"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
נחשף ב"היום"

בעיתוי מחשיד: המכתב שקדם לשינוי שעת השיחה ב־7 באוקטובר

לפי מסמך רשמי של מבקר המדינה, הניסיון לכאורה של ראש הסגל של רה"מ, צחי ברוורמן, לשנות את שעת השיחה בין אבי גיל לרה"מ - הגיע זמן קצר אחרי הפנייה של המבקר לקבל מסמכים הקשורים לאירוע • פרטים חדשים

| עודכן:
0השמעה
ברוורמן וגיל על רקע הקרייה , אורן בן חקון, גדעון מרקוביץ
ברוורמן וגיל על רקע הקרייה | צילום: אורן בן חקון, גדעון מרקוביץ

עדותו של המזכיר הצבאי לשעבר של ראש הממשלה, אבי גיל, ליואב לימור ב"היום", מקבלת הקשר חדש לאור מסמך רשמי של משרד מבקר המדינה.

>>"עבדו על נרטיב שיוציא את נתניהו כיחיד שתפקד - ויוכיח שהיתה בגידה"<<

יואב לימור מראיין את המזכיר הצבאי לשעבר אבי גיל למגזין "היום" // צילום: גרגורי ירין, מיכאל מורוזוב

גיל סיפר כי בחודש ינואר 2024 נכנסה אליו אחת הקצרניות, סגרה את הדלת וסיפרה שראש הסגל של נתניהו, צחי ברוורמן, ביקש ממנה את הסטנוגרמה של השיחה שקיים עם ראש הממשלה בבוקר שבעה באוקטובר, שהתקיימה ב־06:40. לדבריה, ראש הסגל ביקש לשנות את השעה ל־06:29. היא השיבה שמדובר בטעות ושהשיחה התקיימה ב־06:40, אך הוא התעקש שהיה בשיחה וששעתה האמיתית היא 06:29. כשציינה בפניו שחתימה דיגיטלית מראה 06:40, השיב "שמעת מה אמרתי?", לקח טוש כחול וסימן על הסטנוגרמה "06:29".

כעת, מתברר מה קדם לאותו חודש ינואר. במענה רשמי של מבקר המדינה דאז, מתניהו אנגלמן לתנועה לאיכות השלטון נכתב, כפי שנמסר בהודעה לציבור מ־27 בינואר 2023, כי נשלחה הודעה על פתיחת ביקורת על המחדלים שקדמו לטבח 7 באוקטובר ועל טיפול הממשלה בעורף, לכלל הדרגים: המדיני, הצבאי והאזרחי.

המניע לבדיקה

במסגרת זו יצאו פניות לראש הממשלה, לשרים, לגורמים הרלוונטיים בקבינט המדיני־ביטחוני ובקבינט הכלכלי־חברתי, ולגורמי צה"ל ומערכת הביטחון.
הצלבת המועדים מעלה כי בסוף דצמבר 2023 פנה המבקר ללשכת ראש הממשלה בדרישה למסמכים, ורק כמה שבועות לאחר מכן, בינואר, לפי דבריו של גיל, ברוורמן החל בפעולות סביב הסטנוגרמות של בוקר הטבח, כולל הניסיון לשנות את שעת השיחה.

נתון זה מעלה את החשש לכאורה כי איסוף החומרים לא נבע מיוזמה פנימית לתחקר את אירועי בוקר הטבח, אלא מהביקורת של מבקר המדינה, שחייבה את העברת המסמכים.

"טעות בתום לב גמור"

מקורביו של ברוומן מסרו ל"היום" כי "⁠אין 'שינוי סטנוגרמות'. זה שקר וכזב ואין טענה כזו. יש תיקון על דרך הקדמה (בכתב יד ברור וקריא) של שעת שיחה מ-6:40 ל-6:29 (שום שינוי לגבי התוכן). השינוי נעשה בתום לב בעקבות שיחה של ברוורמן עם המזכ"צ ב-6:33, בה עדכן אותו האחרון שסיים שיחה עם ראש הממשלה בשעה 6:29.

"מכיוון שברוורמן לא ידע על שיחה מאוחרת ונוספת ב-6:40 - מכאן טעותו שנעשתה בתום לב גמור. ⁠ ⁠⁠דברים אלה התבררו בחקירה שהסתיימה לפני למעלה משנה וממתינה להכרעה אין לנו מושג על איזה איסוף מסמכים שברוורמן אסף אתה מדבר".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר