הרפורמה המשפטית - פרק ב': התוכנית של סמוטריץ' ורוטמן לקדנציה הבאה

ל"היום" נודע כי השניים יציגו היום את המשך התוכנית לתיקון מערכת המשפט • על הפרק: השלמת פיצול תפקיד היועמ"ש, מינוי יועצים משפטיים בידי השרים ופסקת התגברות • המהלכים יוצגו כבר במהלך קמפיין הבחירות

רוטמן וסמוטריץ' , ללא
רוטמן וסמוטריץ' | צילום: ללא

יו"ר הציונות הדתית השר בצלאל סמוטריץ' ויו"ר ועדת חוקה שמחה רוטמן יציגו היום (שלישי) בצהריים את המשך התוכנית לתיקון מערכת המשפט.

סמוטריץ': "נצטרך לצאת למלחמה ביהודה ושומרון"

לאחר שבקדנציה האחרונה הצליחו לסמן וי על חלק ניכר מחוקי הרפורמה שעברו בוועדת חוקה של הכנסת, מתברר שכדי להשלים את התוכנית יש עוד כמה מהלכים שבכוונתם לקדם בקדנציה הבאה.

ל"היום" נודע כי רוטמן וסמוטריץ' יציגו בין היתר את כוונתם לחוקק את הפרק השני של פיצול תפקיד היועץ המשפטי, לאחר שבסוף המושב עבר החלק הראשון של החוק בקריאה שנייה ושלישית. כעת, יידרשו לחוקק את חוק הפיצול המקורי הנוגע לפיצול תפקידי היועץ לשניים: תביעה וייעוץ לממשלה.

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה | צילום: אורן בן חקון

נושא פיצול תפקידי היועץ היה סלע המחלוקת בין סמוטריץ' ורוטמן ובין שר המשפטים יריב לוין. סמוטריץ' דוחף לתיקון הזה עוד מתפקידו בתנועה למשילות ודמוקרטיה מאז 2013.

לצד החוק הזה, יחזור לשולחן גם החוק שניסתה לקדם בעבר השרה איילת שקד ואחריה אמיר אוחנה ללא הצלחה - חוק מינוי יועצים משפטיים לממשלה על ידי השרים.

סמוטריץ' ורוטמן יציגו למעשה עדכון לתוכנית שהוצגה עוד לפני הקמת הממשלה היוצאת, בניסיון להשלים אותה אם הם יהיו חלק מהממשלה הבאה. בתוך הסעיפים שיוצגו, יהיה ניתן למצוא את מה שרוטמן חזר ודיבר עליו לאורך השנים האחרונות - הצורך בפסקת התגברות.

איילת שקד | צילום: גדעון מרקוביץ'

פסקת ההתגברות אמורה להסדיר את התנאים בהם ניתן לבטל חוק של הכנסת בבג"ץ, באיזה רוב, והמקרים בהם המילה האחרונה בכל זאת תישאר דווקא של הכנסת ולא של בית המשפט העליון.

אם בימיה הסוערים של המחאה נגד הרפורמה נטען נגד הממשלה שלא הציגה את תוכניותיה בבחירות שקדמו להשקת התוכנית על ידי לוין, גם הפעם הזו סמוטריץ' ורוטמן שמים את זה על השולחן כבר בשלב הקמפיין.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר