היעד - צמצום מספר ההרוגים ב-50%: תוכנית הדמוקרטים למאבק בקטל בדרכים

המפלגה חשפה את התוכנית שגיבשה לפתרון המשבר הלאומי, שנותר בצד לפני הבחירות • המפלגה מבטיחה תוכנית חומש שבסופה מספר הקורבנות יקטן משמעותית • מתחילת השנה נהרגו יותר מ-330 בני אדם בכבישים

 תאונת דרכים בין רוכב אופנוע ורכב , תיעוד מבצעי מד"א
תאונת דרכים בין רוכב אופנוע ורכב | צילום: תיעוד מבצעי מד"א

על רקע פניית "היום", חשפה מפלגת הדמוקרטים את תוכניתה לטיפול בקטל בדרכים - הכוללת יעד שאפתני של צמצום מספר ההרוגים ב-50%. אתמול (ראשון) דיווחנו בהרחבה על שתיקת הפוליטיקאים על רקע המחדל המדמם בדרכים, ובעקבות זאת מספר מפלגות נאותו להציג את התוכנית שלהם לטיפול בבעיה.

לפי "הדמוקרטים", הנושא יעמוד בראש סדר העדיפויות של הממשלה הבאה. בפרק הראשון הושם הדגש על פיתוח התחבורה הציבורית בישראל, אוטובוסים, רכבות ונתיבים יעודיים זאת בהנחה שריבוי משתמשים בתחב"צ יפחית את משתמשי הדרך, את הפקקים ואף את זיהום האוויר.

בנוסף מבטיחים בדמוקרטים לפעול לאכיפה אפקטיבית ושיפור התשתיות, לתקצב תוכנית חומש שבסופה יצומצם מספר ההרוגים ב-50%. כמו כן, הם מתכננים הקמה של שבילי אופניים, חיזוק של אגף התנועה ושיפור התיאום בין כלל הגופים שנוגעים למאבק בתאונות ובכלל זה מערכת החינוך, משרד התחבורה, רשויות מקומיות משטרה ועוד.

פראמדיק מד"א טארק הייב על תאונת הדרכים הקשה סמוך לצומת מגשימים // תיעוד מבצעי מד"א

מתחילת השנה נהרגו יותר מ-330 בני אדם בכבישי ישראל. מאז שנת 2023 גבו תאונות הדרכים את חייהם של יותר מ-1,530 בני אדם - כ-1.2 הרוגים ביום בממוצע בארבע השנים האחרונות - ולצדם נפצעו יותר מ-48 אלף בני אדם, כ-35 ביום בממוצע.

יעד שאפתני. יאיר גולן | צילום: קוקו

לצד המחיר האנושי, לתאונות הדרכים יש גם מחיר כלכלי כבד. על פי נתוני הרלב"ד, הנזק הכלכלי הישיר למשק עומד על כ-19 מיליארד שקלים בשנה, כמעט אחוז מהתמ"ג. כלכלני משרד האוצר העריכו בעבר כי הנזק העקיף - הכולל בין היתר גודשי תנועה, אובדן שעות עבודה ופגיעה כלכלית במשפחות ההרוגים והפצועים - מביא את העלות הכוללת לכ-40 מיליארד שקלים בשנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר