מפלגת "ישר! עם איזנקוט" עודכנה היום כי בעת הזאת אין בכוונת השב״כ לאבטח את יושב ראש המפלגה והמועמד לראשות הממשלה, רב-אלוף (במילואים) גדי איזנקוט. במפלגה ציינו כי ההחלטה התקבלה בניגוד לפרסומים השונים בנושא, וכן בניגוד לעמדת הוועדה המייעצת.
בתגובה להודעה, פרסמה דוברות שב"כ התייחסות רשמית לסוגיית אבטחת ראשי המפלגות, בהתאם להחלטת ועדת השרים. בשירות ציינו כי בוצעה עבודת מטה מהירה, שבמסגרתה גובש מענה מיידי ורלוונטי לנושא במסגרת החוק.
המתווה שאישר ראש השב"כ
בתום התייעצויות שקיים עם גורמי המקצוע בתוך השירות ומחוצה לו, אישר ראש השב"כ דוד זיני מספר פעולות שמטרתן ליצור מענה אבטחה מיטבי עבור כלל ראשי המפלגות.
במסגרת המענה שגובש, יחידות מודיעיניות בשב"כ יספקו מעטפת פיקוח וליווי מודיעיני. מעטפת זו תכלול ניטור ובנייה של תמונת מצב איומים סביב כל ראשי המפלגות.
בנוסף, נקבע כי במידה וראש מפלגה יחפוץ באבטחה, תאושר לחברת האבטחה שישכור נשיאת נשק, וזאת גם בהיעדרו של מודיעין או איום קונקרטי.
לצד אישור הנשק לחברות הפרטיות, יתקיים תיאום מלא בין אגף האבטחה בשב"כ לבין ראשי המפלגות וצוות האבטחה הפרטי שלהם. התיאום יתבצע לצורכי הנחייה ושיפור המעטפת האבטחתית הקיימת.
בנוסף לכך, הבהירו בשירות כי המענה עשוי להשתנות בהתאם להתפתחויות בשטח. "השירות יקיים הערכת מצב עיתית בה תיבחן רמת האיום לכל ראש מפלגה", נמסר מדוברות השב"כ, ושם הדגישו כי "לאורה תיקבע רמת ואופן מימוש האבטחה לכל ראש מפלגה".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
![[object Object]](/wp-content/uploads/2021/01/27/08/מורידים.-נכנסים.-מתאהבים.-דף-כתבה-מובייל.png)