נתניהו על הסרט "נז"א": "נשלול אזרחות למי שיכפיש את חיילי צה"ל"

ראש הממשלה אמר כי בעקבות שלושה מקרים שלדבריו גרמו נזק למדינה ולחיילי צה"ל, הוא יקדם בממשלה שני חוקים • לדבריו, אחד מהם יעסוק בשלילת אזרחות והשני בהגדלת סכום הדיבה שניתן לתבוע פי 20

"זה מתחיל ביאיר גולן ובפצ"רית": נתניהו מגיב לסרט נז"א , AFP, לשכת רה"מ
"זה מתחיל ביאיר גולן ובפצ"רית": נתניהו מגיב לסרט נז"א | צילום: AFP, לשכת רה"מ

ראש הממשלה הודיע היום (רביעי) כי בכוונתו להגיש שני חוקים בעקבות הסרט "נז"א", שלדבריו הציג את קציני וחיילי צה"ל "כפושעי מלחמה". בדברים שאמר התייחס ראש הממשלה לשלושה מקרים שלטענתו גרמו נזק למדינת ישראל ולחיילי צה"ל.

נתניהו: "נשלול אזרחות ממי שמוציא את דיבת לוחמי צה"ל" // לשכת ראש הממשלה

"הראשון זה האמירה של יאיר גולן שאמר שחיילי צה"ל רוצחים תינוקות כתחביב", אמר. "השני היה המעשה של הפצ"רית שהוציאה פייק סרט שהציג את חיילי צה"ל כאנסים".

"השלישי היה עכשיו הסרט 'נז"א' שהציג את קציני וחיילי צה"ל כפושעי מלחמה", הוסיף ראש הממשלה. "הגיע הזמן לטפל בזה".

לדבריו, החוק הראשון שיקדם בממשלה נועד לאפשר שלילת אזרחות ממי ש"יוציא את דיבתם של חיילי צה"ל". החוק השני, לדבריו, יעסוק בפיצוי במסגרת תביעות דיבה. "לפגוע להם בכיס ולהעלות את סכום הדיבה שניתן לתבוע אותם פי עשרים", אמר. "לפגוע בהם גם בכיס וגם באזרחות, כי מקומם לא איתנו".

>>פולימרקט, מדד הבאזז וכל הסקרים במקום אחד: מוניטור הבחירות של "היום"<<

>>מצפן הבחירות: היכנסו לבדוק איזו מפלגה באמת מייצגת אתכם | מיוחד<<

בסיום דבריו קרא ראש הממשלה לחברי הכנסת לתמוך בשני החוקים: "אני מצפה מכל סיעות הכנסת, למרות שהן תומכות ברעיון הציוני, לתמוך בשני החוקים האלה".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר