בחירות 2026: שיא של כל הזמנים - שיעור הצבעה של 44.9%
נכן לשעה 14:00, נרשם שיא היסטורי בנתוני הצבעה כש-3,290,480 מיליון ישראלים יצאו להצביע בקלפיות • בעקבות התורים בקלפיות ועדת הבחירות הנחתה לזרז את ההצבעה • ראשי מפלגות כבר הצביעו, וברחבי הארץ מדווחים על תורים ארוכים בקלפיות • "היום" מעדכנים בכל מה שקורה ביום הבחירות, דקה אחרי דקה - מפתיחת הקלפיות, דרך המדגמים ועד תוצאות האמת • עדכונים שוטפים

רגע האמת הגיע: בשעה 07:00 נפתחו הבוקר (שלישי) הקלפיות ברחבי הארץ. 7,331,981 בעלי זכות בחירה יוכלו לצאת ולממש את זכותם הדמוקרטית ב-12,018 קלפיות. 1,496 ימים עברו מאז הבחירות הקודמות, והישראלים שוב חוזרים לקלפי. "היום" עם עדכונים שוטפים מפתיחת הקלפיות ועד לפרסום התוצאות.
15:01 שיעור ההצבעה עד 14:00: 44.9% - הגבוה אי פעם
ועדת הבחירות המרכזית מעדכנת כי 44.9% מכלל בעלי זכויות הבחירה, שהם כ-3,290,480 מיליון ישראלים, מימשו את זכותם הדמוקרטית להצביע נכון לשעה 14:00.
מטעם ועדת הבחירות המרכזית נמסר, עם מסירת אחוזי ההצבעה העדכניים: "חצינו את כל השיאים שרשומים לוודעת הבחירות המרכזית, 44.9%". נתון זה מהווה את שיעורי ההצבעה הגבוהים ביותר בהיסטוריה של מדינת ישראל.
14:20 בעקבות התורים בקלפיות: ועדת הבחירות מנחה לזרז את ההצבעה | אלינור שירקני-קופמן
בשל אחוז ההצבעה הגבוה וכדי למנוע עומסים, ועדת הבחירות שינתה את ההנחיות למזכירי הקלפיות - יתאפשר להתחיל בזיהוי המצביע הבא בתור בזמן שהמצביע הנוכחי מאחורי הפרגוד.
14:15 גדי איזנקוט עולה לקבר בנו שנפל בקרב ברצועת עזה
גדי איזנקוט עולה לקברו של בנו גל ז"ל, שנפל בקרב בצפון רצועת עזה בדצמבר 23.
14:15 שיעור הצבעה גבוה גם בצה"ל | לילך שובל
נכון לשעה 13:00 אחוז המצביעים בצה"ל עמד על 48% מכלל המשרתים. בבחירות לכנסת ה-25 בשעה זו אחוזי ההצבעה עמדו על 44.4%.
13:50 יו"ר מפלגת "ישר!" גדי איזנקוט הגיע לקלפי
יו"ר מפלגת "ישר!", גדי איזנקוט, הגיע להצביע יחד עם רעייתו חנה ובני משפחתו בקלפי בהרצליה, ואמר: "מוציאים את ישראל לדרך חדשה. נהיה ראויים. אני מתחייב".
13:29 צו ליהדות התורה | אלינור שירקני-קופמן
יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, השופט נעם סולברג, הוציא צו ארעי האוסר על יהדות התורה ונציגיה בקלפיות לדווח על מספר המצביעים בזמן אמת. הצו ניתן בעקבות עתירת התנועה לאיכות השלטון, והמפלגה נדרשה להשיב עד השעה 14:15.
13:00 התורים בקלפיות מתארכים - מועד סגירת הקלפיות עשוי להידחות לאחר השעה 22:00
התורים בקלפיות מתארכים. בוועדת הבחירות מבהירים כי כל מי שיגיע עד השעה 22:00 יוכל להצביע. "בקלפיות יש תורים, כשמגיעים לשיעור הצבעה גבוה תמיד יש תורים. אנחנו מקפידים מאוד על הזיהוי של הבוחר. תמתינו אנחנו מבטיחים כל אחד יצביע אם יהיה תור בלילה הקלפיות ימשיכו לפעול עד כל מי שהגיע עד 22:00", מסר יו"ר ועדת הבחירות.
12:55 שיעור ההצבעה הגבוה ביותר נכון לשעה 12:00 מאז 1973
ועדת הבחירות המרכזית מעדכנת כי 31.5% מכלל בעלי זכויות הבחירה, שהם כ-כ-2,300,000 מיליון ישראלים, מימשו את זכותם הדמוקרטית להצביע. מדובר בשיעור ההצבעה הגבוה ביותר נכון לשעה 12:00 מאז שנת 1977.
בשעה זו בבחירות לכנסת ה-25 שיעור ההצבעה עמד על 28.4 אחוז.
12:30 הצצה לחמ"ל המשטרה | כרמי יוגב
הצצה מיוחדת לחמ"ל המשטרתי שמנהל את אבטחת יום הבחירות והשמירה על הסדר הציבורי. בחמ"ל פועלים כל העת נציגי מחוזות, נציגים מצה"ל, כבאות, מד"א ועוד. נמצאים בו יועצים משפטיים, קציני חקירות ומודיעין והוא המקום אליו מגיעים כלל הדיווחים ובהתאמה מונחים כוחות המשטרה במקום כיצד לפעול. עד כה ציינו במשטרה לא נרשמו אירועים חריגים שלא נתקלו בהם בעבר.
12:25 ראש הממשלה בנימין נתניהו הגיע לקלפי
ראש הממשלה ויו"ר הליכוד בנימין נתניהו ורעייתו שרה הצביעו בקלפי בבית הספר "גוננים" בירושלים.
11:00 1.2 מיליון כבר הצביעו - שיעור ההצבעה הגבוה ביותר מאז 1981 | אלינור שירקני-קופמן
מ"מ מנכ"ל וועדת הבחירות, דין ליבנה, עדכן על אחוזי ההצבעה: "ההצבעה בקלפיות ברחבי הארץ בעיצומה, כל הקלפיות פתוחות - עד השעה 10:00 הצביעו למעלה ממיליון ומאתיים אלף ישראל - 16.68%, עלייה של 0.78% מהבחירות הקודמות".
בצה"ל, עמד אחוז המצביעים נכון לשעה 10:00 על 30% מכלל המשרתים. בבחירות לכנסת ה-25 בשעה זו אחוזי ההצבעה עמדו על 25.7%.
מדובר בשיעור ההצבעה הגבוה ביותר מאז שנת 1981. בבחירות הקודמות שיעור ההצבעה נכון לשעה 10:00 עמד על 15.9%.
על פי נתוני ההצבעה נכון לשעה 10:00, תל אביב-יפו מובילה במספר המצביעים עם 31,962 איש (9.3%), ואחריה ירושלים עם 30,260 מצביעים (9%) וחיפה עם 18,211 (8.7%). מבין עשר הערים המוצגות בנתונים, רמת גן מובילה בשיעור ההצבעה עם 10.4%, ואחריה אשדוד עם 10.1% ופתח תקווה עם 10%. נתניה מציגה את שיעור ההצבעה הנמוך ביותר ברשימה, עם 7.5% בלבד.
ומה עם היישוב שלכם? - בדקו כאן.
10:17 מוטי לייטנר הגיע לקלפי
יו"ר מפלגת הציבור החרדי, מוטי לייטנר, הצביע בקלפי בבית שמש. "היום אנחנו עושים היסטוריה ומקדשים שם שמים. רבבות חרדים לוקחים אחריות על עתידם. מהיום יהיה לילד החרדי תקווה לחיים בכבוד. עוני כבר לא יהיה מילה נרדפת לחרדי. מתחילים עידן חדש במדינת ישראל", אמר.
9:54 שלושה חשודים נעצרו בחשד לשוחד בחירות לטובת רע"ם | הודיה בושרי
שוטרי ימ"ר דרום עצרו שלושה תושבי פזורת שגב שלום וערערה בנגב, בחשד שהתכוונו לחלק כסף לאזרחים בתמורה להצבעה למפלגת רע"מ. בחיפושים בבתיהם נתפסו כסף מזומן, מעטפות ופתקים.
9:32 משה גפני הגיע לקלפי
יו"ר תנועת דגל התורה ח"כ משה גפני הצביע כעת בקלפי הסמוכה לביתו בבני ברק.
9:25 נפתלי בנט הגיע לקלפי
יו"ר מפלגת ביחד נפתלי בנט הגיע הבוקר לקלפי ברעננה ביחד עם רעייתו. "בוקר גורלי לישראל. ב-27 באוקטובר העם של האריות יוצא להציל את המדינה. נביא תיקון ענק, היסטורי, נבנה עתיד מדהים לילדים שלנו", מסר בנט.
9:17 בצלאל סמוטריץ' הגיע לקלפי
יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' הצביע בקלפי בבית הספר ממ"ד נחשון קדומים.
9:16 מנסור עבאס הגיע לקלפי
יו''ר רע''ם מנסור עבאס הצביע בקלפי במראר.
09:15 - ליברמן הגיע לקלפי להצביע
יו"ר מפלגת ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, הצביע הבוקר בנוקדים ואמר "אני בטוח שממחר בבוקר נוכל להכריז שיש לנו קואליציה ציונית, קואליציה שמחויבת קודם כל להקמת ועדת חקירה ממלכתית, לחוק גיוס לכולם, ושנפתח עידן חדש. העידן של נתניהו ושלטון החרדים חייב להסתיים".
09:10 - יו"ר מפלגת המילואימניקים והכלכלית יועז הנדל הצביע
יו"ר מפלגת המילואימניקים והכלכלית יועז הנדל הגיע לקלפי ביישוב נס הרים בו הוא מתגורר להצביע.
8:35 - איתמר בן גביר הגיע לקלפי
יו"ר מפלגת עוצמה יהודית, איתמר בן גביר, הגיע להצביע ביחד עם רעייתו אילה, בקלפי בממ"ד בנות בקריית ארבע.
8:34 - יאיר גולן הגיע לקלפי
יו"ר הדמוקרטים, יאיר גולן, הצביע בקלפי בראש העין.
8:30 - עופר וינטר הגיע לקלפי
מייסד וראש מפלגת "עמך ישראל" הגיע לממש את זכותו להצביע בישוב מצפה נטופה.
8:29 נשיא המדינה ורעייתו הגיעו להצביע | לידור סולטן
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל הצביעו הבוקר בבית הספר רחביה על שם פולה בן גוריון בירושלים. "חיילים נפצעו כדי שנוכל לממש את היום הזה - לכו להצביע", אמר.
8:20 יוסף ג'בארין הגיע לקלפי | מישל מכול
יו"ר המפלגה המשותפת יוסף ג'בארין הצביע בקלפי באום אל-פחם. "יש לנו יום גורלי. הציבור הערבי מאמין ביכולתו להביא את השינוי", אמר ג'אברין.
8:00 - נפתחו הקלפיות בבתי הסוהר
57 קלפיות נפרסו במתקני הכליאה ברחבי הארץ, במטרה לאפשר לאסירים ולעצורים בעלי זכות בחירה, וכן לאנשי סגל הזכאים לכך, לממש את זכותם הדמוקרטית.
07:45 - אריה דרעי הגיע לקלפי | יעקב הרשקוביץ
חבר הכנסת אריה דרעי הגיע הבוקר לקלפי בשכונת הר נוף בירושלים.
07:40 - פתיחת 95% מהקלפיות | אלינור שירקני-קופמן
יום הבחירות לכנסת ה־26 נפתח הבוקר כסדרו. עד כה התקבלו מהשטח דיווחים על פתיחתן של יותר מ־95% מהקלפיות, ודיווחים נוספים צפויים להתקבל בקרוב.
היעדר דיווח בשלב זה אינו מעיד בהכרח שהקלפי טרם נפתחה. ייתכנו עיכובים נקודתיים בפתיחה, שאינם חריגים לשלב זה של הבוקר, והוועדה ממשיכה לעקוב ולהשלים את תמונת המצב.
07:15 - הצבא שומר על כוננות עליונה | לילך שובל
הבחירות לכנסת ה-26 מתקיימות על רקע מתיחות בשלל גזרות. הצבא נמצא בכוננות עליונה לקראת כל אפשרות של התפתחות ביטחונית. מחר (רביעי) תתקיים הערכת מצב נוספת, ואם המצב יאפשר זאת, ישחררו חלק מהכוחות הפרוסים כעת לאימונים ולהחזרת כשירות. לאחר הבחירות יתכן שצה"ל והעומד בראשו יצטרכו לעמוד בפני אתגרים מורכבים לא פחות, ולמהלכים ביטחוניים שאולי יידרשו בזמן ממשלת המעבר.
07:00 - ישראל בוחרת: יום הבחירות לכנסת ה־26 יצא לדרך | אלינור שירקני-קופמן
כ-12,000 קלפיות נפתחו בשעה זו בכל רחבי הארץ ו-7.3 מיליון בעלי זכות הצבעה יוכלו לממש את זכותם הדמוקרטית.
"יום זה הוא פרי של חודשים ארוכים של עבודה מאומצת", אמר מ"מ מנכ"ל ועדת הבחירות המרכזית בפתיחת הקלפיות. "אלפי עובדות ועובדי ועדת הבחירות המרכזית פעלו כדי שכל בוחרת ובוחר יוכלו לממש היום את זכותם להשפיע על עתידם, בקלות וללא מורא. זוהי חגיגה של הדמוקרטיה הישראלית וכ-330 אלף צעירות וצעירים ייטלו בה היום חלק בפעם הראשונה".
06:29 - דקת דומייה בכיכר החטופים בתל אביב | ביני אשכנזי
בני משפחות חטופים פתחו את יום הבחירות בדקת דומייה לזכר יקיריהם שנחטפו ונרצחו ב-7 באוקטובר 2023. איל אשל, אביה של התצפיתנית רוני אשל ז"ל אמר: "מאז אותו בוקר אני חי עם כאב שאין לו סוף, ועם שאלה אחת שלא מרפה, מי ייקח אחריות? אזרחי ישראל, הצביעו גם למען זכרה של רוני בתי האהובה ולמען כל מי שלא ישובו. הצביעו למען האמת, למען האחריות ולמען ועדת חקירה ממלכתית. כי בלי אמת ובלי אחריות, לא נוכל לבנות כאן עתיד". לידיעה המלאה
06:20 - מבצע חסר תקדים: כך המשטרה נערכת לאבטח את יום הבחירות | כרמי יוגב
22,000 שוטרים ייפרסו ברחובות כדי למנוע אירועי פח"ע, הפרעה לסדר הציבורי ופגיעה בטוהר הבחירות. שוטרים יוצבו בסמוך לקלפיות בהן נרשמו עימותים במערכות קודמות.
בחמ"ל שינוהל במטה הארצי יהיו כל העת נציגי אגף החקירות, מודיעין ויועצים משפטיים שיפעלו כנגד הפצת פייק ניוז. הם גם יתערבו במקרה של דיווח על תשלומים או תמריצים כספיים תמורת הצבעה או אי הצבעה.
מיד עם סגירת הקלפיות המשטרה תאבטח את תהליך הספירה ולאחר מכן את שינוע הקלפיות. בשל הרגישות המשטרה שערכה תירגולות עם משמר הכנסת תערך גם עם כוחות עתודה במחוז ירושלים כדי למנוע "תרחיש קפיטול" במשכן הכנסת או לכל התפרעות שתתפתח על רקע אי קבלת ההכרעה הדמוקרטית.
06:15 - הנעלם הגדול והתקווה הגדולה | יעקב הרשקוביץ
הנעלם הגדול והתקווה הגדולה: המנדט השמיני של יהדות התורה. זהו החלום שמלווה את יהדות התורה כבר כמה מערכות בחירות: לפרוץ את תקרת שבעת המנדטים. למרות הגידול הטבעי בציבור החרדי, פעם אחר פעם המפלגה מתקשה לחצות את הרף ולהגיע למנדט השמיני.
בבחירות האחרונות איבדה יהדות התורה את המנדט השמיני לש"ס במסגרת הסכם העודפים. כעת על רקע הסקרים שמצביעים על היחלשות ש"ס, במפלגה מקווים שהפעם, בעזרת הסכם העודפים, המנדט הנכסף יגיע סוף סוף לידיהם.
06:10 - אם הסקרים צודקים, המשחק עוד רחוק מהכרעה | שירית אביטן כהן
כל פעם שהתיימר מישהו לחרוץ את גורלו הפוליטי של נתניהו ערב בחירות או רגע לאחר קבלת תוצאות האמת - הוא סיים בתירוצים על נסיבות שהחזירו אותו למשחק. פעם זה הברית עם החרדים כנגד הניצחון של לבני ב-2009 ופעם זה הריבאונד של ממשלת השינוי עם רע"מ. גם הפעם, כל עוד טראמפ על כיסא הנשיא בבית הלבן ולנתניהו נותרה את מה שהוא מגדיר כמשימת חייו (איראן) להשלים - כדאי לנתח עם קורטוב של זהירות את מצבו הפוליטי.
אם יסיים את מערכת הבחירות הזו כמו בסקרים, צריך להגיד שהמשחק עוד רחוק מהכרעה. בגוש השינוי לפחות שחקן אחד מטיל וטו על ממשלת מיעוט עם הערבים, בעוד בגוש הימין בהיעדר אלטרנטיבות הולכים עם נתניהו גם למהלך הבא - הפלת הממשלה שעוד לא קמה. ובעיקר מתברר שבפוליטיקה מדובר במשחק קבוצתי, וכאשר הקרבות בגוש השינוי ערב הבחירות הופכים קולניים, מבחינים ביתר שאת בשקט בקרב מפלגות הימין שסובבות את נתניהו.
יום הבחירות הזה יכריע איך ייראה הסבב הבא, או לכל הפחות יעצב את ממשלת האחדות בשל נסיבות ביטחוניות קרובות ורחוקות, ובכל אחד מהתרחישים - נתניהו לא הולך לשום מקום.
06:00 - שעה לפתיחת הקלפיות
7,331,981 ישראלים בעלי זכות הצבעה יוכלו להשתתף היום בבחירות לכנסת, עלייה של יותר מחצי מיליון בעלי זכות בחירה (543,177) לעומת הבחירות לכנסת ה-25. ברחבי הארץ הוצבו 12,018 קלפיות, ובהן 250 קלפיות בבתי חולים ו-55 בבתי סוהר ובבתי מעצר. בנוסף, הוצבו 102 קלפיות ב-100 נציגויות ישראל בחו"ל.
בוועדת הבחירות המרכזית מעריכים כי בין 600 ל-650 אלף ישראלים יצביעו הפעם באמצעות מעטפות כפולות, לעומת כ-463 אלף בבחירות הקודמות. הקולות האלה נספרים בנפרד, לאחר בדיקה שנועדה למנוע הצבעה כפולה, ולכן תוצאותיהם מתקבלות מאוחר יותר. מדובר בכמות קולות שווה לכ-15 מנדטים שעשויה לשנות את מפת הגושים ואף להכריע את גורלן של מפלגות המתנדנדות סביב אחוז החסימה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו