיע בפעם הבאה"  | ניצן כהן

זליכה: "אם לא הגענו הפעם, נגיע בפעם הבאה. עשינו דבר שלא נעשה מעולם, נגד התקשורת וההוןמונגד קמפיין ארסי שנוהל נגדנו, ניענעו את עריסת ההון ועוד נזיז אותה. אנישים גיכחו על החיבור ביננו אבל המהות גוברת על הצורה. מי שחושב שהוא ישכח מאיתנו, זה לא יקרה. אנחנו לא הולכים. 150 אלף מצביעים שהצביעו לנו ונתנו לכם תקווה שאפשר לעשות די לעושק". 

23:00 מטה ש"ס נותר ריק מפעילים | יעקב הרשקוביץ

מטה ש"ס שומם | צילום: .

22:55 השר מיקי זוהר: "הציבור לא יסלח" | ביני אשכנזי 

התייחסות ראשונה משר בכיר בליכוד לתוצאות הבחירות. השר מיקי זוהר: "‏אם אייזנקוט, ליברמן ובנט ינסו להקים ממשלה עם המפלגות הערביות, זה יהיה סופם הפוליטי בתוך פרק זמן קצר מאוד. הציבור לא יסלח ולא ישכח". 

מטה הליכוד לאחר פרסום תוצאות המדגמים | צילום: אורן בן חקון

22:53 גלעד קריב מהדמוקרטים: "גוש נתניהו התרסק" | אבי כהן 

גלעד קריב: "גוש נתניהו התרסק. בענק. אחת ההתרסקויות הגדולות בפוליטיקה הישראלית.
מ-68 מנדטים לאזור ה-50. פער של כמעט מליון קולות בין מי שתומכים בנתניהו למי שרוצים שילך הביתה. גוש השינוי גדול יותר מגוש ההפקרה. אנחנו יכולים וחייבים להקים ממשלה. חייבים לעשות את זה מהר, כי נתניהו הפירומן ינסה לשבש את העברת השלטון. אנחנו מקימים ממשלת שינוי ושולחים את נתניהו, סמוטריץ׳ ובן גביר הביתה". 

22:52 פינדרוס מיהדות התורה: "התוצאות עוד ישתנו" | ירון דורון 

יצחק פינדרוס מיהדות התורה בתגובה ראשונה: "אנחנו מרוצים מההצבעה אצלנו. יהיו לנו 7 מנדטים ואולי גם 8 מנדטים. אני צופה שהתוצאות ישתנו עם תוצאות האמת. אחוז ההצבעה אצל הערבים היה גבוה מאוד וזה השפיע".

22:51 אריה קינג מועצמה יהודית: "נתניהו יפעל לממשלת אחדות" | כרמי יוגב 

אריה קינג: "צריך היה לפעול יותר מול וינטר והנדל שיצטרפו למפלגות קיימות. קולות החיילים יביאו את עוצמה יהודית ל7-8 מנדטים. ביבי ירצה לסיים את הקריירה כראש ממשלת אחדות, יפעל להקים ממשלה עם אייזנקוט ובנט, את החרדים ועוצמה יהודית ישאיר בחוץ". 

22:50 גורמים בציונות הדתית: "וינטר לא שיתף פעולה" | יותם דשא 

‏גורמים במפלגת הציונות הדתית על עמך ישראל ונעם: "‏נעם זה כלום ושום דבר, וינטר זה הסיפור. ניסינו לעשות הכל, לתת לו מקום והוא סרב להכול. לא שיתף פעולה מהרגע הראשון". 

עייפות ודאגה בציונות הדתית | צילום: .

22:49 גורמים בעוצמה יהודית: "מאמינים לערוץ 14" | ביני אשכנזי 

בסביבת מפלגת עוצמה יהודית מנסים לשדר אופטימיות זהירה למרות התוצאות המורכבות בשאר מדגמי הערוצים, ומביעים אמון בנתונים שמציג מדגם ערוץ 14 המנבא תמונת מצב חיובית יותר עבור גוש הימין.

22:47 גנץ: "הציבור בחר בשינוי" 

יו״ר כחול לבן, הרמטכ״ל ושר הביטחון לשעבר בני גנץ: ״‏‏‏‏‏‏‏‏הציבור בישראל בחר בשינוי - זה צריך להיות שינוי נכון. ‏למדינת ישראל אתגרים אדירים מבית ומחוץ. אני קורא לכל מנהיגי המפלגות הציוניות והממלכתיות להיכנס למשא ומתן מיידי להקמת ממשלת אחדות ציונית חוצת גושים ולהימנע מבחירות נוספות. זה הפתרון הנכון והיחיד". 

22:46 מנסור עבאס: "נהפוך את המנדטים שלנו למציאות חדשה במדינת ישראל" | מישל מכול

יו"ר רע"מ התייחס להישג הגדול של המפלגה על פי מדגמי ערוצי הטלוויזיה. "תודה לכל המצביעים שהצביעו לרע"מ, לערבים וליהודים".

22:35 יואב סגלוביץ' במטה רע"ם: "סומך על מנסור עבאס, נהיה חלק משינוי המציאות" | מישל מכול

יואב סגלוביץ' (מקום 2 ברשימת רע"ם) פנה הערב למצביעים במטה המפלגה והודה להם על השתתפותם בבחירות לכנסת ה-26. סגלוביץ' שיבח את המצביעים על מילוי חובתם האזרחית, וציין כי השפעתם תתברר עם פרסום תוצאות האמת: “אני סומך על מנסור עבאס ועל האחרים שנעשה כל מה שאפשר כדי שהמציאות במדינת ישראל תשתנה. יהיה כאן עתיד אחר, ואנחנו נהיה חלק ממנו. לא נעמוד מהצד, אני איתכם במאה אחוז”.

22:33 יא-יא פינק על תוצאות המדגמים: "נתניהו סיים, נשביע ממשלה ונבטל את חוקי ההפיכה" | אבי כהן

חבר הכנסת לשעבר ופעיל מפלגת "הדמוקרטים", יאיא פינק, הגיב בחריפות לתוצאות מדגמי הבחירות לכנסת ה-26 והצהיר כי מדובר במהפך פוליטי דרמטי. פינק עמד על הצניחה בכוחה של הקואליציה הנוכחית מ-68 ל-50 מנדטים במדגמים לעומת התחזקות האופוזיציה, וקבע כי לראש הממשלה בנימין נתניהו אין כל אפשרות להרכיב קואליציה עתידית.

חגיגות במטה "הדמוקרטים" \\ אבי כהן

22:31 נעלו הקלפיות בבחירות לכנסת ה-26: החלה ספירת הקולות | אלינור שירקני-קופמן

ועדת הבחירות המרכזית הודיעה על סגירתן הרשמית של כלל הקלפיות ברחבי הארץ והמעבר לשלב ספירת הקולות, קליטת הפרוטוקולים ובדיקת הנתונים. לאורך יום ההצבעה טיפל מערך טוהר הבחירות בכ-10,000 דיווחים, כאשר כ-2,000 מהם נשללו אוטומטית ורובו המוחלט של היתר נסגר לאחר טיפול ובדיקה.

22:26 דריכות וטענות לזיופים במטה הציונות הדתית: "ממתינים לתוצאות האמת" | יותם דשא

במטה מפלגת הציונות הדתית נרשמה אווירה מנומנמת עם פרסום תוצאות מדגמי הבחירות, כאשר מרבית הפעילים עבדו בשטח מחוץ למטה עד לרגע סגירת הקלפיות. בהנהגת המפלגה ובסביבתו של השר בצלאל סמוטריץ' הבהירו כי הפוליטיקאים והבכירים יגיעו למטה רק סביב השעה 00:00, שכן הם ממתינים לספירת קולות האמת ולא מסתמכים בלבד על נתוני המדגמים. גורמים במפלגה ציינו כי הציפייה המוקדמת עמדה על 6–7 מנדטים, וכי הישג של 8 מנדטים ייחשב מבחינתם כהצלחה. במפלגה טוענים כי קיים חשד רציני לאי-סדרים ולזיופים במגזר הערבי, והדגישו כי בכוונתם להילחם ולבדוק את הנושא לעומק. במטה מצביעים על המפלגות של עופר וינטר ("עמך ישראל") ונעם כגורמים שגרמו לאובדן קולות יקרים עבור הרשימה.

22:21 אופטימיות זהירה לצד תחושת החמצה במטה ישראל ביתנו | נועם (דבול) דביר

במטה מפלגת ישראל ביתנו התקבלו תוצאות מדגמי הבחירות לכנסת ה-26 ברגשות מעורבים. הפעילים במקום חגגו בעיקר את הנתון המעודד במדגם שפתח להם 9 מנדטים, על אף נתונים נמוכים יותר במדגמים אחרים, והביעו תקווה כי יו"ר המפלגה אביגדור ליברמן יעקוף כהרגלו את תחזיות הסקרים בתוצאות האמת. לצד קריאות השמחה, חלק מהתומכים הודו בתחושת פספוס לאחר שציפו להישג דו-ספרתי גבוה יותר. מעבר למספר המנדטים של המפלגה, במטה הביעו דאגה לגבי הרכב הקואליציה העתידי והדגישו את השאיפה להקמת ממשלה ציונית רחבה שתחייב גיוס לכל.

מטה ישראל ביתנו לאחר המדגמים | צילום: .

22:20 מטה "עמך ישראל": "מסיבה עצובה" | אור נזרי

נתוני מדגמי הבחירות לכנסת ה-26 המצביעים על כך שמפלגת "עמך ישראל" בראשות תא"ל (מיל') עופר וינטר אינה עוברת את אחוז החסימה. הפעילים ונציגי הרשימה קיבלו את תמונת המצב הראשונית והשלימו עם הנתונים, תוך שהם מציינים את הדרך והעשייה במהלך מערכת הבחירות וממתינים לתוצאות האמת הסופיות. לכתבה המלאה

מטה וינטר לאחר המדגמים | צילום: אור נזרי

22:13 גדי איזנקוט על נתוני המדגמים: "אי אמון מוחלט בנתניהו, אפעל להקמת ממשלת גיוס" | אילי זילברברג

גדי איזנקוט, יו״ר מפלגת ישר! עם איזנקוט: "תוצאות המדגם הראשוניות מצביעות על אי אמון מוחלט בנתניהו וממשלת השבעה באוקטובר, של הרוב הציוני ושל רוב אזרחי ישראל. אם אלו התוצאות הסופיות זהו נצחון לרוב הממלכתי-ציוני בישראל. אפעל באופן מיידי למימוש הכרעת העם, להחלפת ממשלת נתניהו ולהקמת ממשלת גיוס ציונית, בהקדם האפשרי". 

חגיגות במטה ישר | צילום: יוסי זליגר

22:11 חגיגות במטה "הדמוקרטים": "הציבור פיטר את נתניהו" 

בדמוקרטים קיבלו בשאגות שמחה את תוצאות המדגמים. יו"ר המפלגה יאיר גולן: "הציבור אמר את דברו, הוא פיטר את ממשלת נתניהו. קיבלנו הזדמנות היסטורית להקים ממשלת שינוי אמיתית בישראל ואנחנו לא מתכוונים לוותר עליה. אנחנו מייצגים כאן ציבור אדיר, שנלחם ברחובות במשך 4 שנים, שהתפקד למפלגה ויצא לשטח לשכנע. אנחנו הולכים לעשות הכל כדי להבטיח שממשלה כזו תקום. ‏אנחנו מוכנים לעבוד עם כל השותפים שלנו, לגשר על הפערים ולקחת אחריות.
‏הציבור אמר את דברו. עכשיו תורנו לעשות את העבודה". לכתבה המלאה

22:06 אכזבה ודריכות במטה "ביחד": שמות מוכרים מחוץ לכנסת, לפיד יצפה במדגם מביתו | הודיה בושרי

במטה מפלגת "ביחד" (בנט-לפיד) נרשמה אווירה קודרת למדי עם פרסום תוצאות מדגמי הבחירות לכנסת ה-26. במטה המפלגה נראו עשרות פעילים בלבד, כאשר יו"ר "יש עתיד" ומספר 2 ברשימה, יאיר לפיד, יצפה בהמשך התוצאות מביתו. לפי נתוני המדגמים הראשוניים:  שורת חברי כנסת בולטים ומוכרים אינם נכנסים לפי השעות הראשונות של המדגמים, ובהם ולדימיר בליאק, יוראי להב-הרצנו, יסמין פרידמן ומשה טור-פז.

מאיה, משפיענית רשת ופעילה במטה הצעירים של "ביחד", סיכמה את התחושות במטה: "מאוכזבים, אבל עדיין מחכים לתשובות הסופיות ולתוצאות האמת". לפיד: ״שלא יבלבלו אתכם - התוצאות חד משמעיות, גוש נתניהו ספג תבוסה״.

מטה ביחד לאחר המדגמים | צילום: הודיה בושרי

22:05 תגובות במטה עוצמה יהודית: הלם וזעם על ראש הממשלה נתניהו | כרמי יוגב

במטה מפלגת עוצמה יהודית הגיבו בהלם רב לפרסום תוצאות מדגמי הבחירות, כשמהקהל עולות צעקות "זה לא יכול להיות". חלק מהפעילים והתומכים במקום האשימו ישירות את ראש הממשלה בנימין נתניהו, וטענו כי פעל ל"שתיית הקולות" מהמפלגה ברגע האחרון של מערכת הבחירות ובכך פגע בהישגה בקלפיות.

פעילי עוצמה יהודית בהלם | צילום: .ללא

22:00 מדגם חדשות 12: הליכוד מובילה עם 24 מנדטים, 18 מנדטים למפלגות הערביות

לפי מדגם חדשות 12, הליכוד בראשות בנימין נתניהו היא המפלגה הגדולה ביותר עם 24 מנדטים, ומיד אחריה "ישר!" בראשות גדי איזנקוט עם 22 מנדטים ומפלגת "יחד" עם 12. המפלגות הערביות רושמות הישג משמעותי של 18 מנדטים משותפים (הרשימה המשותפת 11, רע"ם 7). ישראל ביתנו והדמוקרטים מקבלות 9 מנדטים כל אחת, ש"ס 8, ויהדות התורה, הציונות הדתית ועוצמה יהודית 6 מנדטים כל אחת. התמונה הכללית מצביעה על חוסר הכרעה לגבי זהות ראש הממשלה הבא.

22:00 מדגם חדשות 14: גוש הימין עם 60 מנדטים, הליכוד עם 30

על פי מדגם חדשות 14, גוש הימין זוכה ל-60 מנדטים, גוש השמאל ל-43 והמפלגות הערביות ל-17. הליכוד בראשות בנימין נתניהו היא המפלגה הגדולה ביותר עם 30 מנדטים, ישר! של גדי איזנקוט מקבלת 19 מנדטים וביחד של נפתלי בנט זוכה ל-11.

ש"ס מקבלת 9 מנדטים, יהדות התורה, עוצמה יהודית והציונות הדתית וזהות זוכות ל-7 כל אחת, הדמוקרטים ל-9 וישראל ביתנו ל-4 בלבד. במפלגות הערביות, חד"ש מקבלת 10 מנדטים ורע"ם 7. לעומת הסקר האחרון של שלמה פילבר, גוש הימין מאבד 2 מנדטים, בעוד המפלגות הערביות מתחזקות ב-3.

22:00 מדגם כאן 11: הליכוד עם 25 מנדטים, ישר! עם 21

על פי מדגם כאן 11, הליכוד בראשות בנימין נתניהו זוכה ל-25 מנדטים, ישר! של גדי איזנקוט מקבלת 21 מנדטים ויחד זוכה ל-14. הרשימה המשותפת מקבלת 10 מנדטים ורע"מ 7 - בסך הכול 17 מנדטים למפלגות הערביות.

הדמוקרטים זוכים ל-10 מנדטים, ישראל ביתנו ל-8, עוצמה יהודית ל-7, וש"ס, יהדות התורה והציונות הדתית ל-6 מנדטים כל אחת. על פי חלוקת הגושים במדגם, גוש איזנקוט מקבל 55 מנדטים, גוש נתניהו 50 והמפלגות הערביות 17 מנדטים.

22:00 מדגם חדשות 13 ו"המדד": תיקו מתוח בין הגושים, הליכוד מובילה עם 25 מנדטים

מדגם הבחירות של חדשות 13 בשיתוף "המדד" ושמואל רוזנר מציג תמונת מצב צמודה ללא הכרעה ברורה: הליכוד בראשות בנימין נתניהו מובילה עם 25 מנדטים, ומיד אחריה "ישר" בראשות גדי איזנקוט עם 23 מנדטים. לפי המדגם, גוש האופוזיציה עומד על 53 מנדטים, גוש הקואליציה על 50 מנדטים, והמפלגות הערביות מקבלות 17 מנדטים. מפלגות "עמך ישראל", "המילואימניקים" ו"הציבור החרדי" לא עברו את אחוז החסימה.

21:53 ועדת הבחירות: כ-10,000 דיווחים התקבלו במערך טוהר הבחירות וטופלו

מערך טוהר הבחירות של ועדת הבחירות המרכזית טיפל לאורך יום ההצבעה בכ-10,000 דיווחים על חשש לאירועים חריגים, וכלל האירועים נסגרו לאחר בדיקה. כ-2,000 מהדיווחים נסגרו אוטומטית, ומתוך היתר, רובם הגדול התבררו כדיווחים כוזבים או כשגויים ורק כ-30% הוגדרו כאירועי טוהר בחירות. בין הסיווגים הבולטים בדיווחים שנפתחו נרשמו צילומים בקלפיות (22%), הפרעות להצבעה (13%) והשחתת פתקים (10%).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר